Sèrie “passejades serenes”. De Benicàssim a Torre de la Sal. Platges, ferrocarrils i senderes per a caminants (25 setembre)

29,00

“Passejades serenes” és una sèrie de caminades tranquil·les amb una carrega cultural que ens faran pensar en el present, el passat i el futur. Volem entendre el paisatge a partir de evidencies històriques i apuntalar el coneixement en restes geogràfiques, arqueològiques i artístiques.

Caminar pel litoral valencià ens informa del canvis ambientals i econòmics recents i passats. Caminar per on abans ho varen fer agricultors, pastors, ferroviaris i ara turistes ens donarà una visió global del país. La ruta ens portarà des de Benicàssim per la via verda fins a Orpesa, on farem un descans. Continuarem vora mar fins a Torre de la Sal, i si ens queden forces visitarem la restinga de còdols de la Marjal de Cabanes. Parlarem de la història del ferrocarril al món, i com ens va afectar al segle XIX. Aquí, a la costa entre Orpesa i Benicàssim, al 1872 l’enginyer Coloma Grau, encarregat de la construcció del ferrocarril va decidir construir-se també una casa per estiuejar. No ho sabia, però va iniciar la transformació de la costa hui tan degradada per el turisme massiu. El que Coloma Grau va encetar ho vorem en la segona part de la ruta, superada Orpesa entrarem en el territori més construïts de la mediterrània.

 

 

Esgotat

Descripció

Sèrie “passejades serenes”. De Benicàssim a Torre de la Sal. Platges, ferrocarrils i senderes per a caminants.

25 de setembre de 2021

La ruta. Dificultat i planificació

Partirem de València a les 8:00. Es recollirà als participants fent la ruta al voltant del casc històric de la ciutat de València. Cap a les 9:00 farem parada a Benicàssim on farem un cafè. Iniciarem la ruta a les 9:30. La ruta màxima és de 14 Km però que es podrà abandonar als 5 o 8 Km, o fins i tot fer un curt recorregut i tornar al bus. És una ruta molt fàcil en ser plana. Dinarem a Orpesa, on alguns ja faran cap a la platja per descansar. Altres ho faran en fer cap a Torre de la Sal. La ruta es fàcil, amb alguna pujada en Orpesa. Abans és una via verda, sense pendent i després junt a la platja, també sense cap desnivell. Sempre junt a la mar per gaudir de la brisa i també de les platges. Agafa la roba de bany. Farem parada per a dinar a les cales. Cap a les 17:00 el Bar Artemio i partirem cap a València. La ruta es fàcil i presenta diverses possibilitats per tornar al bus. Si sols vols caminar uns (2-3 km) és possible.

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada. I fes tot el possible per ser feliç, i transmetre als companys la teua felicitat a les excursions.

 

 

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Sèrie “passejades serenes”. De Benicàssim a Torre de la Sal. Platges, ferrocarrils i senderes per a caminants (25 setembre)”