Vilafranca del Penedès

EL CAVA, VIATGE A LA BONA VENTURA LA FONT DELS BRINDIS. El brindis és una crida a la bona fortuna. Al moment culminant de la celebració, en què han participat diverses persones, ajunten i colpegen les copes en senyal de compartir la mateixa beguda i, a la volta, expressar-se mútuament els millors auguris. És precisament d’aqueixes paraules de bons desitjos d’on deriva el terme, en concret, la frase alemanya bring dir’s, que significa «t’ho oferisc», “Per tu”, que se sol pronunciar al moment de brindar.

 

Brindar és beure a la salut d’algú, tractat amb deferència. Las festes del solstici d’hivern estan plenes de brindis. És normal, és el moment de l’any en què la vida està apagada i en perill greu pel fred, per la manca de sol. El temps de les antigues libacions amb líquids sagrats, suplicant als déus per la bona vida i ventura. Per això, encara, brindem pel benestar i per a atraure la resurrecció de la vida, en nàixer el Sol pels Nadals. Sobre tot, amb cava. Anem, doncs, a les fonts del cava, als orígens dels brindis. A.Ll.

Descripció

ITINERARI

 

12 DE DESEMBRE VALÈNCIA – VILAFRANCA DEL PENEDÉS- TARRAGONA

Eixirem a les 7.30 del matí des de l’Institut Lluís Vives (vorera del carrer de Xàtiva). En arribar a Vilafranca del Penedès, entre vinyes, on hi ha destacats cellers d’elaboració del cava, visitarem un important celler i degustarem els seus millors productes. Breu passeig pel centre històric y de tornada, ens aturarem a Tarragona per tindre temps lliure per a visitar la ciutat. Reprendrem la tornada a València, on esperem arribar cap a les 21 hores.

 

Ens acompanya: Alfons Llorenç

Inclou: Bus des de Valencia i assegurança de viatge. (opció de dinar per 15 eur.)

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Vilafranca del Penedès”