Sèrie “hui és el dia”. Recol•lecció de Hypericum perforatum i preparació de oli de pericó a la nit de San Joan. (23 JUNY)

29,00

“Hui és el dia” són passejades que tenen com a objectiu fer coincidir en el temps i l’espai un fet geogràfic rellevant. Els paisatges són el resultat dels canvis al llarg del temps i de la distribució espacial de fets que ens resulten claus per entendre com evoluciona la terra i les societats humanes. Caminarem en el lloc i el moment adequat per a entendre millor com canvien el nostres paisatges.

 

 

10 en estoc

Categoria:

Descripció

Sèrie “hui és el dia”. Recol·lecció de Hypericum perforatum i preparació de oli de pericó a la nit de San Joan.

23 de juny de 2021

 

El 23 de juny, al solstici d’estiu, quan el dia és poderós i la nit recula, es produeixin fets geogràfics rellevants. Un d’ells es dóna a les plantes, que després d’una primavera de creixement han pogut concentrar totes les seues essències. Una de les herbes recol·lectades el dia de Sant Joan és el Hypericum perforatum, coneguda per Perico/Pericó, Hipèric, periquet, herba dels colps, herba de les ferides, herba foradada, i per herba de Sant Joan. La ruta es farà per diferents camins rurals on creix el Pericó i el recollirem en quantitats modestes per a fer posteriorment l’oli rogenc que ens permetrà evitar dolències per colps o inflamacions. Revisarem la presencia de l’oli de pericó en la cultura popular i aprofitarem per a fer una ruta de vesprada fins a boqueta nit, quan el temps refresca. Després soparem a la fresca i tornarem a Valencia.

 

 

La ruta. Dificultat i planificació

Partirem des de Valencia a les 13:00 hores per anar a dinar a un lloc fresc amb llarga conversa després del dinar. Un dels temes a tractar serà l’ús de plantes medicinals i la elaboració de l’oli de pericó. De vesprada, cap a les 18:00 encetarem la ruta per anar recol·lectant el pericó. A les 10 h es farà un sopar al camp i tornarem a Valencia a les 24:00. El lloc de la ruta es decidirà depenen de la distribució del Hypericum perforatum en aquest any, però no serà més enllà de 1 hora des de Valencia.

 

ENS ACOMPANYARÀ: ARTEMI CERDA

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada. Si a dia de hui no et sents preparat et recomanem que encetes la preparació caminant a diari. Pots contactar amb nosaltres per a aconsellar-te.

 

 

 

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Sèrie “hui és el dia”. Recol•lecció de Hypericum perforatum i preparació de oli de pericó a la nit de San Joan. (23 JUNY)”