LA FLORA I FAUNA D’ALBARRACÍN (20 de Novembre)

69,00

És ben sabut que Terol és una de les grans desconegudes del nostre país, i és per això que llancem aquesta activitat, que més que una excursió, será tota una experiència en la que ens endinsarem de ple en la Serra d’Albarracin per descobrir aquesta comarca. Però en aquesta ocasió fugirem de tot itinerari turístic per a conéixer dos de les bases de la vida d’aquesta regió: la seua fauna i la seua flora. Tot açò acompanyats en tot moment de gent local que ens ajudarà a comprendre millor el funcionament d’aquests boscos i muntanyes tan característiques.

5 en estoc

Descripció

Eixida des de València a les 08:00 camí cap a la Serra d’Albarracín, amb una breu parada per menjar alguna cosa.

SENDERISME ALS PINARS DE RODENO

En aquest paratge natural gaudirem d’una ruta accessible per un paisatge dominat per un contrast cromàtic espectacular provocat pel roig de la pedra arenisca i el verd dels pins resiners. A la fi del passeig, acavarem veient les primers pintures en ser denominades com a “rupestres” junt amb les d’Altamira.

Es tracta d’un passeig d’aproximadament 1 hora i mitja per un sender habilitat i accessible, per tant és una ruta de dificultat fàcil.

Despres dinarem a un restaurant de la zona

PARC DE FAUNA “LA MALEZA”

Després de dinar farem camí cap al Parc de Fauna “La Maleza”, situat al barranc que li dóna aques nom.

A la nostra arribada gaudirem d’una visita guiada pel propi gerent del parc . Aquells que vulguen també podran fer-la per lliure. Hi ha dos senders: Un llarg que recorre tot el parc; i altre per aquells que tenen problemes de mobilitat. La dificultat d’aquesta activitat és fàcil-moderada, ja que en tot moment és un sender senyalitzat i habilitat, però hi ha alguns trams amb un poc de desnivell.

En aquest recinte aprendrem sobre els tractaments per als animals que han nascut en captivitat, provinents de centres de recuperació animal o que han sigut rescatats de situacions precàries. Estem parlant de cèrvols, muflons, porcs senglars, raboses, llops i el peculiar cas d’un Tauros, una espècie de bou extingida fa segles però que mitjançant diferents tècniques de modificació d’ADN realitzades als Païssos Baixos, s’està recuperant i repoblant l’espècie.

Durant aquesta visita guiada serem testics de tres xerrades de concienciació: una sobre els bous, una sobre els llops i altra sobre els linços.

Aquesta és una experiència incomparable i reconfortant, ja que ens faran comprendre la situació d’algunes espècies autòctones del sistema ibèric que han sigut víctimes de la caça furtiva. Tot acò mentre passegem per un entorn idíl·lic rodejat de l’essència d’aquesta excursió: la fauna i la flora.

Cal remarcar que no es tracta d’un zoo. Tot el contrari, es tracta d’un recinte on rescaten i cuiden els animals per evitar la seua extinció i desaparició. Tornada a València.

INCLOU

· Autobus per a tot el recorregut

· Dinar en restaurant

· Entrades al Parc de Fauna “La Maleza”

·Guia Acompanyant

 ENS ACOMPANYA: ROBERTO PALOMARES 

 

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “LA FLORA I FAUNA D’ALBARRACÍN (20 de Novembre)”