IRATI, CONNEXIÓ TOTAL (DEL 6 AL 9 D’OCTUBRE)

395,00

ITINERARI

5 OCTUBRE.- VALENCIA – IRATI

Concentració a les 08:00 del mati i exida des del carrer Xàtiva (vorera institut Lluís Vives). Dinar lliure en ruta. Arrbada a la Irati, sopar i allotjament

6 OCTUBRE.- Sender de Errekaidorra:
En aquest fàcil passeig descobrirem com s’usaven els recursos forestals d’Irati: per produir pals, rems, mobles o carbó vegetal. Coneixeràs la diversitat de la flora i la fauna i les vies fèrries o els sistemes de cables que van arribar a usar-se per extreure part de la riquesa natural dels boscos.
Moltes de les activitats que continuen avui fent bategar el cor d’Irati es mostren en la sendera interpretatiu de Errekaidorra, reforçat amb escenaris de museu a l’aire lliure.
Irati és un espai comú que les Juntes de les Valls de Salazar i Aezkoa, i les Commissions Syndicales de Soule i de Cize gestionen i desenvolupen. Aquest sender és el fruit del projecte transfronterer desenvolupat per la Junta de Salazar i el Syndicat de Soule.
Dinar de pícnic durant el passeig
INFO:
Longitud: 9.8 km.
Desnivell acumulat: 390 m.

7 OCTUBRE .- Sender dels Paradisos-Erlan.
El passeig transita pels Paradisos, àrea de faigs velles i esveltes. Comença la ruta per la pista que voreja l’embassament de Irabia. En arribar al Segon Paradís, es deixa la pista per un camí, que puja suaument pel vessant del Mozolotxiki. El camí per la fageda és fàcil. En l’ascens, en un clar del bosc tenim una bona panoràmica de Irati. Després d’arribar al coll boscós de Ermuñoa, a 940 mts., Emprenem el descens.
INFO: Longitud: 4.6 km – Desnivell: 110 m
Dinar de pícnic en un dels Paradisos. Després ens desplaçarem fins
Azpegi i la Cova de Arpe.
Visitarem l’estació megalítica de Azpegi, amb els seus dòlmens, cromlec i menhirs. Després ens acostarem a l’enigmàtica Cova de Arpe, sens dubte un dels paisatges més captivadors de tota la zona d’Irati.
INFO: Longitud: 1,8 km. – Desnivell: 120 mts.
8 OCTUBRE.- Sender de Gartxot
Sender que recorda la llegenda del bard Gartxot, que va viure al segle XI, condemnat a morir emparedat per haver matat el seu fill, abans que l’hi guanyessin els monjos de Orreaga-Roncesvalles.
Es tracta d’un passeig circular molt recomanable pel llegendari paratge de Elkorreta, envoltant la vall de Artoleta, immers en els densos boscos que s’estenen per la selva d’Irati i als peus del mític pic de Orhy.
INFO:
Longitud: 11,3 km.
Desnivell: 510 mts.

9 OCTUBRE.- Ruta Ibañeta – Roncesvalles – Sorogain  – VALÈNCIA
En descens suau, i seguint el camí de Sant Jaume, arribarem des dels Alts de Ibañeta (punt de pas pirinenc del Camí Francès), per creuar la Col·legiata de Roncesvalles i arribar al poble d’Espinal, on ens desviarem del Camí per arribar als prats sempre verds de Sorogain, plens d’ovelles, cavalls i vaques.

Dinar a l’alberg de Sorogain i tornada a València.

 

ENS acompanyarà: JON GOÑI

INCLOU:
· Bus des de València per a tot el recorregut
· ALBERGUE RURALde qualitat (habitacions amb bany dins)
· Pensió Completa amb desdejunis i sopars a l’allotjament i dinars en pic-nic
· Assegurança de viatge

 

 

SKU: N/A Categoria:

Descripció

Els beneficis per a la nostra salut, tant física com psicològica, dels passejos pels boscos madurs estan ja més que demostrats. La immersió prolongada dins de les arbredes intactes ens provoca una intensa pau i un profund sentiment d’unitat i de pertinença.
Aquest viatge està traçat per afavorir els beneficis que el bosc ens proporciona, i també, és clar, per conèixer més íntimament una de les arbredes més sorprenents d’Europa. La Selva d’Irati, en aquestes dates de enlluernador primavera, és sens dubte un regal per als sentits, un miracle de difícil descripció.
Durant tres dies estarem en gairebé tot moment entre boscos, entre pasmosos panorames, caminant, sempre lentament i gairebé sempre en silenci, permetent que ens envaeixi aquest Irati primaveral fins a les entranyes. Vine, gaudeix d’una Connexió Total amb aquesta arbreda sense igual.

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “IRATI, CONNEXIÓ TOTAL (DEL 6 AL 9 D’OCTUBRE)”