El matarranya

EL MATARRANYA: ENTRE EL PATRIMONI MONUMENTAL I L’ESPECTACULAR NATURA EN LA FRONTERA. La comarca aragonesa del Matarranya, al nord-est de la província de Terol és un indret que s’introdueix en els tres regnes l’aragonès, el català i el valencià. És de parla catalana, com indiquen molts dels seus topònims (Vall de Roures, Tastavins, Lledó…). El seu nom li ve del riu Matarranya (o Tastavins), que naix a la valenciana Tinença de Benifassà i creua tota la comarca de sud cap a nord. Posseeix un patrimoni natural de gran valor, que forma part de l’unitat ambiental dels Ports de Tortosa, Ports de Beseit i la Tinença de Benifassà, una zona muntanyosa fronterera molt abrupta amb grans boscos, fauna salvatge i espectaculars paisatges calcaris. Els seus pobles conserven un ric patrimoni històric, amb un interessant urbanisme i nombrosos palaus i castells medievals, com l’imponent conjunt monumental de la capital comarcal, Vall de Roures.

Descripció

ITINERARI

 

23 abril.- EL PARRISAL-LES GORGES DEL RIU MATARRANYA

A les 07:30 hores, eixida de València, des de l’Institut Lluís Vives (vorera carrer de Xàtiva).Ruta fàcil (dificultat baixa) per les impressionants parets de roca d’El Parrisal, seguint el riu per un canó de 2 metres d’ample i seixanta d’altura, amb bells tolls d’aigües clares i color turquesa. Per la vesprada, ens desplaçarem a Vall de Roures i recorrerem el seu destacat patrimoni: pont i portal de les i muralles (s.XIV), Castell i palau (s.XII-XV), església gòtica i ajuntament (s. XVI). Allotjament i sopar a Vall de Roures.

 

24 abril ROQUES DELS MASMUT-PENYA-ROIA-VALÈNCIA

Excursió a l’espectacular paisatge rocós de més de 100 metres d’espessor de les Roques del Masmut, mola calcària rogenca que dona nom a Penya-roja. Dinar i visita a Penya-Roja de Tastavins amb l’Església de Santa Maria (s. XVIII), la mudèjar Mare de Déu de la Font, el Museu dels dinosaures… Tornada a València, per a arribar cap a les 20 hores.

 

INCLOU:

Bus per a tot el recorregut
Hotel rural de qualitat a Vall de Roures
Mitja pensió
Assegurança de viatge

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “El matarranya”