Polònia

POLÒNIA, EL PAÍS QUE VA RENÀIXER PER CANVIAR LA HISTÒRIA

Sembla, des de la distància, un país monòton en les planes centrals d’Europa, frontera entre Orient i Occident, però, certament, conté una interessant varietat cultural, històrica i natural. Des de la costa bàltica i els innombrables llacs del nord fins a la serralada alpina del Tatra al sud, el territori polonés alterna planures amb extensos boscos de coníferes i grans marjals. La història és la responsable de la seua diversitat cultural, ja que les fronteres de Polska han variat en moltes ocasions al llarg dels segles; tsars i kàisers hi ha jugat al seu caprici. Fins i tot va desaparéixer durant més de cent anys per a renàixer després de 1918. I al llarg del segle XX la sang i l’heroisme de molts polonesos marcarà la història: des de l’ocupació nazi i el ghetto de Varsòvia, fins a la lluita de Walesa i Solidarnosc per la llibertat. I una coincidència amb nosaltres els valencians, Joan Pau II, el papa polonés va ser el primer pontífex no italià des del papa de Xàtiva, Alexandre VI i d’Adrià VI d’Utrech. QF

Descripció

ITINERARI

 

20 DE JULIOLVALÈNCIA-BARCELONA-CRACÒVIA

A les 15 h. Eixida des del carrer Xàtiva de València (vorera institut Lluís Vives). Trasllat a l’aeroport de Barcelona i eixida en vol directe a Cracòvia. Trasllat a l’hotel.

 

21 DE JULIOLCRACÒVIA-WIELICZKA-CRACOVIA

Matí dedicat a la visita de Cracòvia, ciutat coneguda com el “Museu de Museus”: el Castell Real (entrada no inclosa a les cambres reals), d’estil renaixentista, i la catedral gòtica, amb els sarcòfags dels reis polonesos, seu molts anys de Karol Wojtyla, sant Joan Pau II. La Ciutat Vella és el major conjunt medieval d’Europa amb la Plaça Major, el Sukiennice (Llotja), la basílica de María Santíssima (entrada inclosa), la Torre de l’Ajuntament, la cort de la Universitat Jagelónica, on va ensenyar Nicolau Copèrnic. Dinar (Inclòs) en restaurant local. A la vesprada, eixida cap a Wieliczka, on es visiten les mines de sal (entrada inclosa), de més d’1.000 anys d’antiguitat .

 

22 DE JULIOL CRACÒVIA- AUSCHWITZ -WROCLAW

Visita a Auschwitz, l’antic camp de concentració de la II Guerra Mundial, convertit en el Museu Martirològic. Eixida cap a Wroclaw. Sopari allotjament en Wroclaw.

 

23 JULIOL WROCLAW – POZNAN

Passeig pel Wroclaw, original i encisadora, amb nombrosos ponts sobre el riu Oder ila Plaça del Mercat, l’Ajuntament del s. XIII, la Universitat, amb la famosa Aula Quepis, l’Ostrow Tumski i la catedral. Eixida a Poznań, on visitarem l’Ostrów Tumski, carrer sant Martin, Plaça Llibertat, Mercat Vell. Nit en Poznań.

 

24 DE JULIOL POZNAN – TORUN- GDANSK

Visita a Torun, la ciutat natal de l’astrònom Nicolau Copèrnic. Viatge a Gdansk, , important port hanseàtic del Bàltic, des de l’edat mitjana, i fonamental en la configuració de l’actual Polònia. Nit en Gdansk

 

25 DE JULIOL GDANSK- MALBORK- GDANSK

Visita de la ciutat des de la Porta Alta, resta de les fortificacions del s. XVI, la Torre de la Presó i Casa de les Tortures, la Porta Daurada, que dóna accés a la al carrer Dluga on s’alcen les cases gòtiques i renaixentistes de l’antiga burgesia, l’Ajuntamentdel s. XIV, Font de Neptú, símbol de la ciutat, Santa Maria, una de les basíliques més grans d’Europa, l’antic port amb els seus graners de fusta, la grua medieval i l’edifici de la Pierta Verd, sumptuosament decorat. Dinar (inclòs) en un restaurant local. A la vesprada, visita de Malbork, imponent fortalesa de l’orde dels Cavallers Teutònics (s. XIII) amb el palau del Gran Mestre (entrada inclosa). Nit en Gdansk.

 

26 DE JULIOL GDANSK – VARSÒVIA

Visita a Varsòvia, la capital polonesa,: la Ciutat Vella amb la seua pintoresca Plaça del Mercat, la Barbacana, la catedral de Sant Joan, Plaça del Castell, la Calçada Real amb les seues nombroses esglésies, Gran Teatre de l’Opera, parc Real de Lazienki amb el monument al compositor Chopin i el Palau sobre l’Aigua, esplèndida residència de l’últim rei polonès, Estanislau Poniatowski. Nit a Varsòvia.

 

27 JULIOL VARSÒVIA / BARCELONA / VALÈNCIA

Després del desdejuni, trasllat a l’aeroport per a eixir en vol (13:25H.) de tornada a Barcelona. Trasllat a València.

 

INCLOU

VOLS DIRECTES BARCELONA-CRACÒVIA I       VARSOVIA – BARCELONA
Trasllat en bus a l’aeroport de Barcelona
Bus per a tot el recorregut
Hotels **** de qualitat en ciutats
Mitja pensió
Guia local i entrades
Assegurança de viatge.

 

ENS ACOMPANYARÀ:

Manel Joan i Arinyò (escriptor), acompanyat d’un guia de la zona.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Polònia”