Donosti

DONOSTI, CAPITAL EUROPEA DE LA CULTURA 2016. Donostia encara conserva la seva elegància senyorial i alhora el seu sabor a vell port pesquer. Atresora la que sens dubte, és una de badies més belles que el que escriu ha tingut la fortuna d’assaborir. Malgrat ser una ciutat de mida considerable, encara es pot ensumar certa aroma a masos i a vida rural. A vegades a la Part Vella donostiarra fa olor de xistorra i a “talos”, a sidra ja txakolí, a sal i a “baserri”. I aquesta és la Donostia que m’agrada, la que és barreja i lligam entre els verds d’Igeldo i dels blaus d’un Cantàbric infinit; entre el passat il·lustre i distingit i el futur tecnològic i avantguardista; aquesta Bella Easo oberta i alegre, però que guarda encara en la seva ànima més profunda el bucòlic caseriu basc.
Donosti, la Bella i Vella Donostia, es recolza sovint en la nostàlgia d’un altre ocàs ataronjat, mentre l’oceà colpeja fort entre les roques del Passeig Nou o en la Pinta del Vent, en aquests dies en què va despertar la primavera. Aquesta exquisida Sant Sebastià que amb la mirada complaguda, es presenta davant el món amb el seu acabat d’estrenar títol de “Capital Europea de la Cultura 2016”. Aquesta és la que vull ensenyar-te. JG

Descripció

ITINERARI

 

Dia 17 de març, VALÈNCIA-DONOSTI
Exida a les 08:00 des de València direcció Donosti. Dinar per lliure durant el viatge.
Arribada, checking a l’hotel i temps lliure per la ciutat. Sopar i allotjament.

 

Dia 18 de març, DONOSTI
Al matí sortirem cap a en barri donostiarra de Trintxerpe, on un petit Pasaia (Passatges), per visitar “Albaola”, un petit vaixell ens portarà fins a la “Factoria Marítima basca Albaola”, que alberga a la badia de Pasaia la construcció davant el públic de balener Sant Joan, la rèplica històrica d’un galió del segle XVI. La Factoria Marítima és un lloc on es gesten i d’on salpen navegacions impossibles, buscant el coneixement des de l’experimentació, formant part així del Patrimoni Marítim Basc. Després de la visita, anirem a dinar. Retorn a Donostia i tarda lliure per visitar la ciutat. Sopar lliure (suggeriment, sopar de pintxos per la Part Vella).

 

Dia 19 de març, DONOSTI-HONDARRIBIA-HENDAIA
Ens acostarem fins a la històrica localitat d’Hondarribia (antigament Fuenterrabía). Pujarem a l’ermita de Guadalupe, des d’on es tenen les millors vistes de Hondarribia, de la badia de Txingudi, la desembocadura del riu Bidasoa i la veïna localitat vascofrencesa d’Hendaia. Després ens submergirem en el seu barri medieval per finalment desembocar a La Marina, el pintoresc barri pesquer on es donen cita els hondarribitarras a prendre un aperitiu abans de dinar. Dinar i tornada a Donostia. Tarda lliure per visitar alguna de les múltiples exposicions que amb ocasió de la capitalitat cultural alberga aquests dies Sant Sebastià, o escoltar una mica de música en directe en algun dels seus famosos clubs de jazz.

 

Dia 20 de març, DONOSTI-VALÈNCIA.
Matí lliure per passejar per la ciutat. Optativament, pujarem al Monte Igeldo per gaudir d’una de les més carismàtiques vistes de La Bella Easo.
Dinarem ja en ruta de tornada a València.

 

Ens acompnyarà: JON GOÑI (guia esplai especialista en muntanya)

INCLOU:

Bus des de Valencia per a tot el recorregut

Hotel *** en Donosti ciutat

Mitja pensió (3 dinars) en restaurants

Assegurança de viatge

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Donosti”