Marcador de posició

Una Toscana Valenciana?

UNA TOSCANA VALENCIANA? LES TERRES DELS ALFORINS: UN TRIANGLE D’EXCEL·LENT VI. El vi, antiga beguda dels déus, que els agradava, sobre tot, endolcit, és, encara, sagrat i diví. A més, l’ancestral conreu de la trinitat clàssica mediterrània, és un esplèndid company de taula, camarada de joia. I, és el vi el que ha modelat caràcters, urbanismes, arquitectures, economies i paisatges (allunyats dels de la Toscana) al triangle de la Font de la Figuera, Fontanars dels Alforins i Moixent, on la vinya apareix amb els primers pobladors; en les Terres dels Alforins està la ciutat ibèrica de la Bastida de les Alcusses amb indicis d’una primerenca elaboració de vi. I, és en aquesta comarca amb imponents vinyes, on el vi, ben generat i millor criat, coneix hui dia un nou esplendor, que paga la pena descobrir. A.LL.

Detalls del producte

ITINERARI

 

Eixirem a les 8.30 h, des de l’Institut Lluis Vives (vorera carrer Xàtiva). En Moixent està el Celler del Roure, el més antic de la contornada, amb gerres de fang per a la fermentació soterrades. A Fontanars, les bodegues i explotacions vitivinícoles constitueixen la principal ocupació. En la Font de la Figuera recorrerem el centre i vorem la bodega del segle XVIII del Museu Etnològic i provarem el vi, que ha fet reviure la cultura i l’economia del vi, font del goig de viure.

 

DINAR: Serà lliure. Els qui vulguen podran tastar els gaspatxos i els embotits típics de la comarca, en un restaurant que reservarem.

 

ENS ACOMPANYARÀ: Julia Torró i Andrea Sarrió (guies esplai).

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Una Toscana Valenciana?”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

678339648

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Consent l'ús de les meues dades personals segons els termes establits en aquesta Política de privacitat