Marcador de posició

Vilanova d’Alcolea

VILANOVA D’ALCOLEA: LA MÀGICA APOTEOSI DELS CAVALLS I DEL FOC, LA NIT DE SANT ANTONI. La mort de la fusta és la vida del foc i el foc de l’hivern és un crit a la vida. La flama és el vicari del Sol en la terra i entre les persones Apostant pel traspàs del fred i el retorn de la primavera, en fer-se nit, a la Vilanova d”Alcolea (la Plana Alta), els majorals encenen una enorme foguera en les Eres, amb la finalitat de despertar la natura i estimular la fertilitat.. La processó de la “matxà”, els majorals a cavall recorren el poble, saltant els cavalls múltiples fogueres, de part a part del carrer, tractant d’impedir el pas de las cavalleries, ornades, guarnides amb gran bellesa, que van botant les flames. Un espectacle sublim! Després, una mitgeval carrera por el premio de un solar gall, el tropell, en el que participen nombrosos cavalls guarnits. Corregudes de joies per a atraure salut per als animals i una bona collita entre el foc de la vida. A.LL.

Detalls del producte

ITINERARI

 

17 de gener VALÈNCIA- ONDA-VILANOVA D’ALCOLEA

Eixida a les 8.30h de l’Institut Lluís Vives (vorera del Carrer Xàtiva). Visita a Onda amb el seu Castell musulmà (s. X), l’Església templera de la Sang (s. XIII), la Parròquia de l’Assumpció, la Plaça de l’Almodí (porticada del s. XV), la Moreria, la Jueria… Arribada a l’Hotel, a Cabanes i repartiment de les habitacions. Per la vesprada, ens desplaçarem a Vilanova d’Alcolea per a presenciar i participar en la Santantonada amb les Fogueres, la Matxà, el Tropell i el Ball.

 

18 de gener CABANES-VALÈNCIA

Visita a Cabanes amb el seu Ajuntament (s. XV), l’Arc Romà, ermita de les Santes…Ens desplaçarem al Desert de les Palmes, espai natural important amb belles panoràmiques al Mediterrani. A la vesprada, passeig pel casc medieval de Vilafamés. Retorn a València, on arribarem cap a les 20 h.

 

PREU PER PERSONA: 135 euros (suplement habitació individual.- 30 euros )

 

ENS ACOMPANYARÀ: Alfons Llorenç, (periodista I escriptor).

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Vilanova d’Alcolea”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

678339648

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Consent l'ús de les meues dades personals segons els termes establits en aquesta Política de privacitat