Repúbliques Bàltiques

REPÚBLIQUES BÀLTIQUES: CANT DE LLIBERTAT I BELLESA EN TERRES DE MERAVELLA.
Els tres estats bàltics, Estònia, Letònia i Lituània, assentats en una terra fabulosa, en un paisatge fantàstic i abocats a una mar de meravella, van estar sota el control de la URSS, des dels anys 1940 a 1991. Semblants, amb història comuna i, al temps, diferents. Els letons, luterans, i els lituans, catòlics, són «bàltics» pròpiament dits, però, els estonians són nòrdics, luterans i de cultura finesa. Durant l’Edat Mitjana, com a pobles pagans, van ser conquerits per ordres militars, com l’Orde Teutònic i atragueren els interessos d’entitats com la Lliga Hanseàtica, o de potències com Polònia, Alemanya, Suècia, Dinamarca i Rússia, que ha tingut una importància crucial i han deixat una petja notable. Subordinats a la Unió Soviètica, durant la “perestroika” de Mikhaïl Gorbatxov, van decidir recuperar la seua llibertat i la independència política, moviments que són coneguts amb el nom de la “Revolució Cantant”, creant una exemplar resistència pacífica amb manifestacions espontànies, nit rere nit, llargs recitals, sense fi, de cançons patriòtiques i la formació d’una immensa cadena humana, la Cadena Bàltica, de 600 km. i dos milions de persones. A.Ll.

Descripció

ITINERARI

 

11 D’AGOST VALENCIA TALLIN

A l’hora indicada eixida del vol que ens portarà a Tallin. Trasllat a l’hotel. Temps Lliure i passeig per aquesta tranquil·la i elegant capital bàltica. Sopar i allotjament a Tallin.

 

12 D’AGOST TALLIN

Visita a la ciutat, coneguda com “la Praga del Bàltic” por les seus belles construccions medievals Recorregut per la Ciutat Alta, la Catedral i el Parlament; la Ciutat Vella, emmurallada, on habiten els artesans i comerciantes, amb l’Ajuntament, l’Església de Sant Olav, la Farmàcia Municipal (una de las més antiga d’Europa, que funciona des de 1422), i l’Església de l’ Esperit Sant. Vesprada lliure per a descobrir els encisadors racons de la ciutat. Després de sopar, passeig nocturn pel casc antic.

 

13 D’AGOST TALLIN

Visita al Museu Etnogràfic a l’aire lliure, enfront del mar, on trobarem exemples de cases rurals, una església de fusta, molins de vents…i tot els que ens recorda la història i la cultura del país.

(Opcionalment, per lliure podrà fer una excursió organitzada a Helsinki, la capital de Finlàndia, en vaixell pel Bàltic, visitant els principals monuments de la ciutat).

 

14 D’AGOST TALLIN – PÄRNU – TURAIDA – SIGULDA – RIGA

Eixida cap Pärnu, en el golf de Riga, una de les ciutats més bonica de la República, la capital de l’estiueig, amb ben interessant edificis medievals. Continuarem cap a Turaida per visitar el seu imponent Castell, l’Església de fusta de Vidzeme i el cementeri Livón, on està la tomba de la llegendària Rosa de Turaida. Visitarem las Coves Gutmanis, relacionades amb antigues llegendes dels livons i Sigulda amb el parc Nacional de Gauja. Seguirem fins a Riga, “la Paris de l’Est”, en la desembocadura del riu Daugava, que posseeix la més fina col·lecció d’edificis Art Nouveau de tota Europa.

 

15 D’AGOST RIGA

Visita a la ciutat, fundada pel bisbe alemany Albert l’any 1201, recorregut l’Ajuntament, la Catedral, la Església de Sant Pere, la Porta Sueca, el Monument a la Llibertat, etc. Així mateix, anirem al barri amb major concentració d’edificis modernistes. Vesprada lliure per a veure museus o poder recórrer amb vaixell els canals del riu Daugava.

 

16 D’AGOST RIGA – RUNDALE – TOSSAL DE LES CREUS – KAUNAS – VILNIUS

Eixida cap al Palau de Rundale (1736-1740),excel·lent edifici rococó letó de Rastrelli, famosa residència d’estiu d’Ernst J.Biron. Parada al misteriós Tossal de les Creus, centre de pelegrinatge. Visita a Kaunas, important centre comercial medieval, molt atacada en les guerres mundials, amb interessant Castell, plaça de l’Ajuntament, esglésies i Catedral, l’ edifici gòtic major de Lituània. Arribarem a Vilnius, sopar i allotjament.

 

17 D’AGOST VILNIUS

Visita a la capital i ciutat més populosa de Lituània, que fou un fort antic construït sobre el pujol del Ducat, per vore la torre de Guedimí, la Catedral, l’Església de Sant Pere i Sant Pau, Porta de l’Alba, Santa Anna, barri jueu… A la vesprada, excursió opcional a Trakai, “la ciutat sobre l’aigua”, envoltada totalment pel llac Galve i fundada al segle XIV. és fascinant el castell gòtic, construït per a protegir-se dels atacs dels croats, residència dels ducs lituans.

 

18 D’AGOST VILNIUS VALENCIA

Ültimes visites i compres i per la vesprada, a l’aeroport per a prendre el vol amb destinació a València.

 

INCLOU

VOLS DIRECTES VALENCIA-TALLIN I VILNIUS –VALENCIA
Bus per a tot el recorregut
Hotels **** en ciutats
Mitja pensió
Guia local i entrades
Assegurança de viatge.

 

ENS ACOMPANYARÀ:

Alfons Llorenç, periodista i escriptor, acompanyat d’un guia de la zona.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Repúbliques Bàltiques”