FÚRIA DE TITANS – PASSEIG PER VALÈNCIA (29 SETEMBRE)

8,00

FURIA TITANS          29 SETEMBRE          

Un viatge personal per la València de l’escenografia barroca.

Un dels elements que donen singularitat a un teixit urbà són les seues escultures. València n’és plena. D’escultures, d’escenografies tronades, exagerades, sorprenents…Va passar en una de les èpoques més fecundes en estàtues: el barroc crepuscular. Aquell temps en què València volia ser Roma. I la religió i l’aristocràcia decadent s’entestaven a imitar la ciutat Eterna. És en aquell moment quan vingueren al Cap i Casal escultors impregnats de Roma. I portaren models escultòrics i programes iconogràfics que triomfaren en esglésies, ponts, façanes, oratoris…Ignasi Vergara sorgí d’aquest caldo de cultiu: ell i la seua família contribuïren a fer de València una ciutat plena de plecs, de torsions anatòmiques, d’angelets, de núvols matèrics, de llavis molsuts a l’Angelina Jolie… Un moment en la història en què l’aristocràcia començava a gastar-se molts diners en roba i complements…i passejaven en els Ferrari i els Porche de l’època. Ignasi Vergara va executar una de les portades escultòriques més estrafolàries i sorprenents d’Occident…El creador d’aquella façana acabà en un manicomi, oblidat i pintant en les parets de la seua cel·la: es deia Hipòlit Rovira. Ell, Ignasi Vergara, Alliprandi, Ponzanelli, Rudolf, Caputz, Bertesi…van concebre València com un gran escenari i la van decorar amb una obra decadent, crepuscular…Una ciutat en agonia entre l’ostentació barroca i l’equilibri acadèmic.

En aquesta ruta descobrirem voltes celestes ocultes plenes de déus pagans, la màquina més poderosa del segle XVIII a València, uns angelets plens de lascívia, l’inventor del conyac més ranci del món,  titans de mel, cossos Danone i torsions impossibles.

Esgotat

Categoria:

Descripció

Itinerari: Pati del Museu de la Ciutat de la plaça de l’Arquebisbe, Porta dels Ferros de la Seu, Sant Martí, Sant Joan del Mercat, Palau dels Rabassa i Perellós (Dosaigües).

Concentració a les 10:00 h del matí al Carrer Navellos. a l’altura de la “Casa de los Caramelos”. Visitarem el pati del Museu de la Ciutat de la plaça de l’Arquebisbe, la Porta dels Ferros de la Seu, San Martí, San JOan del Mercat i el Palau dels Rabassa i Perellós (Dosaigües).

ENS ACOMPANYARÀ: VICENT MORENO

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “FÚRIA DE TITANS – PASSEIG PER VALÈNCIA (29 SETEMBRE)”