Sèrie “hui és el dia”. La costa sud del País València a l’inici de l’estiu. Cap Roig, Punta Prima i Torre de la Foradada. (12 de juny)

29,00

“Hui és el dia” són passejades que tenen com a objectiu fer coincidir en el temps i l’espai un fet geogràfic rellevant. Els paisatges són el resultat dels canvis al llarg del temps i de la distribució espacial de fets que ens resulten claus per entendre com evoluciona la terra i les societats humanes. Caminarem en el lloc i el moment adequat per a entendre millor com canvien el nostres paisatges.

 

 

Esgotat

Categoria:

Descripció

El con sud del País Valencià ha sofert canvis paisatgístics irreversibles a causa de la expansió urbanista al litoral. La ràpida urbanització del que fa unes dècades eren costes verges ha suposat un canvi radical que cal visitar per entendre els canvis en els paisatges. Ara, en els dies llargs i assolellats (25 ºC) del mes de juny és el moment de recórrer el litoral per a veure de primera mà la desfeta ambiental, i també els seus valors paisatgístics. Des de Torrevella farem ruta capa al sud fins passar per Punta Prima i Cab Roig, fins arribar a la Torre de la Foradada, a l’extrem sud. Aquesta ruta permet visitar bars de platja (“Xiringuitos”) i nadar en les aigües clares i netes de una costa entre penya-segats baixos i platges d’arena.

 

La ruta. Dificultat i planificació

La ruta és molt senzilla en ser un passeig marítim intercalat amb sendes entre cales i penya-segats. La ruta total serà de 12 Km, però en qualsevol moment els participants podem accedir al autobús, per fer part de la ruta en vehicle. La ruta no presenta desnivell en anar junt a la costa. No hi ha dificultats ja que el passeig està preparat per als vianants. Si alguns participants ho estimen oportú farem cap a la veïna Murcia en allargar la ruta 6 Kms, fins al terme municipal de San Pedro del Pinatar.

La ruta és apta per a tots els participants. Hi haurà opcions d’abandonar la ruta si la teua condició física no és bona ara mateix. Podràs dinar a una cala, a recer de un penya-segat, o be a un bar de platja, però sempre a la brisa a la teua cara, i el soroll i la vista de la mar mediterrània.

 

 

ENS ACOMPANYARÀ: ARTEMI CERDA

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada. Si a dia de hui no et sents preparat et recomanem que encetes la preparació caminant a diari. Pots contactar amb nosaltres per a aconsellar-te.

 

 

 

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Sèrie “hui és el dia”. La costa sud del País València a l’inici de l’estiu. Cap Roig, Punta Prima i Torre de la Foradada. (12 de juny)”