3.- Sèrie muntanyes sagrades. Cabeçó d’Or 15 de gener de 2022

29,00

“Muntanyes sagrades” és una sèrie d’expedicions a territoris forestals emblemàtics que són sagrats per als excursionistes. Més enllà del paisatge alguns indrets tenen connexions amb l’essència de l’esser humà i ens fan recordar, pensar, reflexionar i estimar. Volem apropar-nos a ells de la forma més senzilla, caminant en grup però amb pensaments profunds i personals.

 

 

 

 

15 en estoc

SKU: 0-2-1 Categoria:

Descripció

Sèrie muntanyes sagrades. Cabeçó d’Or

15 de gener de 2022

 

Una de les muntanyes més sorprenents del País Valencià és el Cabeçó d’Or. Encara que prop del semiàrid valencià, a tir de pedra de la ciutat d’Alacant, el Cabeçò d’Or mostra una vegetació diversa i abundant. Destaquen també la presencia de camps de cultiu que parlen d’una muntanya productiva, hui dedicada a activitats lúdiques. Explorar, mirar i gaudir dels sòls, les plantes, els rocam, les evidencies de la presència de fauna…., fa de la visita al Cabeçó d’Or un plaer per als sentits, però res es pot comparar amb les vistes del sud de la província amb la ciutat d’Alacant, les salines de Santa Pola i el Fondó d’Elx al nostres peus des del primer pas cap al cim. En superar la Casa del Polset les vistes del Maigmó, de la Serra del Sit, de la Penya Migjorn…. i més endavant, ja prop del cim, la vista es perd pel Puigcampana, Aitana o les costes de Benidorm. Una ruta de 12 Km per a mirar on posem els peus, però on cal parar sovint per mirar l’horitzó; on la mar, les terres baixes del sud alacantí, les grans muntanyes del nord d’Alacant i també les de l’interior àrid i fred ens mostraran com de sagrat és aquest territori.

 

La ruta. Dificultat i planificació

Partirem de València a les 8:00. Cap a les 10:00 passarem per Busot i deixarem el bus per iniciar la marxa cap al cim a les 10:30. Iniciem la ruta a 521 msnm i el cim el farem a 1231 msnm després de 5 km de pujada. El recorregut es circular amb 2 Km de desviament cap al cim (1 km d’anada i 1 de tornada). Cal caminar amb tranquil·litat per gaudir del moment, i estimem 3 hores per a fer els 5 Kms fins el cim. Volem dinar al cim per a gaudir de una vista extraordinària. Partirem del cim a les 14:30 per a estar a les 17:30 al punt de partida. La tornada es farà al mateix ritme que l’anada. El desnivell positiu i negatiu és de 850 m en encetar i finalitzar la ruta en el mateix punt. Aquesta ruta demana del senderista silenci i dedicació a caminar i gaudir. Cal estar acostumat a caminar en la muntanya.

 

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada. I fes tot el possible per ser feliç, i transmetre als companys la teua felicitat a les excursions. Aquesta ruta requereix tindre costum de caminar per la muntanya.

 

Saskia Keesstra i Artemi Cerdà

 

 

 

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “3.- Sèrie muntanyes sagrades. Cabeçó d’Or 15 de gener de 2022”