Sèrie “hui és el dia”. Un balcó a la costa valenciana. Una història de cavalls, muntanyes i pastors. 23 de setembre de 2021

29,00

“Hui és el dia” són passejades que tenen com a objectiu fer coincidir en el temps i l’espai un fet geogràfic rellevant. Els paisatges són el resultat dels canvis al llarg del temps i de la distribució espacial de fets que ens resulten claus per entendre com evoluciona la terra i les societats humanes. Caminarem en el lloc i el moment adequat per a entendre millor com canvien el nostres paisatges.

 

 

 

20 en estoc

SKU: 0-2 Categoria:

Descripció

Sèrie “hui és el dia”. Un balcó a la costa valenciana. Una història de cavalls, muntanyes i pastors

23 de setembre de 2021

Els espais forestals mediterranis foren abandonats el segle passat i poc es sap del que volem d’ells. Els necessitem per a que ens donen aigua de qualitat, aire net, fixar carboni, donar paisatge, i a més tenen en ells la memòria de un temps passat. Però això sembla que val poc en matèria monetària, si bé són tot necessitats bàsiques.

I per al futur que?. Cal buscar alternatives a l’abandonament, als incendis forestals, i a l’oblit en que han caigut les nostres muntanyes. Una bona opció per a les terres de l’interior muntanyenc valencià és la producció d’aliments de qualitat, i quedar dedicada a les activitats en la natura. Dijous, un dia de feina, el millor per a vore la realitat del camp, caminarem per un verdader balcó a la mar, a les terres planes de La Ribera del Xúquer. I vorem una opció molt viable per a l’ús sostenible -raonable diria jo- de les nostres serres: la cria de cavalls salvatges. I ho farem amb 300 cavalls i el pastor que els governa. Parlarem amb ell de les dificultats d’un ofici en extinció, i els entrebancs en els que es troba. A més de vore els cavalls els acompanyarem en el seu deambular per la muntanya. Farem una ruta de matí per a estirar les cames, i dinarem a la muntanya. Després, a boqueta nit, baixarem a Tous per a conèixer el poble i els canvis que es produïren quan el nucli urbà original va ser traslladat. Soparem a la fresca. La partida serà a les 11:00 i la tornada a les 21:00, ja de nit.

 

 

 

La ruta. Dificultat i planificació

Farem dues rutes que seran passejades curtes i ben prop del autobús. Per camins forestals asfaltats o ben compactats. A més el bus anirà prop de nosaltres. Fins i tot, és pot seguir la ruta des de el bus. En definitiva farem caminades assossegades aptes per a tot públic.

 

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada.

 

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Sèrie “hui és el dia”. Un balcó a la costa valenciana. Una història de cavalls, muntanyes i pastors. 23 de setembre de 2021”