La Granada de Lorca

VIATGE A LA GRANADA DE GARCIA LORCA.

 

“Tú, ciudad del ensueño y de la luna llena,

que albergaste pasiones gigantescas de amor,

hoy ya muerta, reposas sobre rojas colinas

teniendo entre las yedras añosas de tus ruinas

el acento doliente del dulce ruiseñor.

¿Qué se fue de tus muros para siempre, Granada?” (F. García Lorca, Granada, elegía humilde)

La sensualitat i el tó melancòlic de Granada va seduir a Washington Irving, a Gautier, a Alejandro Dumas, a Debussy, a Falla, a AIbéniz… pero pocs artistes varen viure la seua essencia com García Lorca, qui va naixer i va morir en esta terra, i qui va fer d’ella el fons i transfons de la seua obra. Visitant la ciutat i el seu entorn s’adintrarem en l’univers lorquià  en una mena d’ homenatge particular al poeta universal.

Descripció

ITINERARI:

 

– Dijous 5 de desembre:

Eixida a les 09:00 h. des de la porta del Institut Lluís Vives al carrer Xátiva. Soparem (LLIURE) de camí i pernoctarem al Hotel de Granada.

 

– Divendres 6 de desembre:

Passejarem per la ciutat renaixentista, visitant la Catedral construida sobre els ciments de la gran Mesquita, així com la resta de monuments i edificis producte de la mà de Carles V, seguint al mateix temps el rastre de Lorca tant en l’época de joventut con en el temps just avans de la seua mort, així com les referències al compositor gadità Manuel de Falla, amic de Lorca i mentor de la ciutat. Dinarem pel barri de l’Albaycin -antiga ciutat que va arribar a tindre 30 mesquites durant l’esplendor nazarí- gaudint de les vistes a l’Alhambra; s’adintrarem per la vesprada en les coves gitanes del Sacromonte, evocant la passió de Lorca per el cante jondo com a expressió de l’amor i la mort i l’actracció del poeta pels marginats com ara els gitanos. Sopar a l’hotel (inclòs).

 

– Dissabte 7 de desembre:

Eixirem de la ciutat per visitar les cases de Fuentevaqueros, Valderrubio i la Huerta de San Vicente, on descobrirem anécdotes i objectes vinculats a la vida de Lorca. Dinarem per la zona plats típics de la Vega de Granada. Per la vesprada visita opcional al conjunt monumental de l’Alhambra. Sopar lliure per la ciutat de Granada, famosa per la calitat i originalitat de les seues tapes.

 

– Diumenge 8 desembre:

De matí, passeig pel barri de L’Alcaicería, antic mercat musulmà. Eixida a les 13 hores cap a València, amb una parada a Guadix, ciutat que combina l’esplendor renaixentista amb la arquitectura popular de les cases-coves. Dinar típic per Guadix i retorn a València.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “La Granada de Lorca”