MUNTANYA PALENTINA (del 12 al 16 octubre)

575,00

De Palència i la seua província, se’n té la imatge tòpica i superficial, que els seus paisatges no són res més que unes grans planes aixafades pel sol als seus curts estius, i una nívea fregida als seus eterns hiverns. Però la província de Palència no és aquesta imatge estereotipada, ni de bon tros! És una terra diversa, amb una gran alternança de models de paisatges, deguts en gran mesura a la seva ubicació geogràfica dins de l’altiplà castellà mateix. El vast territori serrà de la comarca natural de la Muntanya Palentina (1.310 Km²), constitueix una zona de transició entre les Muntanyes Cantàbriques i la depressió del riu Duero. Qualsevol viatger que venint des de la Meseta (Terra de Campos) avança cap al nord de la província de Palència, observarà a l’horitzó aquesta poderosa barrera de muntanyes i tindrà la impressió que es trobarà, com de fet es troba, amb un veritable paisatge muntanyós i muntanyencs. Amb aquests antecedents, no ens ha d’estranyar que ens trobem amb uns paisatges naturals d’excel·lent qualitat, per la qual cosa una gran part del seu territori està declarat com a Parc Natural de Fuentes Carrionas i Fuente Cobre-Montaña Palentina. Ens visitarem aquestes muntanyes quan els melojos, els faigs i els boscos de ribera comencen a pintar-se de tardor, quan als cims refulgeixen les primeres neus. J.Goñi

 

SKU: N/A Categoria:

Descripció

ITINERARI.-

12 OCTUBRE.- VALENCIA – AGUILAR DE CAMPOO

Concentració a les 08:00 del matí al carrer Guillem de Castro de València. Dinar lliure en ruta. Arribada a l’hotel i descans.

13 OCTUBRE.- RUTA DE LA TEIXIDA DE TOSANDE

Ruta de la Teixida de Tosande: A la Vall de Tosande, dins del Parc Natural de Fuentes Carrionas i Fuente Cobre, al cor de la Muntanya Palentina, trobem aquest fantàstic bosc de teixos, algun d’ells mil·lenari. És probable que estiguem davant de la taca de teixos més important de la Península Ibèrica. Distància: 10 Km. anada i tornada – Desnivell: 500 metres – Dificultat: Fàcil Després del dinar ens desplaçarem a visitar dues esglésies, bells exemples de l’arquitectura romànica palentina: Santa Eufemia de Cozuelos (església que actualment és de titularitat privada i que ens ensenyaran els seus propietaris) i Sant Joan Baptista al poblet de Moarves d’Ojeda.

14 OCTUBRE.- RUTA DE LA COURE I NAIXEMENT DEL PISUERGA

Ruta de la Font del Coure i el Naixement del Pisuerga: El riu Pisuerga neix d’una profunda i misteriosa cova, anomenada “la Font del Coure”. Per arribar-hi recorrerem boscos de roure i faig, esquitxats de bedolls, grèvols, servals, mostalls i avellaners en una imprescindible ruta de senderisme. Som als dominis dels últims óssos cantàbrics. Distància: 10 Km. anada i tornada – Desnivell: 500 metres – Dificultat: Fàcil. Després de dinar i de tornada a Aguilar ens aturarem a la localitat de Sant Salvador de Cantamuda per conèixer la Col·legiata del mateix nom. Estem davant d’un conjunt molt harmoniós, de volums ben definits: el més fotogènic de l’aspecte exterior és la façana occidental, amb una bella espadanya típica del romànic espanyol, que n’és l’element més emblemàtic.

15 OCTUBRE.- RUTA DE LES CASCADES DE MAZORBE

La Senda de la Cascada de Mazobre és un atractiu passeig sense cap dificultat, que destaca per permetre l’accés al salt d’aigua natural més gran de la província de Palència, ubicat al massís occidental del Parc Natural de Fuentes Carrionas i Fuente Cobre-Montaña Palentina . Aquesta cascada és l’atractiu més gran d’aquesta ruta, que a més presenta el gran atractiu que tot el seu itinerari discorre paral·lel a la riera Mazobre i als peus del Massís de l’Espigüet, a l’esquerra. Estem molt per sobre dels mil metres d’alçada. Distància: 6,5 Km. anada i tornada – Desnivell: 300 metres – Dificultat: Fàcil Després del dinar ens aproparem fins al poblet d’Olleros de Pisuerga on visitarem el seu eremitori rupestre Església dels Santos Justo i Pastor, joia excepcional del romànic del nord de Palència. Després, temps lliure a Aguilar de Campoo.

16 OCTUBRE.- VISITA A AGUILAR DE CAMPOO –  VALENCIA

Anem a visitar la localitat d’Aguilar de Campoo amb un guia oficial. Coneixerem de primera mà els bells carrerons, el barri jueu, la gòtica Col·legiata de Sant Miquel o la bella església de Santa Cecília, exemple “de llibre” de l’art romànic palentí, seu de l’exposició “Les Edats de l’Home” al any 2018. Tornada a València.

 

 

PREU PER PERSONA.- 575 euros

SUPL. HAB, INDIVIDUAL- 125 euros

 

ENS ACOMPANYARÀ: JON GOÑI

 

 

INCLOU.-

Bus des de València

Hotel Posada Santa María la Real en Aguilar de Campoo

Mitja pensió (4 desdejunis + 4 dinars)

Assegurança de viatge

 

 

*Els programes descrits són susceptibles de canvis per raons puntuals alienes a la nostra organització tals com a condicions meteorològiques o de seguretat.

 

 

 

 

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “MUNTANYA PALENTINA (del 12 al 16 octubre)”