La mosquera

LA MOSQUERA: LA NOSTRA SELVA MEDITERRÀNIA. La Vall de la Mosquera, situada en ple cor del Parc Natural de la Serra d’Espadà, entre els termes de Azuébar i Almedíjar, posseeix el bosc de sureres més extens i millor conservat de tot el territori valencià, un autèntic paradís natural aprofitat per l’home, des de fa segles, per a l’extracció del suro, però d’aspecte verge. La vall de la Mosquera genera un particular microclima mediterrani amb molta humitat ambiental que possibilita l’existència d’un gran bosc de sureres amb el seu sotabosc umbròfil associat, prou allunyat de la imatge que tenim del bosc mediterrani. Presidint la vall trobem la vella masia de la Mosquera i a AlmedÍjar, a més gaudirem de la gran qualitat dels seus productes més coneguts: oli, mel i formatge.

Descripció

ITINERARI

 

A les 8 hores eixida de València (8.30 des de Sagunt), arribada a Almedíjar i inici d’una ruta circular majoritàriament per pistes, des de la Font del Canyar cap a la vall de la Mosquera, després de passar per La Mosquera baixarem pel barranc d’Almanzor fins arribar a Almedijar, a continuació dinar (no inclòs), 16.30 temps lliure per visitar Almedijar, 18 h. (aprox.) tornada cap a València.

 

Dificultat: Mitja-Baixa (14 Km, 4 hores de ruta, desnivell: 260 metres).

 

Ens acompanyarà: Leandre Santonja, (geògraf i tècnic mediambiental) i Julia Torrò (llicenciada en història de l’art i guia oficial).

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “La mosquera”