Terra Santa

TERRA SANTA EN LA SETMANA SANTA, TREPITJAR CAMINS SAGRATS, VIATJAR ALS ORÍGENS. És un viatge distint, singular. És un somni. I, a la vegada, un retorn. Una estreta franja de terra santa, promesa i anhelada. És com viatjar als orígens de la nostra civilització i dels nostres esperits. Una mota en el mapa del cosmos cap a on mira bona part de la humanitat, des d’on s’escamparen paraules de vida i exemples d’amor. Terra sagrada per a tres religions, però, pròxima inclús per als no religiosos. Els seus paisatges els unim al començament de l’univers, a causa del llegendari relat de la Creació; els mateixos paratges que tractem de reproduir a la llar, en confeccionar un “betlem”, imatge d’un món en miniatura, ritu d’inici de l’any amb el naixement del sol. I, anirem en el temps sagrat de la Setmana Santa, que ens retorna memòria d’històries conegudes, de cultura i art i processons, germanor i símbol d’un sacrifici per amor. Per a milions de persones és peregrinar a les arrels de la seua fe, al fons del seus sentiments; per a altres milions pot ser anar als fonaments de quatre mil·lennis de la cultura occidental, on es troben els escenaris reals de segles de creació d’obres literàries, pictòriques, escultòriques, audiovisuals. En cada racó ressonen, encara, ecos del passat, al temps que ofereix, agafades de la mà, bellesa, natura, història, espiritualitat. A.Ll.

Descripció

ITINERARI

19 de març.- VALÈNCIA-ISTANBUL-TEL AVIV-BETLEM

Ens concentrarem per a acudir a l’aeroport per a volar a Tel Aviv, via istanbul amb Turkish airlines.

En arribar a Tel Aviv, recepció i trasllat a Betlem. Distribució de les habitacions i sopar a l’hotel.

20 de març.- Diumenge de Rams BETLEM –JERUSALEM (PROCESSÓ DE LES PALMES)

Començarem el dia visitant a Betlem la Basílica de la Nativitat, construïda per ordre de l’emperador Constantí I sobre una cova considerada el famós Portal de Betlem. Ens desplaçarem al Camp dels Pastorets, el lloc on llegendàriament s’hauria aparegut de l’Estrella i s’hauria anunciat a uns pastors el naixement de Jesús, l’espai de la “gaspatxada” dels nostres pessebres. Per la vesprada, ens desplaçarem a Jerusalem per a vore i participar en la Processó de les Palmes, per la mateixa porta per on va entrar Jesús i el mateix camí que va recórrer .

21 de març.- CESAREA MARÍTIMA – HAIFA – ACRE – TIBERÍADES

Visitarem Cesarea Marítima, ciutat antiga construïda per Herodes el Gran amb el teatre romà, el palau d’Herodes i d’Hipòdrom. És famós el seu port, que podia acomodar més de 300 vaixells, i un ben conservat aqüeducte romà. Anirem a Haifa – el port industrial més important de la costa mediterrània d’Israel-, una ciutat construïda en temps bíblic, al cim del mont Carmel, on habità el profeta Elies. Visitarem els meravellosos jardins del Centre Mundial Bahaí, amb belles vistes sobre el port i la mar. Ens desplaçarem a Acre, una de las més antigues ciutats del món, amb un complexe de muralles, túnels i passos subterranis que contenen records de totes les èpoques i segles.

Trasllat a l’hotel en el llac de Tiberíades. .

22 de març.- MAR DE GALILEA AMB PASSEIG EN VAIXELL – CAFARNÀUM – MUNTANYA DE LES BENAURANSES – NATZARÈ

L’embarcàrem en un inoblidable creuer per la Mar de Galilea, fins arribar a Cafarnaüm, on visitarem les restes de l’antiga sinagoga del segle IV i la Casa de Sant Pere. Pujarem a la Muntanya de les Benaurances, on pronuncià Jesús el seu famós sermó i des d’on es veu una molt bella panoràmica del Mar de Galilea. Anirem a Magdala, el poble de la famosa Magdalena, i visitarem Natzarè, la ciutat on hauria passat Jesús d’infància i la joventut. Visitarem el museu arqueològic amb restes de cases del segle I construïdes en los temps de Crist i altres romanalles de l’època de les Croades

Sopar i allotjament a l’hotel de Tiberíades.

23 de març.- JERICÓ-QUMRAN-EIN GEDI-WADI OELT

Travessant la vall de Jezreel, arribarem a Jericó, una de les ciutats més antigues del món, ubicada a 240 m sota el nivell del Mar Mediterrani, productora de màgiques fruites, famosa ja en el retorn dels israelites d’Egipte. Amb el telefèric pujarem al Mont de les Temptacions de Crist i visitarem el seu temple ortodox. Viatjarem a Qumran, on es trobaren els manuscrits del Mar Mort. Seguirem a l’oasi i Parc Nacional d’Ein Gedi, on vas viure amagat el rei David. De retorn, visitarem Wadi Qelt, una esplendorosa vall, presidida pel monestir de San Jordi.

Sopar a l’hotel en Jerusalem.

.

24 de març. Dijous Sant .- MONT DE LES OLIVERES – SIÓ – CENACLE-MUSEU ISRAELIÀ- HORT DE GETSEMANÍ

En desdejunar, pujarem al Mont de les Oliveres, des d’on contemplarem la Ciutat Santa per a les tres religions monoteistes. Baixarem per l’Església del Pater Noster i la Capella de l’Ascensió, considerada como lloc de l’Ascensió de Jesús, per a arribar a l’Església de Dominus Flevit amb forma de llàgrima. Seguirem fins a l’hort de Getsemaní, visitat per Jesús amb oliveres de fa més dos mil anys, entrarem a la Basílica de les Nacions o de l’Agonia. Ens acostarem al Mont de Sió, on estaria la tomba del rei David, el Cenacle – on s’hauria celebrat el Sant Sopar el Dijous Sant- i el cementeri, que acull, entre d’altres la tomba d’Oskar Schindler. Per la vesprada, anirem a la Ciutat Nova de Jerusalem, on visitarem el Museu Israelià, amb maquetes de la ciutat del Període del Segon Temple, el Santuari del Llibre, on es poden vore els los Rotllos de la Mar Morta. Farem un recorregut panoràmic per tal de contemplar la “ knesset”, el parlament estatal i l’emblemàtica Menorà. Hotel en Jerusalén, on soparem i en allotjarem. Per la nit, els qui ho desitgen podran participar en l’Hora Santa a l’Hort de Getsemaní.

25 de març. Divendres Sant.- CIUTAT VELLA- MUR DE LES LAMENTACIONS – VIA DOLOROSA

Entrarem a la Ciutat Vella de Jerusalem. Seguint les estacions de la Via Dolorosa, pel mateix recorregut que va fer Jesús el Divendres Sants arribarem a l’Església del Sant Sepulcre, centre devocional dels cristians. Passant pel Barri Jueu ens dirigirem al Mur de les Lamentacions, vestigi del Temple de Jerusalem, un dels llocs més sagrats del judaisme. Temps lliure en la Ciutat Vella per a descobrir la convivència de les tres cultures en un mateix espai o rememorar la mort de Jesús al lloc on es va produir.

26 de març. Dissabte de Glòria.- EIN KAREM – MASSADÀ- MAR MORTA

Anirem a Ein Karem, el poble de sant Joan Baptista, on visitarem dues esglésies cristianes: la de la cova del naixement de sant Joan amb mosaics del segle Vè i la de la Visitació o del Magníficat. Viatjarem a Massadà, la mítica fortalesa-palau d’ Herodes. Ascendirem amb el telefèric al cap d’amunt de la muntanya, símbol de l’honor jueu, per ser el darrer punt de resistència a la conquesta romana. Passarem per Qumran, on es trobaren els manuscrits del Mar Mort. Després de dinar, temps lliure, en la Mar Morta per a gaudir de les seues meravelloses aigües.

Hotel a Jerusalem.

Temps lliure per a acudir al Sant Sepulcre

27 de març. Diumenge de Glòria.- JERUSALEM – VALÈNCIA

Desdejuni i TRASLLAT A L’AEROPORT a l’hora convinguda i inic del viatge de retorn a la ciutat de València.

PREU PER PERSONA: 1490 euros + 200 de taxes d’aeroport

Supl. Hab. Individual 490

Ens acompanyarà: Alfons Llorenç, periodista i escriptor

INCLOU:

* Vol des de València (via Istanbul) amb la companyia Turkish Airlines
* Bus privat per a tot el recorregut
* Guia local oficial per a tot el viatge
* Hotels ****
* Mitja pensió
* Entrades especificades a l’itinerari
* Ticket de Vaixell
* Telefèric
* Propines
* Assegurança de viatge

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Terra Santa”