viatges-carnestoltes-rurals-navarra

Carnestoltes a Navarra 2.0

Bruixes que udolen, gegants de tres metres d'alçada, carboners, calderers zíngars, fantasma de tela farcits de fenàs, óssos, bocs, mardans, cabrons, centaures bojos i minotaures són alguns dels personatges que prenen els carrerons dels pobles més bonics de la nord de Navarra en els dies del Carnestoltes. Visitarem alguns llocs i festes del Carnaval rural més ancestral, desbordants de rituals màgics i atàvics balls les arrels dels quals s’enfonsen en la penombra dels temps boirosos. L’autèntic i antiquíssim Carnaval rural de Navarra no us deixarà indiferents, perquè està vinculat als paisatges sempre verds, a les boires, a les muntanyes i a les gents d'unes valls perdudes i gairebé oblidades del Pirineu de Navarra.

Detalls del producte

ITINERARI

 

6 de febrer (dissabte). VALÈNCIA-NAVARRA

Eixida a les 8 hores de l’Institut Lluís Vives (vorera carrer Xàtiva). Dinar LLIURE pel camí. Arribada a l’hotel. De vesprada, excursió a Caldereros de Bera (Vera de Bidasoa) per a assitir a la desfilada carnestolenca. Sopar i descans

 

7 de febrer (diumenge) BERA: INUDE ARTZAIAK

De matinet, anirem a la desfilada dels “Inude eta artzaiak” (“mainaderes i pastors”) pels carrers de Bera, una desfilada de curiosos i transgressora en el qual els participants inverteixen els papers. Ens acostarem a Lesaka, per presenciar el gran dia de Carnaval i la desfilada de la “Zakuzar” (els homes amb els rostres coberts i vestits amb sacs de palla corren pels carrers perseguint a les persones amb bufetes inflades), “Mairuak” (dones vestides amb cintes) i “Goitarrak” (dones i homes vestits de blanc amb campanes, samarreta i boina vermella, tocant castanyoles).

 

8 de febrer (dilluns) LANTS, EL MÉS DESTACAT CARNAVAL

Anirem a Lantz per veure i participar en un dels més coneguts i concorreguts carnavals de la Navarra rural , declarat bé d’interès Cultural i d’interès turístic pel govern de la Comunitat Foral de Navarra. En la festa els personatgest com Ziripot, la Zaldiko, la Txatxos i la Arotzak formen una de les més acolorides, misteriosos i llegendaries celebracions del carnaval navarrès. Passarem tot el dia gaudint d’aquest Festival únic.

 

9 de febrer (dimarts) DIMARTS GRAS A ARIZKUN

Anirem a Arizkun per passar el Dimarts de Carnestoltes i contemplar el “Hartza” (l’ós), brutal i violent personatge carnestolenc, que arriba als carrers de la ciutat i s’agita constantment contra seu cuidador (“Hartzazain”), el qual a penes pot controlar la seua ira. A vegades aconsegueix escapar i corre embogit pels carrers per a espantar els xiquets i els adults del poble. De vesprada ens desplaçarem a Altsasu (Alsasua) per a assistir a la famosa desfilada de la “Momotxorroak” (personatge mig home i mig bou), les Sorginak (bruixes), la Maskaritak i els “Juantramposos”, que junt al boc formen el quadre ancestral del carnestoltes . El boc, damunt d’un remolc, ensenya els atributs a les dones, mentre les bruixes udolen lascivament, generant una escena luxuriosa. Després de recorrer els carrers, a la plaça del poble, tots ballen al mateix so: la dansa Momotxorroen. I, així, s’acaba el Carnaval.

 

10 de febrero (Dimecres de Cendra) NAVARRA- VALÈNCIA

Viatge de retorn a València, (DINAR LLIURE) on esperem arribar capa les les 21 hores.

PREU PER PERSONA: 375 EUROS

SUPL. HAB. INDIVIDUAL: 80

Ens acompanyarà: JON GOÑI (guia Esplai a Navarra)

 

INCLOU:

BUS DES DE VALENCIA
HOTEL RURAL
PENSIÓ COMPLETA (EXCEPTE ELS DINAR DE ANADA I TORNADA, QUE SERAN LLIURES)

ASSEGURANÇA DE VIATGE

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Carnestoltes a Navarra 2.0”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

678339648

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Consent l'ús de les meues dades personals segons els termes establits en aquesta Política de privacitat