Marcador de posició

Corsega

Còrsega l’illa de la bellesa, l’illa sublim. Els grecs l’anomenaren kallisté, la més sublim, la coneixen per l’Île de la Beauté. Saint Exupéry, que, sense dubte, va sobrevolar molts i diversos paisatges, deia que el sol havia fet tant l’amor al mar que acabaren per engendrar Còrsega.

 

Aquesta temperamental i indòmita illa, feu de la corona d’Aragó i lligada a ella durant més de 150 anys ostenta, en record d’aquest temps, a la seua singular senyera, hi ha un  sarraí semblant al del Senyal heràldic del nostre rei Pere el Gran: la creu de l’Alcoraç.

 

Ocupada durant segles pels genovesos, abans de ser venuda als francesos en 1768,  Còrsega també va ser Nació independent i va contar amb una Constitució (abans que França) votada democràticament.

 

Tres segles més tard segueix palès el mateix desig sobiranista. I, aquesta paradisíaca illa ho és gràcies als seus gelosos habitants, que defensen, amb dents i ungles, cada pam del seu espectacular territori.

 

No volen turisme de masses, sinó un turisme sostenible. No trobareu cadenes hoteleres, ni coneguts restaurants de menjars ràpids ni grans edificis front a la mar.

 

Trobareu, en canvi, totes les coloracions possibles d’una exuberant natura: platges de turqueses aigües;  marrons, vermells i ocres en verticals penya-segats i altes muntanyes. Tints extraordinaris contribueixen a l’espectacle: taronges, roses i púrpures; rojos d’estranyes formacions geològiques, d’illots Sanguinaris on conten que el sol, més que posar-se, es dessagna. La paleta  verda  dels boscos es fon finalment amb les aigües blau marines.

 

De tornada, recordareu tant Bastia, Cap Corse, Bonifacio, les Calanques de Piana, Porto-Veccio, Ajaccio…com els petits i encisadors pobles penjats de la muntanya, les postes de sol, les terrassetes front el mar, el menjar casolà i els productes locals (el formatge brocciu,  els eriçons la Pietra -cervesa de castanya- o la confitura de cidre (“cédrat”, en cors “limea” ), …però n’oblidareu  la identitat d’un poble que viu orgullós de ser-ho. RMVG

Detalls del producte

ITINERARI

 

11 D’AGOST VALÈNCIA – BARCELONA

A les 17:00 hores eixirem del carrer Xàtiva (vorera de l´Institut Lluís Vives) per agafar carretera cap a Barcelona. Soparem i farem nit a un hotel prop de l’aeroport.

 

12 D’AGOST BARCELONA – BÀSTIA

A primera hora del matí, eixirem des de Barcelona i vol directe a Bàstia.Trasllat a l’hotel. Presa de contacte d’aquesta ciutat classificada d’art i història. Sopar i allotjament a Bàstia.

 

13 D’AGOST VISITA DE CAP CORSE

Farem camÌ cap a Nonza i la seua famosa torre quadrada , Pino, les goles de St. Ll·cia, Luri , Sisco.

Dinar lliure. Continuarem cap a Erbalunga, espai d’inspiració per a molts pintors; anirem cap a Lavasina , lloc de peregrinatge i passejarem Bàstia, capital de l’Alta Còrsega, amb el seu encissador vell port, la plaça de St Nicolas ombrejada pels plàtans, carrers empedrats on pengen la roba entre les persianes mig tancades , i la seua vil.la alta o ciutadella amb antics edificis que conduïxen a l’antiga catedral , l’esglèsia de Santa Maria. Acabarem el dia fent-se uns vinets en Patrimoni (degustar (vins corsos classificats com AOC). Sopar i allotjament en Bastia.

 

14 D’AGOST El Balagne de Còrsega

Eixirem de bon hora cap al desert d’ Agriates, l’ Illa- Rousse i Calvi ” Semper fidelis civitas ” ja que, per la seua història, es va mantindre fidel als genovesos , durant molts segles. Calvi es banya en la llegenda d’haver vist nàixer Cristòfol Colom. Dinar lliure. Descobrirem antigues aldees de Balagne com Lumio , Cateri o Sant AntonÌ que, construÔt sobre una roca, figura entre els mès bells pobles de França: Pigna i Corbara . Sopar i allotjament a Bàstia.

 

15 D’AGOST Corte i Ajaccio

Anirem cap a Ponte- Leccia i pujarem a Corte, antiga capital de CÚrsega i hui ciutat universit‡ria; dotada d’una ciutadella en forma de niu d’àguila, sembla dominar la vall de la Restònica.

Possibilitat de pujar a un trenet turístic -opcional ( 6 € / Pers )-. Dinar lliure . Continuarem cap a Vivario, el bosc de Vizzavona -reputat per la seua frescor en l’estiu-, Bocognano i Ajaccio. Descobrirem la ciutat imperial : el passeig Grandval, la plaça d’Austerlitz , el barri genovés , la catedral renaixentista, on va ser batejat Napoleó , la plaça del Diamant, el port de pesca dedicat a Tino Rossi, la plaça del Mariscal Foch, el carrer Fresh i les seues botigues. Sopar i allotjament a Ajaccio.

 

16 D’AGOST Les Calanches de Piana i Porto

Eixirem cap al golf de Sagone mès tard Cargese , fundada en 1770 per a instal_lar una colònia de grecs del Peloponés . Continuarem fins el poble de Piana , classificat entre els pobles més bells de França; els seus bells penya-segats tallats per l’erosió, de formes estranyes inspiraren l’escriptor Guy de Maupassant. Tant les Calanches com el golf de Porto, Patrimoni Mondial de la UNESCO. Dinar lliure . S’embarcarem per recòrrer les cales de Piana. Tornarem traversant les goles de la Spelunca, Evisa i la seua castanyeda, el coll de Sevi ( 1.101 m) i Tiuccia . Sopar i allotjament en Ajaccio.

 

17 D’AGOST Bavella

Encetarem el dia cap a Cauro, la gola de Sant Jordi (747 m), Olmeto -poble on va viure Colomba, l’heroína de Prosper Mérimée. Prosseguirem la ruta fins el golf de Valinco, visitarem Sartene “la més corsa de les viles de Còrsega “Descobrirem la regió de l’Alta Rocca i els seus poblets tÌpics amb cases de granit : Santa Ll·cia deTallano , Levie , Zonza . Dinar lliure. Continuarem cap el Coll de Bavella ( 1240 m) i les seues famoses agulles , el bosc d’Ospedale i Porto Vecchio. Sopar i allotjament en o prop de Porto Vecchio.

 

18 D’AGOST Bonifacio, l’extrem sud

Eixida cap a Bonifacio, construït sobre un penya-segat de més de 60 m per damunt del mar, compta amb un ambient marí fiord i magnÌfic. No adjectiu pot descriure el verdader valor de la ciutadella increíble cuidadosament conservat el seu aspecte medieval. Siga excursions a coves marines. Dinar lliure . Tren turístic City Tour opcional ( 6 € / Pers ) Continue costa Bastia oriental de l’illa , Solenzara, Aleria i Folelli . Sopar i allotjament en o entorn Bastia.

 

19 D’AGOST BASTIA – BARCELONA – VALÈNCIA

Desdejunarem a l’hotel , desprès ens traslladarem a l’aeroport per volar des de Bàstia cap a Barcelona. Autobús de Barcelona a València

 

INCLOU

Vol directe BARCELONA-CÒRCEGA-BARCELONA.
Trasllat en bus Vlència-Barcelona-València.
Una nit d’hotel en MP prop de l’aeroport de Barcelona.
7 Mitjes pensions.
Bus per a tot el recorregut per a tot el viatge.
Assegurança de viatge

 

ENS ACOMPANYARÁ

Rosa María Vila, llicenciada en filología francesa i professora.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Corsega”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

678339648

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Consent l'ús de les meues dades personals segons els termes establits en aquesta Política de privacitat