ELS PICS D’EUROPA i LA MUNTANYA DE LLEÓ del 08 al 12 octubre.

550,00

Nos vamos a una fortaleza natural, donde las peñas semejan torres, y nunca mejor empleado el término porque así se las denomina en León para distinguirlas de los «picos» asturianos y de las «peñas» cántabras; los 2.642m de altura de la Torre del Llambrión en el Macizo Central de Picos de Europa se dibujan como la torre más alta del homenaje. No se trata de un paisaje de montañas anónimas porque todas tienen nombre propio, ni en el valle se asientan pueblos entumecidos por la grandeza circundante, sino emporios auténticos de humanidad divinizada en gentes apegadas a una tierra, que se prolonga desde el valle hacia arriba, hasta casi alcanzar un pedazo de cielo.

Allí nos vamos, a la parte más incógnita y apartada de los Picos de Europa: la vertiente leonesa de esa muralla natural que hermana a Castilla-León con Asturias y Cantabria en un “casamiento” de altura, pleno de vertiginosos miradores y cuajado de bosques casi inaccesibles y hermosísimos.

Neteja
SKU: N/A Categoria:

Descripció

ITINERARI.-

8 d’octubre. VALENCIA – BOCA DE HUÉRGANO

Concentració a les 08:00 del matí al carrer Guillem de Castro de València. Arribada a l’hotel, sopar i allotjament.

 

Dia 9 d’octubre: VALL DE SAJAMBRE

Aquesta ruta de senderisme per la Vall de Sajambre és senzilla, bonica i amb unes vistes espectaculars del sector lleonés dels Pics d’Europa. Resumint, la ruta a Vegabaño és 100% recomanable i apta per a tots els públics. En aquesta ruta ascendirem suaument travessant un espés bosc de fajos que ens acompanyarà fins a la part més bonica de la ruta: la Pleta de Vegabaño. Es tracta d’una gran prada amb xicotetes cases de pastors de pedra disseminades pel terreny. L’entorn, envoltat dels inconfusibles pics del Parc Nacional, és idíl·lic i es mereix una bona parada per a gaudir-lo.

 

Dia 10 d’octubre: MUNTANYES DE RIAÑO

Muntanyes de Riaño. Des de la vera del famós embassament de Riaño parteix la nostra ruta d’avui: la calçada romana de l’Esla o Astura (com anomenaven els romans al riu), és una de les calçades romanes més importants de la conquesta romana, que comunicava l’altiplà nord amb la costa cantàbrica a través dels passos de muntanya de la serralada lleonesa, usada com a única via de comunicació dels vilatans durant segles. L’any 26 aC, l’emperador August ataca Cantàbria per tres vies: la del Pisuerga, el Carrión i Cea-Esla. Aquesta de l’Esla separava els càntabres dels astures.

Ruta “Calçada romana de l’Esla”: Lineal, 11,1 km de distància, 400 mts. de desnivell.

 

Dia 11 d’octubre: VALL DE VALDEÓN

Ruta lineal que discorre per un de les belles fagedes que alberga el Parc Nacional de Pics d’Europa en el seu vessant de Lleó. La ruta que passa al costat de les Fonts de Frañana, on naix el riu Cars, segueix el conegut com el camí vell de Valdeón.

La nostra ruta ens permet gaudir d’un dels grans atractius que ofereix el Parc Nacional dels Pics d’Europa en el seu vessant de Lleó, les seues belles fagedes: La ruta travessa la gran massa forestal que cobreix els vessants que pel nord del Gildar (2078 m) i des de la Serra de Cebolleda es llancen sobre la zona baixa de la Vall de Valdeón. Es tracta d’un bosc atlàntic principalment compost en la seua part alta per fajos (Fagussylvatica), que van sent acompanyades a mesura que descendim cap a la vall per altres espècies com a bedolls, grèvols i roures.

El recorregut discorre íntegrament per una pista forestal, còmoda i de bon ferm, que permet fins i tot la seua realització amb bicicleta.

La característiques de l’entorn, boscos amb rierols i zones de pastures fa que fins i tot siga fàcil l’oportunitat d’entropessar-se amb algun exemplar de la fauna que troba refugi en aquest hàbitat, cabirols, cérvols, gat muntés, senglars, raboses o ocells com el xiulet negre (Dryocopusmartius) són alguns dels animals que amb una mica de sort i transitant en silenci es poden arribar a observar.

L’itinerari que comença en l’alt de Panderrueda i finalitza en la localitat de Posada de Valdeón, transita per la senda que durant segles va servir com a eix de comunicació de les terres de la Vall de Valdeón i com a ruta d’enllaç amb la veïna Vall de Sajambre i amb la qual era la principal via de la comarca, la Senda de l’Ardiaca.

 

Dia 12 d’octubre.- TORNADA A VALÈNCIA.

Després de desdejunar a l’hotel, eixida cap a València

 

PREU PER PERSONA.- 550 euros

SUPL. HABITACIÓ INDIVIDUAL.- 100 euros

ENS ACOMPANYARÀ: JON GOÑI

 

INCLOU.-

  • Bus des de València
  • Hotel **/*** en Boca de Huérgano
  • Mitja pensió
  • Entrades
  • Assegurança de viatge

 

 

 

 

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “ELS PICS D’EUROPA i LA MUNTANYA DE LLEÓ del 08 al 12 octubre.”