UN ESTIU A LA BORGONYA: CATEDRALS, ABADIES, BASÍLIQUES I COL·LEGIATES DEL ROMÀNIC AL GÒTIC (DEL 21 AL 28 AGOST)

1.495,00  (+90,00 taxes d'aeroport)

LYON, DIJON I LA BORGONYA, CATEDRALS, ABADIES, BASILIQUES I COLEGIATES DEL ROMÁNIC AL GÓTIC

Lió la  segona ciutat de França, ha estat des de segles una ciutat destacada. A l’època romana Lugdunum va ser la capital de la Gàlia, en queden importats vestigis: el teatre i d’altres. Al renaiximent Lió va ser un puixant centre tèxtil  que especialitzat en sedes va portar gran riquesa a la ciutat plena d’esglésies i palaus. La revolució industrial contribuí a la riquesa de la ciutat,  amb la invenció del teler Jacquart.  Elegant i monumental, el seu centre històric és patrimoni de la Humanitat.

La Borgonya és una de les grans regions històriques de França. El Ducat de Borgonya  va protagonitzar episodis notables de la història europea, terra de vins reputats i també de ciutats plenes d’art com Dijon, la seua capital, amb les obres mestres del mes gran escultor del gòtic Claus Slute. Abadies com la de Fontenay cuna del Císter. Basíliques com la de la Magdalena de Vézelay obra mestra del romànic, ciutats  anclades al temps com Semur, Autun o Beaune on gaudirem de l’obra mestra de Roger Van der Weiden : el políptic del Judici final. Un viatge sorprenent farcit de obres capitals de l’ art i l’arquitectura,  envoltats d’un paisatge  de vinyes verdes.

SKU: N/A Categoria:

Descripció

LYON, DIJON I LA BORGONYA, CATEDRALS, ABADIES, BASILIQUES I COLEGIATES DEL ROMÀNIC AL GÒTIC

ITINERARI.-

DIA 21 agost.- VALÈNCIA – LYON

Concentració a las 11:00 a l’aeroport de València, vol directe a a Lió i  primer contacte amb la ciutat. Allotjament a Lió

DIA 22 agost.- LYON

Pel matí visitarem la ciutat romana: el teatre, l’ amfiteatre i l’important museu galo-romà;  la basílica  neobizantina de Notre dame de Fourvière amb les seues vistes panoràmiques. Per la vesprada visitarem el Museu dels teixits i les arts decoratives,  on es mostren peces realitzades als obradors seders de Lió, una de les capitals, junt a Venècia i València, de la seda a Europa; després passejada per la place Bellecour, una de les més grans d’Europa i pels carrers comercials que l’envolten.

DIA 23 agost.-  LYON

Pel matí visitarem el Museu de Belles Arts de Lió, un dels més importants de França, a la place des Terraux, amb obres de Rodin, Rembrant, Rubens, Perugino, Van Dyck, Poussin; Zurbarán; Corot; Monet, Pisarro , Picasso, Bacon, així com art egipci, mesopotàmic i altres col.leccions.
Per la vesprada veurem la Catedral, amb elements que van del romànic al gòtic  ( s, XII al XV) i passejada lliure pel Lió vell.

DIA 24  agost.- LYON- Abadia de CLUNY- CHALONS SUR SAONE – DIJON

Eixida a les 9  cap a Cluny i visita de la més important abadia benedictina de l’Edat Mitjana. Després de dinar pararem a Chalons-sur-Saone  una ciutat pintoresca a la vora del riu Saona. Vorem la catedral de san Vicent dels segles XI al XVI i l’església de sant Pere del segle XVII. Arribada a Dijon.

DIA 25 agost.- DIJON

Eixida a les 9:30. Descoberta de la ciutat. Del matí a la vesprada, visitarem la porta Guillaume, una de les entrades al recinte històric de la ciutat, capital de la Borgonya. Coneixerem el palau dels ducs de Borgonya, ara  l’Ajuntament i l’important museu de BBAA. Pujarem a la torre de Felip el bo. Veurem l’edifici renaixentista del Parlament, ara Palau de Justicia, algunes de les magnífiques esglésies de la ciutat , com l’església de Notre Dame, del segle XIII, amb una peculiar façana, l’església de Sant Miquel, del segle XVI. També les cases medievals de tramat de fusta , el mercat i els seus voltants, amb les seues botigues, la senyorial rue des Forgues. La catedral de san Benigne del segle XV.

DIA 26 agost.- Abadia de FONTENAY- VÉZELAY- SEMUR

Fontenay es l’abadia dels segle XII fundada per san Bernat de Clairvaux, cuna de les abadies cistercenques del món. Patrimoni de la Humanitat. Situada en una vall frondosa  exhibeix la sobrietat arquitectònica  i  l’escasa decoració del císter.  Continuarem viatge  cap a Vézelay- on dinarem- i visitarem la Basílica de la Magdalena, obra mestra del romànic del segle XII, patrimoni de la Humanitat , que alberga, segons la tradició, la tomba de Maria Magdalena. De tornada a Dijó farem un alt a Semur, una de les ciutats més pintoresques de la Borgonya,  amb la colegiata de Notre Dame del segle XIII.

DIA  27 agost.- DIJON , AUTUN, BEAUNE, DIJON

Autun és una important ciutat galoromana de la que encara queden restes de la muralla i dues de les seues portes, així com restes del temple de Janus, el teatre i l’amfiteatre. Ciutat important a l’època medieval; té en la seua catedral de saint Llàtzer del segle XII un dels més remarcables programes escultòrics del moment.

Eixida cap a Beane, on dinarem  i visitarem  l’Hospici de l’Hotel Dieu,  un espectacular edifici medieval, amb el políptic del Judici Universal de Roger van der Weyden, obra mestra de la pintura flamenca  i l’esglesia de Nostra Senyora,  peça  important del romànic borgonyés. Beaune es considera la capital del vi de Borgonya.  Tornada a Dijó

 DIA  28 agost.- DIJON –  PARIS – VALENCIA 

Desejuni i eixida. Visista i trasllat a l’aeroport de Paris  per a prendre el vol directe a València.

 

PREU PERSONA: 1495+ 90 TAXES

SUPL INDV. 550

Acompanyarà: Rosa Vila (filologa francesa)

 

INCLOU;

Vol València–Lió-València

Bus per a tot el recorregut

Hotels **** a Lió i Dijó  amb bona ubicació

7 desdejunis + 4 dinars

Entrades a monuments i llocs d’interés

Assegurança de viatge

Informació addicional

Pes90 kg
Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

doble amb asegurança, individual amb asegurança, Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “UN ESTIU A LA BORGONYA: CATEDRALS, ABADIES, BASÍLIQUES I COL·LEGIATES DEL ROMÀNIC AL GÒTIC (DEL 21 AL 28 AGOST)”