Aquitània

AQUITÀNIA, PAÍS DE LES AIGÜES, PAÍS DE VINS. El que, originalment, fou batejat com País de les Aigües, s’ha convertit miraculosament i com per encant en Terra de vins.El Garona i el Dordonya són, en gran mesura, els culpables de l’existència dels mundialment coneguts: Médoc, Graves, Sauternes, Sant Emilió, Pomerol, Entre-deux-Mers i Fronsac.

 

Bordeus, capital de l’Aquitània, bressol d’ il.lustres personatges com Montesquieu, Montaigne o la incombustible Aliénor, va ser testimoni de l’arribada del nostre Rei Pere el Gran, en resposta al desafiament de Carles d’Anjou i, segles després, va acollir nombrosos exilats que, de l’altre costat dels Pirineus, fugien de goberns absolutistes, odictatorials; uns cèl.lebres, com Goya, Moratín o Silvela i altres no tant, aquests romangueren a la ciutat; molts altres, anònims, l’utilitzaren com últim port abans de creuar l’oceà cap a noves terres. Hui, aquest Port de la Lluna, és una espectacular façana i un mirall únic al riu, declarat Patrimoni Mundial de l’ UNESCO juntament amb la ciutat i no són els únics guardonats. Ho són i vorem: la mítica ciutat de pedra fortificada i les vinyes de Sant Emilió, s’embarcarem fins el far de Cardouan que, en mig de la mar, guarda altiu i vigilant l’ entrada a terra ferma, descobrirem dunes com muntanyes, citadelles, bastides, terres ennoblides amb meravellosos castells que, rebosants de cellers,ens oferiran un motiu per compartir el seu millor tresor.

Descripció

ITINERARI

 

02 D’AGOST València-Tolosa de Llenguadoc

Eixirem a les 7:30h del matí (carrer Xàtiva, vorera Institut Lluís Vives) per fer camí cap a Tolosa. Arribada a l’hotel,repartiment d’habitacions i temps lliure per a un passeig de presa de contacte amb la ciutat. Sopar a l’hotel i allotjament d’una nit a Tolosa.

 

03 D’AGOST Tolosa deLlenguadoc-Bordeus

Passejarem aquesta bella ciutat occitana; visitaremles joies de la “vila rosa” com la Basílica de San Sernin, el Capitoli, els Jacobins, el centre i l’emplaçament de l’invisibilitzat Castell dels Comtes de Tolosa.

Després de dinar eixirem cap a Bordeus. S’allotjarem en un cèntric hotel. Farem una primera volta a la capital mundial del vi que resplendeix en un decorat del segle XVIII: PlaçaRohan, Catedral, Gran Teatre, plaça de la Borsa, Port de la LLuna…

 

04 D’AGOST Bordeus-Terres del Medoc-Far de Cordouan

A les dos de la vesprada, marees manen, s’embarcarem cap el mític far de Cordouan (excepte si hi ha tronada), el“Versailles de la mar” que es troba a 7 km de terra ferma però, de matí, travessarem la regiódel Médoc, delsMargaux, Pauillac, …dels “grandscrus” que bordejant la Garonaofereixen un espectacle sensorial únic.

 

05 D’AGOST Bordeus-SantEmilió

Després de desdejunar anirem a Sant Emilió. Bressol d’un mític vi, Sant Emilió és una sorprenent ciutat medieval en forma de ferradura en la que s’enfronten dues torres, una civil i l’altra religiosa, en una secular competència històrica i política.

A més podrem visitar un patrimoni únic, amagat sota terra, la singular esglèsia monolítica i, per suposat tastar vins de la terra o endolçar-nos amb els macarons.

Tornarem a Bordeus per visitar la zona del nord: Pont Chaban Delmàs, els antics hangars, hui zona d’oci i esbarjo, el barridels Chartrons…

 

06 D’AGOST Bordeus-La duna de Pilat-Arcachon

Partirem de bon hora cap a la duna de Pilat que, superant els de 100m d’alçada i amb quasi 3 km de llargària està considerada la major d’Europa. Divisarem la millor panoràmica de la costa de les Landes. Seguirme cap Arcachon, una espectacular i immensa badia que recorrerem en vaixell per contemplar l’Île des Oiseaux, un espai natural i salvatge, les famoses cabanes Tchanqués i els ports on es crien les reputades ostres.

 

07 D’AGOST Bordeus-La Brède-Cadillac

Amb la fresca del matí recorrerem una de les zones més antiga de Bordeus, passejarem el barri de San Miquel i la seua agulla, les portes de l’antiga muralla: la Grosse Cloche, la Bourguignone, laCailhau…

Més tard agafareml ’autobús i ens dirigirme cap al sud, cap a la regió de Sauternes , pasarme pel Castell de la Brède (Montesquieu) i passejarem Cadillac, eixemple de Bastida medieval girondina.

 

08 D’AGOST Bordeus-València

Matinarem per iniciar la tornada a València, no sense fer paradetes que reconforten el cos i l’ànima.

 

INCLOU

Bus per a tot el recorregut
Hotels centrics en ciutats
1 mitja pensió + 5 allotjaments i desdejuni
Assegurança de viatge.

 

ENS ACOMPANYARÀ:

Rosa Maria Vila, professora i llicenciada en filología francesa.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Aquitània”