LOS SILENCIOS DEL BOSQUE EN LAS FRONTERAS DEL INVIERO (Del 4 al 8 Desembre)

550,00

Magia de bosque oscuro, invernal y silencioso

Bosque maternal, embarazado, perplejo y detenido.

Magia de ave oculta y huidiza

Magia de fugaz petirrojo descarado

De rusco rojo, de hojarasca derramada

De pasos taciturnos y mente preguntona.

Magia de paz radical, íntegra y sanadora

Magia de agua quieta, espejo del cielo y de la tierra

Magia de arroyo reanimado, vivaracho y lenguaraz

Magia de luna de enero, luna de lobo y aguacero

Magia de cárabo en celo, duende y fantasía.

Magia de mañana de bruma, frío y silencio

Magia de tímida prímula primeriza,

De eléboro, de espino, de acebo.

Magia de roble dormido, de venturoso muérdago despierto,

de trino detenido, de milano incansable en el cielo desierto.

Magia de calor de hoguera, de manta y compañía,

Magia de tardes desiertas y de noches demoradas,

De mañanas sin madrugada, de pereza y parsimonia.

Magia de invierno. Magia.

 

Jon Goñi

 

 

 

 

 

Neteja
SKU: 0-1-1 Categoria:

Descripció

ITINERARI.-

DISSABTE 4 DE DESEMBRE. VALÈNCIA – PAMPONA , TERRITORI VISÓ

Concentració a les 08:00 del matí al carrer Guillem de Castro i  eixida de València fins Peralta / Azkoien, a la Zona Mitja de Navarra. Dinar lliure en ruta. Després de l’arribada us apropem a un dels sotos fluvials més ben conservats de Navarra que estan protegits sota la figura d’ZEC (Zona Especial de Conservació) des 2017. Aquests sinuosos laberints de barrancs, sèquies, meandres i tallats sobre el riu, coberts de bosquets d’àlbers blancs, oms o salzes són la llar de una important comunitat faunística entre la qual destaca la presència de l’escassíssim visó europeu. Aquests sotos alberguen dos de cada tres visons europeus que queden a Iberia. Estem sens dubte en Territori Visó. Ruta lineal: Peralta – Falces Distància: 7 km.

Desnivell acumulat: inapreciable Després del passeig ens desplaçarem a Pamplona, ​​on ens allotjarem. Check in, sopar (per lliure) i descans.

 

DIUMENGE 5 DE DESEMBRE – LA VIA VERDA DE L’PLAZAOLA

Farem un agradable passeig per la Via Verda de l’Plazaola entre Lekunberri i Leitza. El Plazaola va ser un antic tren de via estreta que unia Pamplona i Sant Sebastià i que va estar en ús des de 1914-1958. Actualment l’antic traçat s’ha convertit en una espectacular Via Verda apta per circular amb bici o caminant. El trajecte que realitzarem té una longitud de 10.4km que transcorren íntegrament per pista (terra compactada o ciment). És un desnivell poc apreciable durant tota la ruta, a no ser per la baixada fins Leitza a la part final de l’recorregut. Durant el nostre passeig creuarem el túnel de Uitzi, que en el seu moment va ser el més llarg d’Europa amb una longitud de 2,7 km. Aquest túnel està perfectament il·luminat, però seria convenient que si tens una llanterna per casa te la portis. Ruta lineal Lekunberri – Leitza: Distància: 10,5 km. Desnivell: 150 metres de suau baixada

 

DILLUNS 6 DE DESEMBRE – URRIZPILOTA I ELORRIKO KASKOA DES IZPEGI

A la falda de Auza (1.305 m.), La gran muntanya baztanesa, trobem un bell cordal que treu el cap descarat cap a terres de Baixa Navarra, a Banka, a Baigorri i a la Vall de Aldudes. Aquelles solituds, escassament visitades, eclipsades en gran mesura per Auza, ofereixen a el passejant un agradable passeig no exempt de sorpreses. A vegades entre vells boscos de faigs i de vegades entre prats que semblen inacabables, de vegades detenint-nos en necròpoli de l’Edat del Ferro, discorre el nostre passeig, que ens regalarà impressionants panorames de les “Dues Navarreses” que aquí s’agermanen, a l’ombra de Auza, on s’amaga, segons la llegenda, un gran tresor custodiat per un boc i una enorme serp. Anem a buscar-lo? Ruta circular – Distància: 10km. Desnivell: 430 mts.

 

DIMARTS 7 DE DESEMBRE – PORTUPELOKEZE, SANT ADRIAN I LEZAUNDI A SIERRA DE ANDÍA

Senzilla ruta pel Parc Natural d’Urbasa Andía, i en concret en la més desconeguda Serra d’Andía, que, incomprensiblement, encara no hem visitat amb Esplai. En aquesta ruta visitarem l’espectacular arc de Portupelokeze i a la cova de Lezaundi, un enorme abric natural enmig de l’un frondós bosc de faigs. També accedirem als cims de Ollide i Sant Adrià, d’on tindrem una espectacular vista de Sant Donat i de la de la comarca de Sakana. Ruta circular: Distància 12,69 km – Desnivell: 400 metres.

 

DIMECRES 8 DE DESEMBRE – MIRADOR DE LAZKUA, ALTIKOGAINA I ALZINA D’ERAUL

Sens dubte el de Lazkua és un dels miradors més espectaculars de Navarra. Accedirem a ell des Eraul no sense abans delectar-nos amb les corbes mil·lenàries del seu Alzina, declarada Monument Natural de Navarra, dominant aquests tranquils paratges de la Vall de Yerri. Una agradable ruta entre carrasques ens portarà fins Lazkua i Atikogaina des d’on gaudirem d’unes impressionants vistes cap a la Vall d’Allín, Lokiz i Urbasa. Ruta circular – Distància: 5.5 km. Desnivell: 250 mts. Després de la ruta, menjar i tornada a València.

 

Preu per persona: 550 euros

Suplement habitació individual: 90 euros

Ens acompanyarà: Jon Goñi 

 

INCLOU.-

  • Bus per a tot el recorregut
  • Hotel **** situat al centre de Pamplona
  • 4 dinars en restaurant
  • Assegurança de viatge

 

 

 

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “LOS SILENCIOS DEL BOSQUE EN LAS FRONTERAS DEL INVIERO (Del 4 al 8 Desembre)”