DEL 6 AL 10 DE DESEMBRE -LAS CINCO VILLAS

395,00

En la tardor avançada, un cel net ressalta els ocres de les estepes àrides, i verds i grocs de boscos i rius. Ací el paisatge cobra sentit en les línies de castells i ciutats, lluny de l’especulació urbanística. Estreles, gelor la nit, cloquejar de sabates entre els carrers muts i el cansament d’un dia atrafegat quan seus en una bona taula: sentits a flor de pell.

“Las Cinco Villas” és un creuament de camins entre el Pirineu i la ribera de l’Ebre, important ja en època romana, com testimonia l’àrea arqueològica de los Bañales. A tocar de Navarra i amb els musulmans al sud, hagué d’afermar-se com a terra de frontera i d’expansió del naixent Regne d’Aragó. Més tard, unint-se a Catalunya, formaran un regne fort que estendrà les fronteres fins a València. És a l’època medieval, a força d’episodis històrics rellevants on es forma la identitat de la comarca. Musulmans i jueus hi intervindran de manera decisiva. Els primers, amb l’aprofitament de l’aigua i l’art mudèjar, que els cristians combinaran amb un romànic de gran puresa. Els altres, en la fesomia i vitalitat de les ciutats amb els seus calls.

SKU: N/A Categoria:

Descripció

PROGRAMA

Els ponts són maneres de passar a gual la rutina dels dies. Una oportunitat per rescatar noms carregats d’història i posar-los en la nostra geografia personal. És el cas de “las Cinco Villas”, un territori que no sabríem ubicar exactament, però que evoca el romànic i l’art mudéjar, Ferran el Catòlic, San Juan de la Peña o els plaers de la taula amb un bon vi del Somontano.

 

Dimecres, 6 DESEMBRE.- VALÈNCIA-EJEA DE LOS CABALLEROS

Concentració a les 08:00 del matí al carrer Xàtiva, vorera institut Lluis Vives. Dinar lliure dia 6 de la Constitució el farem una carretera oberta. Entrarem a la Cinco Villlas per Tauste i acabarem el dia a Eixea, on tenim l’hotel.

Dijous 7 DESEMBRE.- VISITA A SADABA – UNCASTILLO

Desdejuni a l’hotel. Hui seguirem amunt, a Sádaba, Uncastillo i les restes romanes de Los Bañales.

Divendres, 8 DESEMBRE.- SANGÜESA – SOS DEL REY CATÓLICO

Desdejuni a l’hotel. Eixida per visitar Sangüesa, ja en terres de Navarra, que estem en terra de frontera. Després,I Sos del Rei Catòlic.

Dissabte. 9 DESEMBRE.- SAN JUAN DE LA PEÑA – LOARRE

Desdejuni. Pujarem fins al monestir de San Juan de la Peña. De tornada, passarem pel castell de Loarre.

 Diumenge 10 DESEMBRE.- EJEA DE LOS CABALLEROS-VALENCIA

Ens acomiadarem a peu lent d’Eixea, abans d’encetar la tornada, amb algun paisatge més.

 

 

PREU PER PERSONA 395

SUPL. HABITACIÓ INDIVIDUAL 70

 

 

En acompanyarà PAU MARQUÉS (escriptor i professor).

 

 
INCLOU.-
  • Bus des de València
  • Hotel *** en Ejea de los Caballeros
  • Mitja pensió
  • Assegurança de viatge

 

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “DEL 6 AL 10 DE DESEMBRE -LAS CINCO VILLAS”