ZAGREB, ELS BALCANS I LES SEUES CIUTATS

Hui ús presentem un xicotet monogràfic d’algunes de les espectaculars ciutats que podrem descobrir al Nord de Croàcia, art i història a l’abast de la teua mà.

 

Varazdin; centre i seu de la Província Varaždinska. El seu ric i molt divers llegat cultural pertany a temps i governants ja remots.

És una ciutat museu, ciutat d’exposicions, moda, d’alumnes i estudiants, una ciutat de la vida contemporània. Especialment orgullosa de la històrica Stari grad (ciutat vella), en la qual es troben palaus, esglésies i monestirs d’època barroca, secessionista i rococó, i un dels ajuntaments més antics d’Europa.

 

 

Eslavònia (en croat, Slavonija) és, probablement, la gran desconeguda per als turistes que arriben a Croàcia.

Lluny dels llocs més visitats del país, aquesta regió ofereix un altre tipus de turisme més centrat en la naturalesa, les tradicions i el folklore.

Eslavònia és coneguda com el “graner de Croàcia” pels seus extensos camps de cultiu, principalment de blat i blat de moro, que s’alternen amb frondosos boscos i vinyes.

 

Osijek aquesta situat en el comtat anomenat Osijek-*Baranja, i és la ciutat major de la regió d’Eslavònia , i al seu torn la quarta ciutat de Croàcia. Habitada des de temps antics per il·liris i celtes que la van cridar Mursa (santuari cèltic segle II A. de C.), va ser colonitzada pels romans i per a l’era de l’emperador Adriano va ser ascendida a “Colònia Aelia Mursa” en l’actual Donji Grad o ciutat baixa, i on els pobladors de l’Edat mitjana van construir una fortalesa coneguda amb el nom de TVRĐA, que per al segle XVII quedant aquesta xicoteta, obliga els seus ciutadans a ampliar-la cap a l’avui coneguda Gornji Grad o ciutat Alta.

 

 

Đakovo, el cor de Eslavonia és famosa per la seua peculiar Catedral de Sant Pere, construïda en maó vermell en estil neoromànic amb dos campanars de 84mts, que va ser construïda per Josip Juraj Strossmayer, Bisbe de la ciutat en el segle XIX. Just a ella es troba el Palau Episcopal construït en estil de secessió.

Aquesta ciutat posseeix un passeig anomenat Korzo, popular per als locals com a punt de trobada per a gaudir d’un cafè o un dolç en algunes de les seues tantes cafeteries, envoltada d’edificis en estil d’art Nou, s’estén des de la Catedral fins a l’església de Tots els Sants.

 

 

Deixa un comentari

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

678339648

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon: