LES MUNTANYES DE LLEÓ, (ELS PICS D’EUROPA) del 08 al 12 octubre.

550,00

De Palència i la seua província, se’n té la imatge tòpica i superficial, que els seus paisatges no són res més que unes grans planes aixafades pel sol als seus curts estius, i una nívea fregida als seus eterns hiverns. Però la província de Palència no és aquesta imatge estereotipada, ni de bon tros! És una terra diversa, amb una gran alternança de models de paisatges, deguts en gran mesura a la seva ubicació geogràfica dins de l’altiplà castellà mateix. El vast territori serrà de la comarca natural de la Muntanya Palentina (1.310 Km²), constitueix una zona de transició entre les Muntanyes Cantàbriques i la depressió del riu Duero. Qualsevol viatger que venint des de la Meseta (Terra de Campos) avança cap al nord de la província de Palència, observarà a l’horitzó aquesta poderosa barrera de muntanyes i tindrà la impressió que es trobarà, com de fet es troba, amb un veritable paisatge muntanyós i muntanyencs. Amb aquests antecedents, no ens ha d’estranyar que ens trobem amb uns paisatges naturals d’excel·lent qualitat, per la qual cosa una gran part del seu territori està declarat com a Parc Natural de Fuentes Carrionas i Fuente Cobre-Montaña Palentina. Ens visitarem aquestes muntanyes quan els melojos, els faigs i els boscos de ribera comencen a pintar-se de tardor, quan als cims refulgeixen les primeres neus. J.Goñi

 

Neteja
SKU: N/A Categoria:

Descripció

ITINERARI.-

8 d’octubre. VALENCIA – BOCA DE HUÉRGANO

Concentració a les 08:00 del matí al carrer Guillem de Castro de València. Arribada a l’hotel, sopar i allotjament.

 

Dia 9 d’octubre: VALL DE SAJAMBRE

Marxem fins a la vall de Sajambre, i en concret fins al petit poble de Soto de Sajambre des d’on començarem la nostra ruta d’avui: ruta de Vegabaño. Passejarem per la Fageda de Cuesta Freda, declarada el 2017 “Patrimoni de la Humanitat” pel seu excepcional estat de conservació, i visitarem el robló de Cuesta Freda, un imponent roure de 18 metres d’alt per 7 de diàmetre que compta amb més de 300 anys d’antiguitat.

Ruta de Vegabaño – Fageda de Costa Freda: Circular amb 16 km de distància, 600 m de desnivell.

 

Dia 10 d’octubre: MUNTANYES DE RIAÑO

Muntanyes de Riaño. Des de la vera del famós embassament de Riaño parteix la nostra ruta d’avui: la calçada romana de l’Esla o Astura (com anomenaven els romans al riu), és una de les calçades romanes més importants de la conquesta romana, que comunicava l’altiplà nord amb la costa cantàbrica a través dels passos de muntanya de la serralada lleonesa, usada com a única via de comunicació dels vilatans durant segles. L’any 26 aC, l’emperador August ataca Cantàbria per tres vies: la del Pisuerga, el Carrión i Cea-Esla. Aquesta de l’Esla separava els càntabres dels astures.

Ruta “Calçada romana de l’Esla”: Lineal, 11,1 km de distància, 400 mts. de desnivell.

 

Dia 11 d’octubre: VALL DE VALDEÓN

Vall de Valdeón La majestuosa Vall de Valdeón és ben coneguda perquè des de la seva localitat més populosa, Posada, parteix una de les rutes senderistes més conegudes d’Espanya, la Ruta del Cares. Però Valdeón és molt més que tot això. Estem en un espectacular entorn envoltat de muntanyes que superen àmpliament els 2.000 metres, el difícil accés dels quals es realitza per dos revirats ports (Pandetrave i Panderueda) que solen quedar tancats per nevades en nombroses ocasions durant l’hivern. Realitzarem una ruta per conèixer en profunditat aquestes muntanyes i aquests boscos il·lesos i gairebé verges. Passarem tot el dia a la muntanya (dinar de pícnic) per xopar-nos les pupil·les de tanta bellesa.

Ruta Panderruedas-Dobres-Vega de Llos-Posada de Valdeón: Lineal, 17 km. de distància, Desnivell positiu: 542 m Desnivell negatiu 1.074 m

 

Dia 12 d’octubre.- TORNADA A VALÈNCIA.

Després de desdejunar a l’hotel, eixida cap a València

 

PREU PER PERSONA.- 550 euros

SUPL. HABITACIÓ INDIVIDUAL.- 100 euros

ENS ACOMPANYARÀ: JON GOÑI

 

INCLOU.-

  • Bus des de València
  • Hotel **/*** en Boca de Huérgano
  • Mitja pensió
  • Entrades
  • Assegurança de viatge

 

 

 

 

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “LES MUNTANYES DE LLEÓ, (ELS PICS D’EUROPA) del 08 al 12 octubre.”