Monestir de Montserrat

LA NIT DE LES MERAVELLES DE SANT JOAN, DESCOBRINT UN LLOC MÀGIC I L’ESPIRITUALITAT D’OCCIDENT. Montserrat és una muntanya que sorprèn, encisa, fascina. És distinta, ben diferent, de totes les demés. Sola, hissada a plom, enmig del paisatge, la fulla dentada d’una serra, les roques tallades, esculpides per mans prodigioses (“Amb serra d’or, els angelets serraren/ eixos turons per fer-vos un palau” J. Verdaguer). Entre formes fantàstiques, pròpies de les òperes wagnerianes, font d’energies positives que produeixen efectes d’interiorització, d’elevació de l’esperit, d’ascensió interior (“En cap lloc trobarà la persona la felicitat i la pau, si no és en el seu propi Montserrat”, Goethe) El centre, un santuari de nomenada universal a una Marededéu negra trobada al segle IX, un eco de les més velles devocions de la humanitat, símbol de Catalunya, el rovell de l’ou d’un monestir, un punt d’encontre i un lloc de pregaria, d’una comunitat de monjos, que mantenen viva l’espiritualitat occidental, resen i canten i treballen, fan cultura i acullen i orienten i desentenebren. Montserrat per a participar de la bellesa i de la vida, per a endinsar-se en els camins de l’esperit i de la llum, per a viure la màgica nit de l’amor de Sant Joan, al voltant del foc ancestral. A.Ll.

Descripció

ITINERARI

 

21 DE JUNY VALÈNCIA – MONTSERRAT

Eixirem a les 9 del matí des de l’Institut Lluís Vives (vorera del carrer de Xàtiva). En arribar a Montserrat, distribució de les habitacions (per una atenció especial, ens allotjarem a l’interior del Monestir) en l’Hostatgeria. Assistirem al cant l’Escolania i dels monjos.

Presa de contacte amb la vida monàstica, el Monestir i la muntanya.

Temps per a poder assistir al cant gregorià de Vespres. Sopar al Monestir.

 

22 DE JUNIO  MONTSERRAT

Pujarem en funicular a Sant Joan i caminarem per les crestes més altes de la Muntanya, des d’on vorem espectaculars paisatges. Temps per a la missa cantada i amb orgue conventual i el cant del “Virolai” de l’Escolania.

Visitarem diferents dependències del monestir i, especialment, el Museu, que conte una ben important col·lecció de pintura i destacades restes arqueològiques de l’Antic Egipte i Pròxim Orient.

 

23 DE JUNIO  MONTSERRAT – NIT DE SANT JOAN

Pujada al mirador de la Creu, entre un bosc de carrasques i roures i belles vistes a Barcelona. Visitarem el monestir de monges benedictines de Sant Benet. Vespres. Després de sopar, participarem amb la comunitat de monjos en la festa de la Nit de Sant Joan, assistirem a l’arribada del foc, procedent de la muntanya sagrada del Canigó, i a l’encesa de la foguera, essent convidats a vi dolç del Monestir, aromes de Montserrat i coca de sant Joan.

 

24 DE JUNIO  MONTSERRAT – VALENCIA

Després de desdejunar, passeig per la muntanya, el Camí dels Degotalls i visita lliure a la Santa Cova (dificultat baixa). Dinar al Monestir. Tornada a València.

 

INCLOU

Bus des de València
Pensió Completa
Allotjament a l’interior del Monestir de Montserrat
Assegurança de viatge

 

ENS ACOMPAYARÀ: Alfons Llorenç (Escriptor i periodista).

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Monestir de Montserrat”