Una Toscana Valenciana?

UNA TOSCANA VALENCIANA? LES TERRES DELS ALFORINS: UN TRIANGLE D’EXCEL·LENT VI. El vi, antiga beguda dels déus, que els agradava, sobre tot, endolcit, és, encara, sagrat i diví. A més, l’ancestral conreu de la trinitat clàssica mediterrània, és un esplèndid company de taula, camarada de joia. I, és el vi el que ha modelat caràcters, urbanismes, arquitectures, economies i paisatges (allunyats dels de la Toscana) al triangle de la Font de la Figuera, Fontanars dels Alforins i Moixent, on la vinya apareix amb els primers pobladors; en les Terres dels Alforins està la ciutat ibèrica de la Bastida de les Alcusses amb indicis d’una primerenca elaboració de vi. I, és en aquesta comarca amb imponents vinyes, on el vi, ben generat i millor criat, coneix hui dia un nou esplendor, que paga la pena descobrir. A.LL.

Descripció

ITINERARI

 

Eixirem a les 8.30 h, des de l’Institut Lluis Vives (vorera carrer Xàtiva). En Moixent està el Celler del Roure, el més antic de la contornada, amb gerres de fang per a la fermentació soterrades. A Fontanars, les bodegues i explotacions vitivinícoles constitueixen la principal ocupació. En la Font de la Figuera recorrerem el centre i vorem la bodega del segle XVIII del Museu Etnològic i provarem el vi, que ha fet reviure la cultura i l’economia del vi, font del goig de viure.

 

DINAR: Serà lliure. Els qui vulguen podran tastar els gaspatxos i els embotits típics de la comarca, en un restaurant que reservarem.

 

ENS ACOMPANYARÀ: Julia Torró i Andrea Sarrió (guies esplai).

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Una Toscana Valenciana?”