viatges-carnestoltes-rurals-navarra

Carnestoltes Navarra

Carnestoltes rurals a Navarra. La Torre de Donamaria, Elizondo, Carnestoltes d'Ituren i Zubieta i el Jardí HistoricOartístic de Bértiz.

Detalls del producte

ITINERARI:

Dissabte 24 de gener.- VALENCIA-PAMPLONA-ORONOZ

Eixida a les 08:00 del matí des de el carrer Xàtiva (vorera institut Lluís Vives) de Valencia. Breu passeig per la ciutat de Pamplona (dinar lliure) i trasllat a l’hotel RURAL situat a Oronoz (les tres nits). Sopar i Allotjament.

 

Diumenge 25 gener.- Oronoz-Elizondo.

Desdejuni a l’hotel i excursió rural.

A continuació acudirem a la Posada de Donamaria (DonamarikoOstatua) a disfrutar d’una típica i contundent dinar (inclòs) d’esta zona.

En acabar, farem un visita guiada a la Torre de Donamaria

Rodejada per una fina capa de boira i aïllada enigmàticament, la Torre de Donamaría o “Casa de Taules” invita a detindre’s per a admirar-la. Elegant i austera, s’eleva suaument sobre una talaia des de la que conquista el pas del temps des del segle XV. A pesar d’haver sigut recentment restaurada, conserva l’essència de les antigues construccions de les valls humides del nord. Este palau ha sigut declarat bé d’interés cultural i és un dels millors exemples d’arquitectura civil i un dels últims reductes d’este tipus que subsistixen a Navarra.

A continuació ens traslladarem Elizondo:

Elizondo és el centre geogràfic i neuràlgic de la vall del Baztan. Ubicat al nord de Navarra, esta vall agrupa davall el seu terme municipal a quinze localitats que s’escampen pel privilegiat i verd paisatge del Pirineu Atlàntic. Esta localitat dividida pel riu Baztan disfruta d’un clima atlàntic, suau i humit.
La seua arquitectura popular es caracteritza per cases de murs blancs i carreu rogenc en vans i cantons -procedents de les pròximes pedreres d’Almandoz-, teulades a dos aigües, balconada de fusta en l’àtic i blasó amb les armes de la vall.

Finalment ens traslladarem a sopar a l’hotel.

 

Dilluns 26 de gener: Carnestoltes d’Ituren i Zubieta.

Desdejuni a l’hotel. Durant tot el dia viurem el carnestoltes rural amb els veïns de Zubieta. Assistirem a les tradicions més ocultes d’estes festes. Acudirem a la “arreplega de puxkas”, on els joaldunak van per les cases del poble arreplegant viandes per a l’esmorzar. Esmorzarem en el mateix poble per a seguir el mateix programa que els protagonistes d’esta festa.

Després assistirem al ritual de col·locar-se les pells d’ovella, els esquellots i la resta, per a acompanyar a la comitiva fins al barri d’Aurtiz, on es reunixen amb els Joaldunak d’este lloc i desfilen junts per este preciós poble. Finalment acudirem amb ells fins a Ituren, on els esperen els Joaldunak d’este poble, i junts ja tots, recorren els carrers junts amb els “mozorros” i la resta de personatges del carnestoltes rural.

A l’acabar la festa, vesprada ja, ens anirem a dinar de pintxos (inlòs) per la localitat de Santesteban-Doneztebe, per la qual cosa és important haver esmorzat contundentment. Visitarem el poble d’Amaiur i el seu molí.

Recorrerem els carrers d’este poble, un dels més bonics de la Vall, i visitarem el seu molí on Felipe ens explicarà detalladament el seu funcionament. Finalment degustarem el “talo”, la coca de dacsa típica d’estes terres (inclòs), que s’acompanya amb “txistorra” o formatge, ben regat amb sidra de Baztan.

 

Dimarts 27 de gener. ORONOZ-VALENCIA

Visitarem el Jardí HistoricOartístic de Bértiz:

El jardí botànic, amb més de 100 anys d’antiguitat és el major tresor del parc Natural. Un entramat de camins li permetrà admirar més de 120 espècies d’arbres i arbustos diferents. Va ser dissenyat per un jardiner francés en 1847, i el senyor Pedro Ciga ho va ampliar mesclant espècies autòctones amb altres portades de remots llocs. Entre les primeres les hages són l’espècie més abundant i entre les més curioses poden citar-se el ciprer calb, cedres de Líban, el gingko de Xina, araucàries de la Terra de Foc, sequoies de Califòrnia, camèlies, azalees i bambús. Joies de l’Art ‘Nouveau’ com a estanys, ponts, glorietes, un mirador Belle Epoque i una capella incrementen la seua bellesa.

També podrem visitar el Centre d’Interpretació de la Naturalesa, situat en el propi Jardí. Este interessant espai presenta com a eix temàtic el bosc de Bertiz i la vida de les espècies animals i vegetals més representatives del mateix. La informació es facilita a través d’ordinadors, maquetes, jocs interactius, materials reals i fotografies que permeten descobrir de forma amena i didàctica este parc Natural.

En acabant, eixirem cap a Valencia (dinar en ruta), on arribarem por la vesprada nit.

 

ENS ACOMPANYARÁ: JON GOÑI (GUIA NAVARRÉS

PREU PER PERSONA: 290 EUROS EN HABITACIÓ DOBLE

(SUPL. 60 EUROS PER HABITACIÓ INDIVIDUAL)

PRIMER DIA D’INSCRIPCIÓ: 18 DESEMBRE

 

INCLOU:

Modern autobús per a tot el recorregut.
Allotjament en hotel rural a la localitat d’Oronoz
Pensió completa (excepte el primer i últim dinar).
Totes les visites i excursions amb tiquets d’entrada
Assegurança de viatge

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Carnestoltes Navarra”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

678339648

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Consent l'ús de les meues dades personals segons els termes establits en aquesta Política de privacitat