Moscou i Sant Petersburg

MOSCOU I SANT PETERSBURG, L’ENCÍS ESPLENDORÓS DE LES JOIES DE RÚSSIA. Moscou és la major ciutat de Rússia i d’ Europa, amb més de tretze milions d’habitants. Una ciutat fundada al segle XII, a la vora del riu Moskvà (en finès, “fosc”) i al voltant d’una fortalesa, el Kremlin, amb vocació de cap d’un imperi. La l’ha modelada, fent-la eclèctica, aplegant fortificacions medievals junt a gratacels stalinistes, entre belles i esglésies barroques i neoclàssiques i elegants edificis modernistes, en un ambient cosmopolita i ben dinàmic.

 

Sant Petersburg ha recuperat el seu antic esplendor, que ja li va donar el seu fundador el tsar Pere el Gran, enginyós i àgraf, autoritari i modernitzador, qui va decidir erigir una ciutat de cara a la mar i de cara Europa, una finestra permanent a Occident. La va dotar de canals com els d’Amsterdam, d’un urbanisme com el de Paris i d’edificis com els de Roma. De la mà d’uns tsars il·lustrats, es va constituir en la ciutat més refinada de Rússia, un motor cultural on es va moure, va viure i va morir, el valencià Vicent Martí i Soler (València,1754; Sant Petersburg, 1806), un dels compositors més populars, admirat pel propi Mozart. A.LL.

Descripció

ITINERARI

 

25 JULIOL VALÈNCIA-MOSCOU

Concentració a l’aeroport de Manises a primera hora del matí. Vol a Moscou via Frankfurt. Trasllat a l’hotel. Sopar a i allotjament.

 

26 JULIOL MOSCOU

Visita Panoràmica pel centro històric i principals monuments de Moscou . Des de l’avinguda Tverskaya, fins a la Universitat Lomonósov, el Monestir de Novodévichi amb el “Llac dels Cignes”, el Parc de la Victòria, riu Moskvà, el carrer Arbat, veient la catedral de San Salvador, la Duma. el Bolshói i l’imponent Lubianka, seu del KGB per a arribar a la Plaça Roja, al Monestir de Novodévichi, el Kremlin, la plaça Manézhnaya i els vells carrers comercials de “Kitai-Gorod”.

 

27 JULIOL MOSCOU

Excursió al monestir de Serguiev Posad, un dels centres més de l’Església ortodoxa i seu del Patriarca de les Rússies. Visita a la Galería Tretiakov, pinacoteca amb més de 130.000 obres, un excepcional panorama històric de l’art rus i a la catedral de Crist Redemptor, dinamitada en 1931 i reconstruïda com l’original en 2000. Passeig pel barri Zamoskvorechye dels segles XVIII i XIX i pel barri de la fàbrica de xocolates «Octubre Roig”.

 

28 JULIOL MOSCOU- SANT PETERSBURG

Gaudirem d’un interessant recorregut pel Metro de Moscou, considerat el “palau del poble”, on es van utilitzar materials procedents de tots els racons del país, volent simbolitzar la unitat soviètica. Temps lliure. Eixida en tren cap a Sant Petersburg. Arribada i trasllat a l’hotel.

 

29 JULOL SANT PETERSBURG

Visita panoràmica de la ciutat coneguda com la “Venècia del nord” pels seus canals. Amplies avingudes, solemnes palaus, luxoses botigues i cars restaurants, l’imponent Palau d’Hivern dels tsars, l’Almirallat, la Perspectiva Nevsky… Visita del Mercat Kuznechny, el més famós, del Monestir (“Laura”) Alexander Nevsky amb el cementeri Tijvin, on descansen Chaikovski i Dostoievski. De la fortalesa de Pere i Pau, origen de la ciutat anirem a la Catedral de San Isaac, on pujarem a la seua cúpula.

 

30 JULIOL SanT Petersburg (PETERHOF, ERMITAGE)

Excursió a Peterhof, el “Versalles rus”, residència d’estiu dels tsars, amb l’immens jardí amb 150 fonts. Retorn en aerodeslitzador (hidrofoil), a la ciutat per a passejar el barri Pushkin i visitar el palau imperial d’Hivern i el Museu de l’Ermitatge, un dels més importants i més bonics del món.

 

31 JULIOL SanT Petersburg (NEVSKY, RASPUTIN I ELS CANALS)

Passeig per l’Avinguda Nevsky, la via principal, amb els palaus Anichkov o Stroganov, els edificis Eliseev i Singer, el teatre Mikhailovsky, la Mare de Déu de Kazán, els magatzems Gostiny Gdov…Visita de la Catedral de San Salvador de la Sang Vessada i el luxós Palau Yusúpov, on fou assassinat, fa 100 anys, Rasputín,   Temps lliure. Creuer opcional pels canals.

 

01 AGOST SanT Petersburg (PAVLOVSK, PUSHKIN i la cambra d’ambre)

Excursió a Pushkin i al Palau de Catalina, una de les més belles residències imperials amb la cambra d’Ambre. Visita del refinat Pavlosvsk, amb uns dels jardins millors d’Europa. Pararem a la Catedral de Sant Nicolau dels Mariners, on podrem gaudir del cant ortodox .

 

02 AGOST SanT Petersburg – VALÈNCIA

Mati lliure per a últimes visites i compres. Per la vesprada i a l’hora anunciada, des de l’hotel, trasllat a l’aeroport per a prendre el viatge de retorn a València via Frankfurt.

PREU PER PERSONA: 1480 euros + 170 de taxes d’aeroport
SUPL. POR HABITACION INDIVIDUAL: 360 euros

Ens acompanyaran:
Tatiana Korkina, llicenciada en Història de l’Art i Pedagogia, guia oficial de Sant Petersburg.

Alfons Llorenç, periodista i escriptor.

 

INCLOU:

Tiquet d’avió d’anada i tornada des de València via Frankfurt (anada a Moscou i tornada des de Sant Petersburg).
Tiquet de tren diurn d’alta velocitat entre Moscou i Sant Petersburg.
Hotels de 4 **** sup. amb bona situació, segons el programa.
Règim de mitja pensió amb 6 dinars i 1 sopar
Totes les visites (amb tiquets d’entrada) que s’indica en el itinerari.

Tiquet per al creuer pels canals

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Moscou i Sant Petersburg”