MORELLA, EL COR DELS PORTS (17 de Desembre)

69,00

Morella, el cor dels ports.

Des de fa un temps i degut a les circumstàncies sembla que hem retrobat el gust per les cultures de l’interior i l’encant rural. Alguns pobles quasi abandonats han pogut renàixer amb el turisme fent dels seus antics masos cases rurals amb totes les comoditats.

Si volem parlar d’una comarca oblidada hem de posar la vista als Ports, col·lindant amb Aragó i Cataluña i desconeguda per a molts valencians valencians. Ara bé, si parlem de la seua capital tot canvia. El patrimoni de Morella ha atret turistes i curiosos des de fa molt de temps i no és gens estrany veure el carrer dels porxos ple de gent anant de bar en bar i de tenda en tenda.

El millor moment per a descobrir eixa famosa ciutat ve fora de les temporades altes, quan el poble queda més tranquil però encara podem trobar flaons y formatges esperant-nos als aparadors, quan el Castell i la basílica amb menys trànsit semblen més imponents si cap i les cames ens conviden a carreronejar per a descobrir els secrets del poble.

Visitarem Morella perque és la introducció perfecta a una comarca que ens convidarà a tornar i a disfrutar de la seua cultura, el patrimoni i la seua gent.

5 en estoc

Descripció

Eixida des de València a les 08:00 camí cap a Morella amb una breu parada de camí

Arribarem al poble de Morella travessant la monumental porta de Sant Miquel, després farem un recorregut pel seu carrer principal i passarem front al museu paleontològic, l’ajuntament o el pla de l’estudi, considerat un dels punts mes fotogènics de la localitat, després una suau pujada ens portara a la basílica on podrem accedir per a veure de primera mà l’escala del cor, un caragolat ascens que envolta una de les columnes y que meravella als visitats amb els seus detalls gravats i amb policromies. L’última parada del matí permetrà als més valents pujar fins al castell, emblema de Morella adaptat al turisme i que funciona com a museu històric.

Temps lliure per a visitar el castell amb calma i recórrer les tendes i bars del poble fins a l’hora de dinar.

Dinarem un menú que ens apropa a la gastronomia tradicional morellana, una cuina de muntanya que s’ha fet un lloc dins del plats valencians més reconeguts.

De vesprada deixem Morella per apropar-nos a la Balma, un santuari abrigat per les grutes naturals que es formen a les penyes i un balcó privilegiat sobre un dels meandres del riu Bergantes, allí parlarem de les tradicions religioses dels ports, de peregrins i de rituals ocults i exorcismes.

 ENS ACOMPANYA: PAU COLLADO I ROBERTO PALOMARES 

 

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “MORELLA, EL COR DELS PORTS (17 de Desembre)”