Carcassona

Viatge a Canadà, tot un món per trobar, desvetllar! És un país perfecte, excepcionalment ric en la seua naturalesa de colossals boscos, immensos i abundants llacs (més de dos milions!), glaceres mil·lenàries, interminables prades, majestuoses muntanyes, gegantines cascades com les de Niàgara, magnífics parcs naturals parcs. I, tot això, entremesclat, amb ciutats (en una perfecta fusió) d’estil europeu, cosmopolites i elegants como ara: Mont-real, Quèbec, Toronto, Ottawa…amb una diversificada oferta cultural en francès o en anglès i ben animat viure.

Ens deixarem captivar pel segon país de major extensió del món: deu milions de quilòmetres, poblats per trenta-un milió d’habitants. I, també per la grandiositat de les Niágara Falls o l’arxipèlag de les Mil Illes en el naixement del riu Saint Laurent. Esteu convidades i convidats a la gran aventura de descobrir la bellesa de la conciliació de la natura, encara no dominada, i la ciutat, de l’olor de la mar i el perfum del bosc. A. Ll.

Descripció

ITINERARI

 

14 DE MARÇ València – Narbona

Eixida a les 7 hores des de la vorera de l’Institut Lluís Vives (carrer Xàtiva), fins a la ciutat de Narbona. Dinar lliure. I, per la vesprada, passeig pel centre medieval, que fou escenari d’accions per a contrarestar la força dels càtars i visita a la vella Catedral, seu primada de la Marca Hispànica. Sopar i allotjament a Carcassona.

 

15 DE MARÇ Carcassona – Minerva

Pel matí caminarem per la impressionant ciutadella de la “La Cité”, envoltada de torres, portes, bastions i muralles a la vora del riu Aude, construïda sobre un pujol i visitarem la Basílica de Sant Nazari i el Castell Palau dels Trencavel, família que tenia diversos dominis en Occitània, aliada de la nostra casa reial. Per la vesprada, excursió a al petit poble de Menerba (Minerva), en un espectacular emplaçament, que, per la seua oposició als croats francesos, que en 1210 martiritzaren 140 càtars és un referent de la resistència occitana. Sopar a l’hotel.

 

16 DE MARÇ Tolosa-Muret

Anirem breument a Muret el lloc de la batalla contra el càtars del mateix nom, on va morir el rei Pere, pare de Jaume I. Dedicarem el dia a visitar Tolosa de Llenguadoc (fr. Toulouse), la capital del País d’Oc i cap del catarisme, víctima de setges i de repressió, ciutat rosa, roja i malva amb el Capitoli, el centre neuràlgic, la gran Basílica de Sant Serni (s.XI), el carrer medieval del Taur, el convent dels Jacobins, catedral de Sant Esteve, o els molls del Garona…Sopar a l’hotel

 

17 DE MARÇ Albí

Després de desdejunar anirem a Albí, envoltada pel riu Tarn, un del focus principals del catarisme, tant que se’ls sol anomenar també “albigesos”. Recorrerem els seus principals carrers medievals i visitarem la seua espectacular Seu, extraordinària creació del gòtic i la fortalesa-palau dels bisbes, que acull el Museu de Toulouse-Lautrec,pintor descendent dels comtes de Tolosa, de vida bohèmia que, instal·lat a Montmatre, fouel veritable cronista del París de finals del segle XIX. Ens testimonia la vida dels teatres, balls, cabarets i bordells, i amb els seus cartells i litografies es convertí en un primerenc i ben destacat publicitari. Dinar lliure. Sopar a l’hotel.

 

18 DE MARÇ Montsegur- Mirepois

De mati farem una ruta verda. Dues hores amb dificultat mitjana. Pujarem pel camí fins al castell de Montsegur, simbòlic i mític, a mil dos-cents metres d’altura, projectat cap al cel, coronant la roca del ‘’Pog’’, misterioses ruïnes contenidores de secrets i llegendes.

Dinar lliure. A la vesprada anirem ala vila de “Mirapeis’’ que conserva intacte el seu aspecte medieval amb una plaça major envoltada de porxades de fusta llaurada amb sorprenents escultures d’esgarrifosos monstres. La seua catedral de Sant Maurici, consagrada el 1298 posseeix una de les naus més amples d’Europa. Sopar a l’hotel.

 

19 DE MARÇ Fontfreda – València

Després de desdejunar, retornarem a casa, visitant de l’Abadia de Fontfreda (Fontfroide), en principi, benedictina, que es convertí en patró i mare de tots els monestirs cistercencs de l’antiga Corona d’Aragó, amb un gran protagonisme en la croada contra els càtars. Arribada a València cap a les 21 hores.

 

Ens acompanyarà: Alfons Llorenç (periodista i escriptor)

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Carcassona”