ANEM A LYON I DIJON: LA BORGONYA, CATEDRALS, ABADIES, BASÍLIQUES I COL·LEGIATES DEL ROMÀNIC AL GÀTIC (DEL 7 AL 14 OCTUBRE)

1.130,00  (+90,00 taxes d'aeroport)

LYON, DIJON I LA BORGONYA, CATEDRALS, ABADIES, BASILIQUES I COLEGIATES DEL ROMÁNIC AL GÓTIC

Lió la  segona ciutat de França, ha estat des de segles una ciutat destacada. A l’epoca romana Lugdunum va ser la capiytal de la Galia, en queden importats vestigis: el teatre i d’altres. Al renaiximent Lió va ser un puixant centre téxtil  que especialitzat en sedes va portar gran riquesa a la ciutat plena d’esglesies i palaus. La revolutció industrial contr¡ibui a la riquesa de la ciutat,  amb l’invenció del teler Jacquart.  Elegant i monumental, el seu centre históric es patrimoni de la Humanitat.

La Borgonya es una de les grans regions históriques de França , el Ducat de Borgonya  va protagonitzar episodis notables de l’historia europea, terra de vins reputats i també de ciutats plenes d’art com Dijón la seua capital amb les obres mestres del mes gran escultor del gótic Claus Slute. Abadies  com la de Fontenay cuna del Cister. Basiliques com la de la Magdalena de Vezelay obra mestar del romànic. I ciutats  anclades al temps com Semur, Autun o Beaune on gaudirem de l’obra mestra de Roger Van der Weiden : el poliptic del Judici final. Un viatge sorprenent farcit de obres capitals del art i l’arquitectura  envoltats d’un paisatge  de vinyes verdes.

 

Neteja
SKU: N/A Categoria:

Descripció

ITINERARI.-

DIA 7 OCTUBRE.- VALÈNCIA – LYON – DIJON

Concentració a las 08:00 a l’aeroport de València, vol directe a Lió  i eixida cap a Dijó. Sopar a l’hotel i allotjament

DIA 8 OCTUBRE.-  DIJON

Eixida a les 9:30, Visitarem la porta Guillaume una de les entrades al recinte históric de la ciutat. capital de la Borgoña, Coneixerem el palau dels ducs de Borgonya, ara l Ajuntament i el important museu de BBAA. Pujarem a la torre de Felip el bo.  El edifici renaixentista del Parlament ara Palau de JusticiaLes magnifiques esglesies de la ciutat com  la esglesia de Notre Dame del segle XIII, amb una peculiar façana, l’esglesia de Sant Miquel del segle XVI, les cases medievals de tramat de fusta , el mercat i els seu voltants amb les seues botigues , la senyorial rue des Forgues. La catedral de san Benigne del segle XV. Per la vesprada visitarem les restes de la Cartoixa de Champmol  on destaquen la portada i el famosisim pou de Moises obra mestra de la  escultura gótica de Claus Sluter

DIA 9 OCTUBRE.- DIJON, FONTENAY, VEZELAY, SEMUR, DIJON

Eixida a les 8 cap a l’abadia de FONTENAY (Dijon Fontenay  97 Km  1:30.)

Fontenay es l’abadia dels segle XII fundada per san Bernat de Clairvaux, cuna de les abadies cistercenques del mon. Patrimoni de la Humanitat. Situada en una vall frondosa  exhibeix la sobrietat arquitectónica  i  l’ escasa decoració del cister.  A les 12:30  exida cap a Vezelay (Fontenay- Vezelay 54 km)  on visitarem la Basilica de la Magdalena, obra mestra del románic del segle XII, patrimoni de l’Humanitat , que alberga segons la tradició la tomba de Maria Magdalena. Dinarem a Vezelay. Cap a les 15 30 eixida cap a Semur  (Vezelay- Semur 44 km) una de les ciutats mes pintoresques de la Borgonya  amb la colegiata de Notre Dame del segle XIII. Tornada a Dijó.  (Semur Dijó  88 km )

 

DIA 10 OCTUBRE.- DIJON , AUTUN, BEAUNE, DIJON

Eixida a les 8:30 cap a Autun  (Dijó- Autun 86 km)

Autun es una important ciutat galoromana de la que encara queden restes de la muralla i dues de les seues portes, aixi com restes del temple de Janus  i el teatre i l’amfiteatre. Ciutat important a l’epoca medieval te en la seua catedral de saint Llatzer del segle XII un dels mes remarcables programes escultorics del moment.

Eixida cap a Beane  (Autun Beaune  48 km ) on dinarem  i visitarem el  Hospici de l’Hotel Dieu  un espectacular edifici medieval amb el poliptic del Judici Universal de Roger van der Weyden, obra mestra de la pintura flamenca  i l’esglesia de Nostra Senyora  peça  important del romànic borgonyes. Beaune es considera la capital del vi de Borgonya.  Tornada a Dijó  (Beaune Dijó 44km)

 

DIA 11 OCTUBRE.- DIJON, CHALONS SUR SAONE – LYON

Eixida a les 10  cap a Lio on arribarem a  dinar. Per el camí pararem a Chalons sur Saone  una ciutat pintoresca a la vora del riu Saona. La catedral de san Vicent dels segles XI al XVI i la esglesia de sant Pere del segle XVII.   Arribada a Lió.  Dinar a l hotel. A la vesprada passejada pel centre de la ciutat, la place des Terraux i el Vieaux lió, patrimoni de la Humanitat.

 

DIA 12 OCTUBRE.- LYON

Per el matí Visitarem la ciutat romana i la basilica  neobizantina de Notre dame de Fourviere i les seues vistes panorámiques, el teatre roma i el amfiteatre roma i el important museu galo romá. Per la vesprada visitarem el museu dels teixits i les arts decoratives  on es mostren peces reaitzades als obradors seders de Lió una de les capitals, junt a Venecia i València de la seda a Europa  despres passejada per la place Bellecour una de les mes grans d’Europa i pels carrers comercials que l’envolten

 

DIA  13 OCTUBRE.- LYON

Pel matí visitarem el Museu de Belles Arts de Lió un dels mes importants de França a la place des Terraux, amb obres de Rodin, Rembrant, Rubens, Perugino, Van Dyck, Poussin; Zurbaran; Corot; Monet, Pisarro , Picasso, Bacon, aixi com art egipci, mesopotámic  I altres col.leccions  despres passejarem per el Lio Vell
Per la vesprada la Catedral amb elements que van del románic al gótic  ( s, XII al XV) I passejada lliure pel lió vell

 

DIA  14 OCTUBRE.- LYON – VALENCIA 

Desejuni i eixida cap al aeroport per a prendre el vol directe a València sobre les 17:40 aprox.

 

PREU PERSONA: 1150+ 90 TAXES

SUPL. 295

Acompanyarà: Rosa Vila (filologa francesa)

 

INCLOU;

Vols directes València-Lió-València

Bus per a tot el recorregut

Hotels ***/**** a Dijó i Lió amb bona ubicació

7 desdejunis + 4 dinars

Entrades a monuments i llocs d’interés

Assegurança de viatge

Informació addicional

Pes90 kg
Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Taxes aeroport (obligatòries)

Taxes aeroport

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “ANEM A LYON I DIJON: LA BORGONYA, CATEDRALS, ABADIES, BASÍLIQUES I COL·LEGIATES DEL ROMÀNIC AL GÀTIC (DEL 7 AL 14 OCTUBRE)”