ANEM AL NORD DE GRÈCIA: MACEDÒNIA I TRACIA (DEL 03 AL 09 JUNY)

1.695,00  (+130,00 taxes d'aeroport)

SKU: N/A Categoria:

Descripció

MACEDÒNIA I TRACIA

 

ITINERARI

03 JUNY VALÈNCIA – ANFÍPOLIS – FILIPOS – KAVALA

Concentració a l’aeroport de València a les 00:15 de la nit (eixida del vol 01:55 hores). Arribada a Tessalònica a primera hora del matí on ens esperarà el nostre guia per a començar el nostre viatge a Macedònia. El famós Lleó de Anfípolis ens donarà la seua benvinguda especial, com fa als visitants de l’antiga ciutat ja des del segle IV a.C.! Anfípolis és un lloc impregnat d’història antiga i rellevància arqueològica. En les ribes del riu Estrimón, se’l coneix per les seues restes arqueològiques, que inclouen una estàtua de lleó i un gran complex de tombes. Mentre explorem este tresor històric, descobrirem els misteris del seu passat i el seu xicotet museu .

Després de la nostra visita a Anfípolis, ens dirigirem al assetge arqueològic i Patrimoni Cultural de la UNESCO de Filipos, l’antiga  ciutat que porta el nom de Filipo II, l’emblemàtic rei de Macedònia i pare d’Alejandro Magno. Mentres deambulem pel lloc arqueològic de Filips, ens trobarem amb restes arqueològiques bén conservats, que inclouen un teatre, basíliques i estructures de l’era romana. La importància de Filips en la història romana, juntament amb la seua connexió amb l’apòstol Pau, que va ser empresonat al costat de l’Àgora de Filipos, afig capes de profunditat històrica i cultural a la nostra exploració.

Esta regió marca el primer lloc de l’Europa continental que Sant Pau va visitar en el segle I d. C. En Filip, va ser també empresonat abans del seu alliberament miraculós. A pocs quilòmetres del jacimient arqueològic es troba el Baptisteri, on Brega va ser batejada, convertint-se així en la primera cristiana d’Europa.

El nostre dia conclou en l’encantadora  ciutat de Kavala. Després del nostre dinar, gaudirem d’un passeig per la ciutat i el seu passeig marítim.

Vesprada lliure i allotjament en Kavala.

 

04 JUNY  KAVALA – NESTOS – XANTHI – KOMOTINI – KAVALA

Desdejuni a l’hotel i eixida de Kavala per a conéixer la regió de Tràcia. Per a començar llavors, que millor de poder apreciar la bellesa natural del ric de Nestos. Originari de Bulgària, el riu Nestos fluïx cap al sud, travessant frondosos boscos, prades i espectaculars goles abans d’arribar a la mar Egea. Nosaltres tindrem l’oportunitat de caminar al costat del va riure fins a arribar al mirador que ens oferix les seues vistes espectaculars.

Una breu parada per a refresc o café al costat del riu i seguim cap a la ciutat de Xanthi. Coneguda pel seu ben conservat barri antic, Xanthi captiva als visitants amb els seus encantadors carrers, arquitectura medieval i harmoniosa fusió de diverses influències culturals. La identitat única de la ciutat està modelada per la seua rica història, evident en les seus carrerons amb influències otomanes, balcàniques i gregues. Xanthi és un epicentre cultural, albergant diversos festivals, concerts i exposicions al llarg de l’any per a celebrar la seua cultura artística i tradicions arrelades.

 El nostre recorregut per Tràcia contínua a la ciutat de Komotini, capital de la regió, destacada per la seua població diversificada, que reflectix la convivència de grups grecs, turcs i pomakos. Esta diversitat cultural es manifesta en l’arquitectura, costums i vida quotidiana de la ciutat. Fites com el Imaret, un edifici de l’època otomana convertit en centre cultural, ressalten la importància històrica de la ciutat.

Després del dinar en la zona amb sabors locals, eixim per a tornar a Kavala.

Abans de tornar, fem una parada al monestir “flotant” de Sant Nicolás. En el punt on el llac Bistónide es troba amb la mar, este xicotet monestir combina la serenitat espiritual amb la naturalesa. Si tenim sort, trobarem corbs de mar i altres espècies d’aus que busquen peixos en les aigües poc profundes del llac.

A la vesprada, volta a Kavala, vesprada lliure i allotjament.

 

05 JUNY   OURANOUPOLIS – STAGIRA – TESSALÒNICA 

Desdejuni i eixida de l’hotel. Hui deixem Kavala per a dirigir-nos a l’oest de Macedònia amb destinació final, l’encantadora Tessalònica. No obstant això, abans, tindrem l’oportunitat de fer un dels creuers més especials de Grècia. Arribant a la ciutat dels cels, així es traduïx Ouranoupolis, ens embarcarem al vaixell que ens acostarà al centre d’espiritualitat, Mont Athos.

Reconegut com l’estat monàstic més gran i important de l’Església Ortodoxa Oriental, sovint denominat “El Jardí de la Mare de Déu”, el Mont Athos, alberga 20 monestirs i constituïx una regió autònoma dins de l’Estat grec, mentre que la seua supervisió espiritual recau sota el Patriarcat Ecumènic de Constantinoble. Malgrat la seua advocació a la Verge, l’entrada està restringida per a dones. El nostre creuer per la península ens permetrà albirar alguns dels monestirs més destacats des de la distància.

Dinar en la zona i seguim a la regió de Halkidiki per a visitar l’antiga ciutat de Stagira, coneguda com el lloc de naixement d’Aristòtil.

Arribada a Tessalònica i allotjament.

 

06 JUNY   PELLA – MIEZA – EDESSA

Desdejuni i eixida de l’Hotel per a conéixer la impressionant capital de l’imperi macedoni, on va nàixer Alejandro Magno. En arribar a Pella, la nostra exploració comença amb un passeig pel captivador lloc arqueològic que inclou carrers, places i edificis públics meticulosament planificats. La importància històrica de Pella és evident immediatament a mesura que recorrem el disseny de la ciutat antiga, la qual cosa permet albirar la planificació urbana avançada de l’època. El renom de la ciutat per les seues extraordinàries decoracions en mosaic ens convida a apreciar l’intricat art mostrat en cases privades i espais públics. El nostre viatge per Pella culmina en el Museu Arqueològic, on aprofundim en el passat a través d’artefactes, escultures i objectes quotidians desenterrats en este tresor arqueològic. El museu oferix una perspectiva integral de la rica història i el patrimoni cultural de Pella, la qual cosa millora la nostra comprensió d’esta en altre temps pròspera capital macedònia.

El nostre viatge pel regne macedoni ens portarà al Ninfeo de Mieza, on el cèlebre filòsof grec Aristòtil ensenye el seu discurs polític i objectius filosòfics als seus estudiants, entre els quals es trobava el fill del rei Filip II, Alejandro Magno i altres joves de l’aristocràcia macedònia.

A camí cap a Pella, la segona capital dels macedonis, fem una breu parada per a apreciar una de les tombes macedònies millor conservades, la Tomba de les Palmetas, que data del segle III a. C.

Dinar a la ciutat de Edessa. La ciutat, coneguda també com la “Ciutat de les Aigües” alberga les famoses cataractes, una de les més altes de Grècia, que cau sobre una sèrie de penya-segats de pedra calcària. Estes cascades, envoltades d’exuberant vegetació, creen una atmosfera serena i encantadora.

A la vesprada, tornada i allotjament a Tessalònica.

 

07 JUNY    VERGINA – VEROIA– DION

Desdejuni i eixida de l’hotel per a dirigir-nos a l’antiga capital del regne macedoni. En grec, Aigai significa “cabres” i ací deu el seu nom la important ciutat macedònia i primera capital del gran regne de Filip II ja que abans va ser un humil centre rural. Allí, a la ciutat actual de Vergina, el 1977 va ser una de les excavacions més importants del segle XX. Es tracta d’una sèrie de cambres funeràries pertanyents a Filip II, rei de Macedònia i pare d’Alejandro Magno, i a diversos membres de la família reial. Una de les tres tombes estava intacta, amb tot el depòsit funerari i molts altres objectes, a més dels propis enterraments. En l’actualitat esta tomba es considera com el major tresor de l’antiguitat després de la de Tutankamón i la del Senyor de Sipán. Tots els objectes del depòsit funerari es troben en el lloc original de la tomba, en el Museu de les Tombes Reals.

La nostra visita en Aigai contínua a l’edifici principal del Museu Policèntric de Aigai, que va obrir les seues portes al públic el 2022. Dins del seu ampli atri, ens trobem en el nivell superior impecablement renovat del Palau de Aigai. A mesura que avancem entre escultures i antiguitats, emergix una representació realista de l’esplendor de la ciutat, que revela informació sobre la vida palatina i destaca l’important paper de les dames reals, amb Eurídice, la mare de Felip II, en el seu centre.

Dinar a la ciutat de Veroia i eixida cap als peus del mont Olimp on visitarem el lloc arqueològic de Dion. Este lloc alberga el santuari dedicat a Zeus, el “cap” dels déus en la mitologia grega. Dion, beneïda per Arquelao, va aconseguir la seua esplendor durant el període clàssic i va ser escenari d’un dels festivals més importants en honor a Zeus. En este sagrat santuari, Alejandro Magno va realitzar els seus últims sacrificis abans d’emprendre l’expedició que canviaria el curs de la història per sempre. La connexió entre Dion i la figura colossal de Zeus oferix una finestra única a l’antiga Macedònia i als esdeveniments que van modelar la narrativa històrica de la regió.

Volta a Tessalònica i allotjament.

 

08 JUNY   TESSALÒNICA (Visita de dia complet)

El dia està dedicat a explorar la ciutat de Tessalònica, l’anomenada “Co-Capital” per la seua importància ja des de la seua fundació a honor de la germana d’Alejandro Magno el 315 a. C.. Hui explorarem els museus i la Ciutat Alta de la ciutat. El dia comença amb una visita al Museu  Arqueològic que alberga objectes des de la prehistòria fins a l’època romana. Entre les seues espectaculars troballes, destaquen els de Derveni: l’elaborada Cratera i el Papir, el manuscrit més antic que es conserva a Europa, així com els impressionants mosaics i escultures que ens oferixen una mirada intrigant a l’antiga societat macedònia.

A continuació, explorem el Museu de Cultura Bizantina que compta amb una especial col·lecció d’art bizantí del període en el qual Tessalònica era la segona ciutat més important de l’Imperi Bizantí després de Constantinoble, amb mosaics, frescos, icones, objectes religiosos i articles i utensilis quotidians de Bizanci.

Seguirem les muralles de la ciutat i apreciarem les meravelloses vistes des de la Ciutat Alta de Tessalònica mentre gaudim d’un dinar en un restaurant local.

Després de dinar, saltarem al passat de la ciutat, visitant un dels monuments més especials, la Rotonda. Construït per l’emperador romà Galerio en el segle IV, este edifici cilíndric ha exercit una varietat de funcions al llarg de la història i representa una combinació notable de la història romana, bizantina i otomana, tot tancat dins d’esta enorme estructura. Representa el ric i divers patrimoni cultural de la ciutat.

Volta a l’hotel i resta del dia lliure per a passejar per la ciutat i gaudir del seu ambient i el seu passeig marítim.

 

09 JUNY   TESSALÒNICA – VALÈNCIA

Dia lliure per a passejar per la ciutat i gaudir-la al vostre aire.

Es pot passejar per les fascinants esglésies bizantines de Tessalònica. Estes joies arquitectòniques, com l’Església de San Demetrio i l’Església de Santa Sofía, ens submergiran en l’essència de l’art i l’espiritualitat bizantina. Els seus impressionants frescos i detalls arquitectònics ens transportaran a èpoques passades, revelant la riquesa cultural de la regió.

A la vesprada, el nostre personal us esperarà a l’hotel per a acompanyar-vos a l’aeroport  i embarcar el vol de retorn.

 

PREU PER PERSONA: 1695€ (+ 130€ taxes d’aeroport)
SUPL. HAB. INDIVIDUAL: 390€

ENS ACOMPANYARÀ: ROSA SÁNCHEZ I GUIA LOCAL

 

INCLOU:

· Vols

· Autobús per a tot el recorregut.

· Passeig en vaixell

· Hotels ***/****

·Mitja pensió.

· Entrades

· Assegurança de viatge.

 

Informació addicional

Pes130 kg
Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Taxes aeroport (obligatòries)

Taxes aeroport

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “ANEM AL NORD DE GRÈCIA: MACEDÒNIA I TRACIA (DEL 03 AL 09 JUNY)”