4.- Sèrie “poble a poble”. Als peus de la Solana del Benicadell i amb vistes a l’Albufera de Gaianes i l’Embassament de Beniarrés. De Turballos a Beniarrés passant per Gaianes. 22 de gener de 2022

29,00

“Poble a Poble” és una sèrie passejades que tenen com a objectiu visitar pobles per a conèixer millor el paisatge. En la cultura mediterrània, els pobles tenen un paper decisiu en la configuració del territori i també en el tarannà de la gent. Res com caminar poble a poble per entendre les diferències i les semblances entre gents i paisatges

 

Esgotat

Categoria:

Descripció

En les jornades més fredes de l’hivern del país pots quedar-te a casa -avorrit- o bé pots caminar per solanes protegides dels vents freds de ponent i tramuntana. Uns d’aquest llocs encisadors de l’hivern mediterrani es troba als peus del Benicadell, reblert de camps d’oliveres ben treballades amb terrasses fetes en pedra seca, i amb sòls rojos i pedregosos que donen un oli contudent. A la vessant de solana del Benicadell tres pobles s’alineen d’Oest a Est: Turballos, Gaianes i Beniarrés. Tots tres mereixen una visita per entendre la pau de la que gaudeixen els seu veïns, i també els visitants.

Encetarem la caminada als peus del Port d’Albaida, a 475 msnm, i mantindrem aquesta altitud fins superar el poble de Turballos. Encetarem després de 3 Km una baixada progressiva que farà camí fins Gaianes (Km 6 de la ruta, 420 msnm). La ruta continua fins Beniarrés (400 msnm, Km 8,4). Allà farem un llarg descans per dinar. Després la ruta es reprendrà seguint la via del Xixarra, i visitarem l’Albufera de Gaianes (Km 12, 380 msnm). L’últim tram de 2 km ens portarà a Gaianes per iniciar la tornada a casa. Abans si alguna bona persona del poble vol podrem comprar oli, si potser ecològic.

 

La ruta. Dificultat i planificació

La ruta és de 14 Km. Amb desnivell negatiu, i sempre per camins rurals, alguns amb asfalt. La ruta es divideix en 3 seccions: fins Gaianes, fins Beniarrés, i fins l’Albufera de Gaianes, i sempre anem prop de l’autobús, el que permetrà a tothom fer la ruta, total o parcialment. Hi ha aigua al pobles, però cal portar la cantimplora per recarregar-la. També es pot vindre per a visitar els pobles sense fer la ruta. L’autobús quedarà a disposició dels participants, i ens transportarà el dinar fins Beniarrés. Una ruta ideal pels que s’inicien en les rutes de poble a poble o volen caminar assossegadament.

Dinar i esmorzar al camp, encara que en el pas pels pobles es faran parades de 30 minuts, i per tant és pot prendre una cervesa, entrepà, cafè…… Estimem partir de Turballos a 10:00 (partida de València a les 8:00) i estar a Beniarrés  a les 14:00, per dinar i seguir, o bé quedar al bar del poble fent amics. El autobús et recollirà abans de partir cap a casa cap a les 18:00, per estar a Valencia a les 19:30.

ENS ACOMPANYARÀ: ARTEMI CERDA

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada. Si a dia de hui no et sents preparat et recomanem que encetes la preparació caminant a diari. Pots contactar amb nosaltres per a aconsellar-te.

 

 

 

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “4.- Sèrie “poble a poble”. Als peus de la Solana del Benicadell i amb vistes a l’Albufera de Gaianes i l’Embassament de Beniarrés. De Turballos a Beniarrés passant per Gaianes. 22 de gener de 2022”