ELS VALLS DE LA NAVARRA SEMPRE VERDA (Del 12 al 16 de juliol)

630,00

Les llaman los Valles Tranquilos de la Navarra Verde. Es aquella pequeña porción de Navarra que vierte sus aguas al Cantábrico. Es la zona más húmeda de Navarra, de hecho es una de las zonas más húmedas de la Península Ibérica. Alberga bosques inacabables de hayas, valiosos rodales de roble, castañares maduros y ricas alisedas junto a los ríos. Estas arboledas albergan las mejores poblaciones de aves forestales y de otros interesantes animales como el desmán de los Pirineos, martas, nutrias y un larguísimo etcétera.  Los musgos lo tapizan todo: rocas en los ríos o los bosques, troncos de árboles, viejas construcciones humanas.

Se sitúan geográficamente en los Pirineos más occidentales, cercanos ya a la costa cantábrica. Son los pasos pirenaicos más bonancibles, por lo que millones de aves los eligen para cruzar a la Península Ibérica desde el norte de Europa. Estas tierras están situadas bajo una de los más transitados caminos europeos del cielo.

La arquitectura de sus encantadores pueblos está extremadamente bien cuidada. La gastronomía, contundente, sabrosa y tradicional. La gente, sencilla y amigable, se hace querer enseguida.

Son los Valles Tranquilos de la Navarra Verde: Baztan, Bertizarana, Malerreka y Bortziriak. Un reducto de paz y naturaleza que, sin duda, conviene conocer y disfrutar. JON GOÑI

 

SKU: N/A Categoria:

Descripció

Els Valls de la Navarra sempre verda.

Baztan, Bertizarana, Malerreka y Bortziriak.

Dia 12 de juliol Bertizarana / Vall de Bértiz

Eixida de València a les 8 des del lloc de costum. Menjar en viatge per lliure. Check in a l’hotel.

Passejarem per la Via Verda del Bidasoa (Bertiz, Narbarte, Legasa, Bertiz), una ruta circular sense cap dificultat i sense desnivell que discorre seguint el traçat de l’antic “Tren Txikito”, que unia Elizondo amb Irun i que es va clausurar en els anys 50 del segle passat. Preciosos caserius, prades ramaderes, horts ben cuidats ens acompanyaran en aquest còmode passeig.

Dia 13, de juliol Baztan / Baztán

Ruta: Elizondo – Irurita – Aitzano – Gartzain – Ariztegi – Elizondo:
Un tranquil, senzill i bell passeig. Aquest traçat recorre camins, boscos, prades, en el cor de Baztan, visitant diversos pobles i nuclis diferents.
Trobarem barris, cases aïllades, paisatges recòndits i oberts. Passarem al costat d’explotacions ramaderes, ermites, safaretjos, rierols, bordes… Tot un ampli mostrari de la vida i els paisatges de la Vall de Baztan.
(Distància: 8,430 km. Desnivell: 150mt.)
Menjar en Elizondo.
A la vesprada temps lliure en Elizondo.

Dia 14 de juliol Bortziriak /Las Cinco Villas.

Ascendirem a l’alt de Agiña, quasi en el límit entre Navarra i Guipúscoa. Des d’allí començarem una ruta de senderisme que ens acostarà primerament fins al monument que Jorge Oteiza va alçar en honor al Pare Donostia, i on el gran cantautor basc Mikel Laboa va decidir que s’escamparen les seues cendres. Des d’allí continuarem ruta fins a l’embassament de Domiko, un espill entre boscos, on a més visitarem la “Secuoya de Domiko”, l’arbre catalogat com més alt de Navarra.
Menjar
A la vesprada ens acostarem a la bella platja de Sant Joan de Luz / Donibane Lointzun (Lapurdi) a donar-nos un bon capbussó al Cantàbric.

Dia 15 de juliol Malerreka, Baztan, Ultzama.

Ens dirigirem a l’Alt de Belate des d’on part una ruta de senderisme de 7 km. i 150 mts de desnivell. Estem en llocs amb precipitacions per damunt dels 2.000 litres per metre quadrat. Pasturatges plens de vaques, cavalls i ovelles, xicotets bosquetes de roure i hi haja, paisatges espectaculars en tots dos vessants, ens marcaran el pas fins a la Torbera de Belate, aiguamoll protegit, un dels més extensos i ben conservats de la Península Ibèrica.
Vesprada lliure en Santesteban/Doneztebe (Malerreka).

Dia 16 de juliol Baztandarren Biltzarra

Ens gaudirem d’una de les festes més populars i massives de Baztan. Cadascun dels 15 pobles que conformen el municipi s’acosten a Elizondo amb les seues carrosses en les quals es recorden vells successos, antics oficis o quefers agrícoles o ramaders. A més de les carrosses, desfilen pels carrers de Elizondo alguns dels grups de “dantzas” més famosos de les set províncies basques.

Després de la desfilada, ja de retorn, menjar en un restaurant de la zona.

Arribada a València sobre les 10 de la nit.

 

PREU PER PERSONA.- 630 euros 

SUPL. HABITACIÓ INDIVIDUAL.- 190 euros

Assegurança opcional: 20€

ENS ACOMPANYARÀ:  Jon goñi

 

INCLOU.-

– Bus per a tot el recorregut

– 4 nits en hotels amb desdejuni

-Mitja pensió

 

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “ELS VALLS DE LA NAVARRA SEMPRE VERDA (Del 12 al 16 de juliol)”