1.- Sèrie “poble a poble”. De La Barraca d’Aigües Vives a Tavernes de la Valldigna. Una ruta pel cor de la Valldigna amb visites a Simat i Benifairó (7 de gener de 2022)

29,00

“Poble a Poble” és una sèrie passejades que tenen com a objectiu visitar pobles per a conèixer millor el paisatge. En la cultura mediterrània, els pobles tenen un paper decisiu en la configuració del territori i també en el tarannà de la gent. Res com caminar poble a poble per entendre les diferències i les semblances entre gents i paisatges  

Esgotat

Categoria:

Descripció

A l’Edat mitjana, la bonica vall que s’obri entre muntanyes al sud del desguàs del riu Xúquer s’anomenava Vall d’Alfàndec, és a dir, “terra pantanosa”. Jaume II el Just, net de Jaume I el conqueridor, feia camí cap el sud del País amb l’Abat del Monestir de Santes Creus, qui amb molta cura li va dir: “mira que vall tan digna de tindre un Monestir”. Ara l’anomenem Valldigna, i tenim el Monestir de Simat. La nostra passejada de “poble a Poble” visitarà el Monestir. I a més veurem tota la vall des dels 100 msnm d’altitud del Portixol. També veurem camps prenyats de clementines i taronges, molts caquis sense recollir, i la bellesa groga de l’agret. En la primera part de la ruta, de La Barraca d’Aigües Vives al Portitxol, seguirem l’antic recorregut del Trenet de Carcaixent a Dènia. D’aquell tren de sang tenim hui una via verda que recorrerem entre camps per a entrar en el verger de les terres de la Valldigna. Després de visitar Benifairó, farem cap a Simat on visitarem la Font Gran i el Monestir. Allà podrem dinar i visitar la Mesquita de la Xara. I després creuarem el vell mig de la Valldigna per finalitzar a Tavernes on farem un “refresquet”. O un “calentet” dependent del temps del dia que es pronostica bo.

La ruta. Dificultat i planificació La ruta total és de 15 Kms, amb desnivell negatiu, i sempre per camins rurals, alguns amb asfalt. La ruta es divideix en 3 seccions: fins Benifairó, fins Simat i fins Tavernes. Hi ha aigua al pobles, però cal portar la cantimplora per recarregar-la. També es pot vindre per a visitar els pobles sense fer la ruta. L’autobús quedarà a disposició dels participants, i ens transportarà el dinar fins Simat. Una ruta ideal pels que s’inicien en les rutes de poble a poble o volen caminar assossegadament. Dinar i esmorzar al camp, encara que en el pas pels pobles es faran parades de 30 minuts, i per tant és pot prendre una cervesa, entrepà, cafè…… Estimem partir de La Barraca d’Aigües Vives a les 9:00 (partida de València a les 8:00) i estar a Simat a les 13:00, per dinar i seguir, o bé quedar al bar del poble fent amics. El autobús ens recollirà abans de partir cap a casa cap a les 18:00, per estar a Valencia a les 19:30. El bus estarà prop de la ruta per si no eres principiant en el senderisme o estàs recuperant-te de un període d’inactivitat. Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada. Saskia Keesstra i Artemi Cerdà

ENS ACOMPANYARÀ: ARTEMI CERDA i SASKIA KEESSTRA

 

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada. Si a dia de hui no et sents preparat et recomanem que encetes la preparació caminant a diari. Pots contactar amb nosaltres per a aconsellar-te.      

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “1.- Sèrie “poble a poble”. De La Barraca d’Aigües Vives a Tavernes de la Valldigna. Una ruta pel cor de la Valldigna amb visites a Simat i Benifairó (7 de gener de 2022)”