Primavera en la verda Extremadura NO TENIM MÉS INDIVIDUALS (del 26 de març a l’1 d’abril)

795,00

La primavera extremeña es temprana y colorida La dehesa o los montes de bosque mediterráneo son inigualables paletas de colores en estas fechas. Además durante estos días regresan a los horizontes extremeños algunas de las aves migradoras más escasas y emblemáticas de Europa, reuniéndose con otras residentes extremeñas no menos hermosas: Cigüeña negra, Alimoche, Buitre negro, Águila imperial… No en balde dijo Joaquín Araújo que “Extremadura es la tierra que más vuela”. Y ese es otro de los lujos con los que vamos a adornar nuestro viaje, porque durante estos días conoceremos al propio Joaquín, que nos invita a su casa en los extraordinarios panoramas del Geoparque Mundial de la Unesco Villuercas-Ibores-Jara, y nos hará de guía, privilegiado conocedor de estos parajes donde desarrolla habitualmente su vida.

Monfragüe, la Garganta de los Infiernos, el corazón de Jerte y algunos de los mejores sitios del planeta para ver al ave voladora más pesada del mundo, la avutarda: los Llanos de Cáceres (Zona Especial de Conservación de Aves), serán otros de los lugares que visitaremos. Tampoco podemos olvidar el evidente peso cultural que tiene Extremadura, por lo que visitaremos las ciudades de Cáceres, Trujillo y Guadalupe. Juan Goñi.

Neteja
SKU: N/A Categoria:

Descripció

EXTREMADURA: Primavera verda amb Araújo

ITINERARI.

Diumenge 26 de març.

Eixida prevista a les 8:00h desde Guillem de Castro, amb destinació a la localitat de Guadalupe. A l’arribada farem un agradable passeig pels carrerons d’aquest poble que conformen un centre històric datat entre el segle XIV i el XVI. Les seues balconades i porxades són una estupenda mostra d’arquitectura típica serrana.

Dilluns 27 de març.

Ens dirigirem a Vento, casa de Joaquín Araújo, referent del moviment ecologista espanyol dels últims 50 anys. Vento està situat en el cor del “Geoparque de les Villuercas”. L’autobús ens deixarà a 4 quilòmetres que salvarem fent una passejada en la seua companyia. Coneixerem de primera mà el lloc on han nascut la major part de les seues més de 100 llibres, la seua biblioteca, les seues cabres, la seua horta… La seua manera de vida la major part de l’any. Menjar en Vento.

Dimarts 28 de març

Farem un recorregut pel “Geoparque Mundial de la UNESCO Villuercas-Ibores-Jara” acompanyats per Joaquín Araújo, el seu millor ambaixador. Des de Guadalupe ens acostarem fins al Cancho de la Penya Groga, un espectacular paisatge sobre el rierol Jalihuela que en el seu camí cap al Guadarran que ha generat aquest congost després de travessar els estrats de les quarsites “armoricanas” que identifiquen aquest paisatge. Més tard recorrem les estretes carreteres que ens portaran des de Navezuelas a Trencaments i finalment a Cabanyes del Castell (Pícnic): entre 15 i 20 milions d’alzines catifen el paisatge als nostres peus.
Retorn a Guadalupe i comiat de Joaquín Araújo.

Dimecres 29 de març

Ens anem al Parc Nacional de Monfragüe que atresora alguns dels últims vestigis del que va poder ser gran part de la Península Ibèrica fa alguns milers d’anys. Paradís per als amants de la Naturalesa i dels paisatges, alberga a més una riquíssima comunitat faunística amb la qual no és difícil topar-se. El Salt del Gitano, un impressionant tallat de quarsita pel qual el riu Tajo creua la serra, o la “Portilla del Tiétar” són extraordinaris miradors des d’on observar algunes dels ocells emblemàtics i més escasses d’Europa, com la Cigonya negre o l’Àguila imperial ibèrica. Farem una ruta de senderisme.

Dijous 30 de març

Ens dirigirem fins a Jerte, on ens esperen més d’un milió i mig de cirerers que esperem que estan en flor (això mai es pot assegurar, però les dates són les adequades). Allí realitzarem una preciosa ruta de senderisme per la famosa “Gola dels inferns”.

Divendres 31 d’abril

Ens dirigirem a Càceres. En ruta ens espera una ruta d’un altíssim valor faunístic i ornitològic: la Zona Especial de Conservació “Plans de Càceres i Sierra de Fonts”. Estem en la millor zona d’Europa per a poder observar piocs salvatges, l’ocell volador més pesat del món. A més és una zona en la qual es veu usualment l’àguila imperial ibèrica i el voltor negre i espècies nouvingudes d’Àfrica com la cigonya negra o l’aufrany, per citar només algunes.
Arribada a Càceres i visita nocturna a aquesta ciutat, “la Vila dels mil i un escuts”, Patrimoni de la Humanitat.

Dissabte 1 d’abril.

Visita a Trujillo i Retorn a València.

 

ENS ACOMPANYA: Jon Goñi + Joaquin Araújo

 

PREU: 795€

SUPL. INDIVIDUAL:  190€ NO ENS QUEDEN MÉS PLACES

ASSEGURANÇA:  20€

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

doble amb asegurança, Doble

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Primavera en la verda Extremadura NO TENIM MÉS INDIVIDUALS (del 26 de març a l’1 d’abril)”