Perpinyà – Tren groc

PERPINYÀ: EL CENTRE DEL MÓN, SEGONS DALÍ, DES DE FA 50 ANYS. VIATGE EN EL “TREN GROC” AL MELIC DE LA TERRA. Sens dubte una il·luminació divina, revelà a Salvador Dalí, a la fi d’un “viatge triomfal” des de Ceret, l’any 1965, que el “centre del món” era l’estació de Perpinyà, una ciutat germana de la de València, amb primerenques llibertats, llotja i devoció a sant Vicent Ferrer. Fa 50 anys de tan gran esdeveniment dalinià. Per això, volem viure una excepcional aventura de viatjar en el “tren groc”, que és l’orgull i el símbol de la Cerdanya, el mitjà de transport més inesperat per accedir al del Parc Natural del Pirineu català. Un tren que escala la muntanya, s’arrapa a les estretes cornises i salta per damunt les aigües, circulant per un panorama de paisatges excepcionals i de pobles únics carregats d’història, situats a l’ombra del màgic Canigó, sagrat olimp d’encantades, simiots, follets i fades, on es va sembrar en penya el sobirà Guifré II per a, embolcallat i covat per la mare terra, esdevenir llavor i embrió d’un nació europea, que prengué per altar un marbre romà, consagrat a sant Miquel de Cuixà l’any 974 com a ara de la pàtria. A.Ll.

Descripció

ITINERARI

 

1 d’abril VALÈNCIA-PERPINYÀ

Eixida a les 16 h. des de l’Institut Lluís Vives (vorera del carrer Xàtiva). Arribada a Perpinyà, capital de la Catalunya Nord, per a descobrir el “melic del món”. Des de l’hotel, i, si no estem cansades/ts pegarem una volteta.

 

2 d’abril PERPINYÀ-SALZES

Visitarem la ciutat de Perpinyà i el seus carrers més populars i els monuments més representatius com la seua porta medieval, el Castellet, per a anar a la Llotja, la Sala del Consell, la seu medieval de la Generalitat, la Catedral de Sant Joan, el Palau- Castell dels Reis de Mallorca, testimoni del passat de Perpinyà com a capital –amb Palma- de l’estat europeu que fou el Regne de Mallorca. Excursió a Salzes, la darrera ciutat de parla catalana, amb un majestuós castell del segle XV, bastit per a defensar la frontera de Catalunya amb França. Petit passeig per la ciutat i tractarem de provar el seu vi.

 

3 d’abril PERPINYÀ-CANIGÓ (TREN GROC)

Anirem en bus a Montlluís, envoltat de muralles, on prendrem el tren groc i travessarem el Parc Natural dels Pirineus, amb els seus impressionants paisatges, per a arribar a Vilafranca del Conflent, una ciutat emmurallada, fundada al segle XI. Visitarem Prada, on s’exiliaren Pau Casal i Pompeu Fabra amb l’església de sant Pere i el seu bell retaule barroc. Damunt del Canigó està el monestir romànic del segle XI de Sant Martí del Canigó, considerat el lloc del naixement simbòlic de Catalunya. Així mateix a les vessants de la muntanya, ens espera el Monestir de Sant Miquel de Cuixà, preromànic del segle XI amb imponent claustre de marbre roig i campanar llombard.

 

4 d’abril ELNA-COTLLIURE-VALÈNCIA

Elna és una ciutat d’origen ibèric, romana, seu episcopal que arribà a regir Francesc Eiximenis. Amb un dels més interessants monuments del romànic, la Catedral de Santa Eulàlia, testimoni d’una cruel crema francès al segle XIII. Ens desplaçarem a Cotlliure, un petit poble i port de pescadors amb records de Picasso i Matisse, amb el Castell Reial, sojorn dels reis de València, i el Cementiri on descansa el gran poeta castellà Antonio Machado, refugiat a València, que va faltar ací, on havia estat acollit.

 

Eixida cap a València per tal d’arribar cap a les 21 hores.

Ens acompanyarà: Manel Joan i Arinyó, professor i escriptor.

 

INCLOU:

bus per a tot el recorregut

hotel en el centre de la ciutat

mitja pensió

ticket de tren

Assegurança de viatge

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Perpinyà – Tren groc”