Sèrie “hui és el dia”. Natura i cultura al Barranc de l’Infern. El “Tren dels Anglesos” i la cultura popular. (1 de maig de 2022)

29,00

“Hui és el dia” són passejades que tenen com a objectiu fer coincidir en el temps i l’espai un fet geogràfic rellevant. Els paisatges són el resultat dels canvis al llarg del temps i de la distribució espacial de fets que ens resulten claus per entendre com evoluciona la terra i les societats humanes. Caminarem en el lloc i el moment adequat per a entendre millor com canvien el nostres paisatges.

 

 

 

 

 

Esgotat

SKU: 0-2-1-1-1-2-1 Categoria:

Descripció

 

El nostre país està prenyat d’activitats culturals que enriqueixen dia a dia la nostra societat. En mig d’uns dels paratges més encisadors de les muntanyes valencianes es produeix anualment un esdeveniment que uneix cultura i natura. Diu la llegenda que entre la costa i la muntanya, entre la Safor i el Comtat, entre Villalonga i L’Orxa hi va haver un tren que agermanava els tarongers de les hortes de la Safor amb les oliveres i ametlers de secà del Comtat. Entre Alacant i València, si es que hi ha frontera possible en un món de germanor he havia un camí de ferro, el ferrocarril, el Tren dels Anglesos. Va estar la “Alcoi & Gandia Railway & Harbour Company Limited” la que al 1893 va construir la via, i la va explotar fins al 1969. Des d’aleshores tenim una via verda preciosa, la memòria, i la relació entre les muntanyes i la costa. Hi ha un grup d’entusiastes que ho recorden cada any amb l’Aplec (el que fa XVII) del Tren dels Anglesos. Diumenge, que serà l’1 de maig de 2022, un grup de caminants partirà de L’Orxa i un altre de Villalonga, per a trobar-se a mig camí, i fer cultura i amistat en un paradís paisatgístic i cultural. Hi haurà muixerangues, música, balls i colles de dolçainers. Tal al bellmig del Barranc de l’Infern, però passava el Tren dels Anglesos.

Els cantaors Hilari Alonso i Pep Gimeno “Botifarra” seran de la partida. Nosaltres farem la ruta des de L’Orxa i finalitzarem a Villalonga, a la cantera de la Replimala, on ens esperarà el autobús. Un dia per a gaudir de la natura i la cultura.

La ruta és de baixada, amb pendent suau, junt al riu Serpis, de fàcil caminar. Farem 6 Km de matí i 5 Km després de dinar. Unes 3 hores caminant i unes 4 hores per dinar i escoltar música, ballar i gaudir de la companyia de la gent de la Safor i el Comtat. El dinar el podem encomanar (Blat Picat), o be portar el teu menjar.

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada.

Saskia Keesstra i Artemi Cerdà

 

 

 

 

 

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Sèrie “hui és el dia”. Natura i cultura al Barranc de l’Infern. El “Tren dels Anglesos” i la cultura popular. (1 de maig de 2022)”