Vall d’Aran

LA VALL PIRENAICA DIFERENT. La Valld’Aranés una comarca lleidatanad’altamuntanyaamb unes particularitats que la fan diferent de la resta del pirineu “ibèric”. Fruïtdelsseuhistòricaïllamentfísic i humà la vall conserva una llenguapròpia i oficial, l’aranés; per altra banda es tracta de l’únicterritoriibèricsituat a la vessantnorddelspirineus, i per això el riu Garona, que travessa tota la vall de sud cap a nord, desemboca a l’Atlàntic, a Bordeus, i no a la Mediterrània.

 

La Valld’Arán i la seua capital, Viella, ofereixengransatractiusdiferents a les pistes d’esquí i el turismemassiu convencional de Viella o Baqueira-Beret: l’encantdelsseuspoblets i la seua arquitectura romànicad’altamuntanya, paisatgesculturalstradicionals, boscos i paisatges d’altamuntanya, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de SantMaurici, cims de més de 3.000 metres, nombrosos cursos d’aigua i llacs, esports de natura i rutes de senderisme…

 

Farem un viatge per conèixer la Vall (Naut Aran, Mijaran i Baish Aran) mésdesconeguda i el seuentorn, caminant per rutes no massacomplicades per gaudirdelsseuspaisatges, natura, cultura, arquitectura i gastronomia.

Descripció

ITINERARI:

 

Dijous 17 València-Viella

8 h. eixida de València, 14 h. dinar(no inclós), 18 h.(aprox.) arribada a Viella i allotjament a l’hotel, 19 h. visita a Viella i tempslliure, 21 h. sopar a l’hotel.

 

Divendres 18 Baish Aran (Les-Bausen-Fageda de Carlac) / Bossost/ Mijaran (UelhsdethJoeu):

8 h. Desdejuni, 9 h. inici de la Ruta a Les (Les-Bausen-ermita de SantRoc-Fageda de Carlac-Bausen), 14 h. anirem en bus a dinar a Bossost (no inclós), 17.30 h. Ruta UelhsdethJoeu-Artiga de Lin (ullal de la glacera de l’Aneto), 18.45 h. tempsLliure, 21 h. sopar a l’hotel.

 

Dissabte 19 PN d’Aigüestortes I estany de SantMaurici / Espot/ Naut Aran (Banhs de Tredòs):

8 h. Desdejuni, 9.30 h. Ruta per l’estany de SantMaurici i el seuentorn (ElsEncantats), 14 h. Dinar a Espot (no inclós), 17 h. Ruta Banhs de Tredòs-cascada d’AigüesTortes- Tredòs, 19.30 Tempslliure, 21 h. sopar a l’hotel.

 

Diumenge20 NautAran (Beret-Montgarri /Salardú / Unha-barranc de Corilha):

8 h. Desdejuni, 9.30 h. Ruta Beret- santuari de Montgarri-Beret, 14 h. dinar a Salardú (no inclós), 17.30 h. Ruta Unha-barranc de Corilha-Gessa-Unha, 19 h. tempslliure, 21 h. sopar a l’hotel.

 

Dilluns 21 Viella- València:

8 h. Desdejuni, 9 h. eixidacap a València, 14 h. dinar (no inclós), 19.30 h. (aprox) arribada a València.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Vall d’Aran”