Sèrie “poble a poble”. Per la vora del Riu Xúquer. D’Albalat de la Ribera a Fortaleny, passant per Polinyà del Xúquer i Riola. 5 de juny de 2021

29,00

“Poble a Poble” és una sèrie passejades que tenen com a objectiu visitar pobles per a conèixer millor el paisatge. En la cultura mediterrània, els pobles tenen un paper decisiu en la configuració del territori i també en el tarannà de la gent. Res com caminar poble a poble per entendre les diferències i les semblances entre gents i paisatges

 

Esgotat

Categoria:

Descripció

Sèrie “poble a poble”. Per la vora del Riu Xúquer. D’Albalat de la Ribera a Fortaleny, passant per Polinyà del Xúquer i Riola.

5 de juny de 2021

“Poble a Poble” és una sèrie passejades que tenen com a objectiu visitar pobles per a conèixer millor el paisatge. En la cultura mediterrània els pobles tenen un paper decisiu en la configuració del territori i també en el tarannà de la gent. Res com caminar poble a poble per entendre les diferències i les semblances entre gents i paisatges.

 

Recórrer un riu és una finestra al coneixement geogràfic, i ens permet entendre la societat i la terra en la que vivim. Caminar junt a un riu ens dona sensacions agradoses per la vista del flux de l’aigua, especialment per als valencians que vivim en un territori sec. Les sensacions agradívoles són encara més a l’estiu, quan la calor ens fa veure l’aigua com a un recurs per a calmar la set               o prendre un bany. Proposem encetar la ruta al poble d’Albalat de la Ribera, a la marge esquera del riu, i travessar a la marge dreta per el mític Pont de Ferro del 1911. Després continuarem per la mota del riu fins a Polinyà del Xúquer entre camps de tarongers. Ja vora a riu veurem assuts i riberes ben poblades, ponts històrics i moderns, però també espais degradats per les obres d’infraestructura. Sempre de baixada, farem cap a Riola i finalment Fortaleny. I si el dia ho demana finalitzarem en un bany a les platges de Cullera.

 

La ruta. Dificultat i planificació

La ruta és molt senzilla en ser per camins agrícoles, plana amb lleuger desnivell de descens i sempre prop de pobles on abandonar la ruta o gaudir de les terrasses dels bars. La ruta és de 12 Km Amb desnivell negatiu insignificant i completament plana. Les rutes parcials son de 2, 2, 4 i 4 Km entre pobles.

Si el dia fora calorós, part de la ruta la canviaríem per una ruta costanera a vora mar.

 

ENS ACOMPANYARÀ: ARTEMI CERDA

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada. Si a dia de hui no et sents preparat et recomanem que encetes la preparació caminant a diari. Pots contactar amb nosaltres per a aconsellar-te.

 

 

 

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Sèrie “poble a poble”. Per la vora del Riu Xúquer. D’Albalat de la Ribera a Fortaleny, passant per Polinyà del Xúquer i Riola. 5 de juny de 2021”