SUISSA MANXEGA (DEL 29 D’ABRIL A L’1 DE MAIG)

290,00

Parlar de la Suïssa Manxega és parlar d’escenaris de pel·lícula i no solament per l’atractiu del seu paisatge, sino perquè en ella es troben els pobles de la Serra del Segura que el director de cine José Luís Cuerda va elegir per a rodar el seu cèlebre film “Amanece, que no es poco”.

Estem parlant concretament d’Aýna, Liétor i Molinicos.

Al voltant d’aquests escenaris s’ha creat una ruta cinematogràfica, a la vegada que natural, cultural i històrica, que tracta de conéixer els llocs i localitzacions reials on va ser rodada aquesta pel·lícula de culte, la qual encara maravilla a dia de hui a jovens generacions d’aficionats al cine que encara ni espectadors quan es va estrenar. La més salvatge d’aquest atrevit director, tot un superb exemple d’humor surrealista, irreverent i absurd. Roberto Palomares.

Neteja
SKU: N/A Categoria:

Descripció

SUÏSSA MANXEGA

ITINERARI.

Dissabte 29 d’abril.

Eixida des de Guillem de Castro a les 08:00. Arribada a Aýna. Aquesta població està enclavada en un dels paratges més sugerents de Castella la Manxa, en lo més fons de la gola que forma el riu Mundo. Aquest riu beneficia al municipi donant-li un gran valor ecològic i plenant de vegetació tota la seua vall. Tot un paradís de params, cascades i serranies. Dinar inclós. Sopar per lliure i allotjament.

Diumenge 30 d’abril.

Desdejuni i eixida cap a Molinicos. Situat dins del Parc Natural dels Calars del Mundo i la Sima, Molinicos compta amb un gran patrimoni natural. En ell, visitarem l’església de la Nostra Senyora del Carme, en la qual destaca el seu campanari blanc amb forma de creu, els seus murals, la seua Plaça Major, una de les més originals d’Espanya i una de les estampes més representatives de la Serra d’Albacete, i finalment el seu passeig fluvial.

En acabar de dinar, farem una parada a Liétor, un poble literalment penjat a la Vall del riu Mundo i que va ser fundat originàriament pels musulmans per a ser la frontera amb els regnes cristians. En ell visitarem la seua Font del Pilar, decorada amb rajoles del segle XVII, l’església parroquial de Santiago Apóstol, on podrem trobar la Col·lecció Califal dels Inferns (aixovar musulmà del segle X) i finalment l’ermita de Nuestra Señora de Belén, on destaca la seua ornamentació amb motius florals i els vius colors que la decoren.

Dilluns 1 de maig.

Desdejuni i eixida cap Riópar, situat a la part més septentrional del Parc Natural Sierra de Cazorla, Segura y las Villas, un dels més grans de tota la península ibèrica. Ací començarem un recorregut fins arribar al naiximent del riu Mundo. La cova en la que naix s’obri en un gran paredó vertical que tanca la vall en un semicercle i forma una caiguda espectacular del riu de més de 80 metres d’altura amb xicotets pous al seu voltant anomenats “calderetas”.

Distància: 6’5km / Duració: Aproximadament 3 hores  / Desnivell: 300 metres / Dificultat: Fàcil

Tornada a València.

 

ACOMPANYATS DE: ROBERTO PALOMARES

PREU: 290€

SUPL. INDIVIDUAL:  50€ 

ASSEGURANÇA:  15€

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “SUISSA MANXEGA (DEL 29 D’ABRIL A L’1 DE MAIG)”