De Compostel•la a Fisterra: buscant la Fi de la Terra. Ultreia! (del 3 al 10 de setembre )

1.190,00  (+90,00 taxes d'aeroport)

El Camí Jacobeu de Fisterra és la plasmació més fidel d’aquesta salutació històrica del pelegrí, que exclama Ultreia!, “Més enllà!”. Doncs és efectivament més enllà de la meta a Compostel·la quan molts pelegrins decideixen caminar fins al “Fi del Món” romà, i no dubten a caminar algunes desenes de quilòmetres més. Són gairebé 90 els quilòmetres que ens esperen al nostre transitar fins a Fisterra. La història d’aquesta ruta ha estat una barreja de paganisme i posterior procés de cristianització. A partir del segle XII, el Còdex Calixtí ja vincula aquest Camí amb la tradició jacobea. Però nosaltres unirem un propòsit més els nostres passos: gaudir d’aquesta Galícia rural i desconeguda, dels seus impressionants i cada cop més escasses carballeiras, dels seus prats ramaders, dels seus pobles disseminats i de la seua bona gent, sense oblidar-nos de la seua saborosa gastronomia.

Jon Goñi

SKU: N/A Categoria:

Descripció

De Compostel·la a Fisterra: buscant la Fi de la Terra. Ultreia!

DIA 3 SETEMBRE.- VALÈNCIA – SANTIAGO

Concentració a l’aeroport de València a les 12:00 del matí per a prendre el vol directe a Santiago.  Arribada i trasllat a l’hotel. Allotjament.

 

DIA 4 SETEMBRE .- SANTIAGO – TRASMONTE (Distància: 15 km.)

Transitem per espais bucòlics a què la poeta Rosalía de Castro va dedicar algun dels seus millors versos. En el seu llibre Follas novas (1880) escriu a “… aquells vells carballos, / mostrant les seues arrels / calva-les rodones copes…” El plat fort de la jornada serà l’ascensió fins al cim de Mar d’Ovellas, amb magnífiques vistes sobre la vall d’A Maía. Finalment passem el nucli de Carballo, per arribar a la nostra destinació d’avui: Trasmonte.

 

DIA 5 SETEMBRE.-  TRASMONTE- VILASERIO (Distància: 18.7 km.)

Creuarem el riu Tambre pel pont més significatiu d’aquest camí, A Ponte Maceira. A l’altra banda comença la comarca de Barcala. No espera un corriol arbrat proper al riu que ens acosta fins a A Barca, per després pujar fins a A Chancela i arribar a Negreira, la població més gran (2000 habitants) que creuarem abans d’arribar a la costa. A l’entrada ens rep el pazo d’A Chancela, a l’escut del qual es representa el pont destruït sobre el riu, que tallaria el pas dels soldats que perseguien els deixebles de Sant Jaume. La vila de Negreira, d’origen medieval, va ser portada a la literatura, entre d’altres, per Ernest Hemingway, que al·ludeix a ella a la novel·la “Per qui dobleguen les campanes.” Camiño Real, Portocamiño… els topònims ens indiquen que anem bé. Després d´un pesat tram per asfalt arribarem a Vilaseio, la nostra meta de hui.

 

DIA 6 SETEMBRE: VILASEIRO – OLIVEIROA (Distància 13,5 km.)

Ens espera l’ascensió a la muntanya Aro (556 mts.) un dels punts de més interès paisatgístic del nostre Camí. Després d’Aro, Campo Valado, Porteliñas, As Abeleiroas i el mirador de Corzón. En passar el nucli de Mollón arribem al pont del riu Xallas, que divideix els municipis de Mazaricos i Dumbría. Arribem a Ponte Olveira i després al centre d’Olveiroa, final d’etapa.

 

DIA 7 SETEMBRE: OLIVEIROA – CEE (Distància 19.5 km.)

Eixim d’Olveiroa contemplant un impressionant riu Xallas que flueix encaixonat entre frondosa vegetació. Creuem el riu, entrem a O Logoso i després el llogaret d’Hospital, un lloc que va comptar amb un modest hospital per a pelegrins, avui desaparegut. Poc després apareix la rotonda que bifurca els camins a Fisterra i Muxía. La ruta ens condueix pels voltants del santuari de Nosa Señora das Neves i l’ermita de Sant Pere Màrtir, a la parròquia de Pereiriña. Ja a l’alt d’O Cruceiro da Armada (247 m) contemplem per primera vegada, però de lluny, el cap Fisterra. Un marcat descens, amb vista a la ria de Corcubión, ens guia fins a Cee, la primera localitat de la Costa da Morte. Arribem al centre de la vila a través d’O Campo do Sacramento i la Rúa Magdalena.

 

DIA 8 SETEMBRE.- CEE – FAR DE FISTERRA   (Distància 15-5 km.)

Hui recorrerem una comarca que té un dels litorals de més bellesa de la Península Ibèrica, amb grans i tranquils sorrals que esmorteeixen el front rocós i un mar bravíssim que ha deixat centenars d’històries i també llegendes de naufragis i rescats. Envoltem la cala de Taló, després arribem a Calcova i arribem a l’extensa i bella platja de Langosteira. Al fons s’albira, com una illa, la vila de Fisterra. El traçat del Camí discorre entre les dunes del sorral, però molts pelegrins decideixen completar aquest tram a peu de platja. Entrem a Fisterra pel barri de San Roque, passant davant el cruceiro o Creu de Baixar, i pels carrers Santa Catarina i Real. A la carretera d’ascens al far passarem davant de l’església de Santa Maria das Areas, que custòdia el Sant Crist de Fisterra. Finalment arribarem a la punta del mític Far de Fisterra. Aquí s’acaba la terra i l’oceà s’obre davant nostre com un gran angular fotogràfic, i totes les sensacions s’ajunten davant d’aquest cap de la fi del món. Un lloc irrepetible per posar un punt final al nostre pelegrinatge.

 

DIA 9 SETEMBRE.- FISTERRA – MUXIA

Des de Fisterra a Mucia, fins a arribar al Santuari de la Verge de la Barca, com marca la tradició als voltants es troben la Pedra d’Abalar, la Pedra dos Cadrís, la Pedra do Timón, que guarden relació amb la llegenda de l’arribada de la Mare de Déu a aquestes costes en una barca de pedra i la seua aparició a l’Apòstol Sant Jaume per animar-lo durant la seua predicació.

 

DIA 10 SETEMBRE.- A CORUNYA – VALENCIA

Després del desdejuni, trasllat a l’eroport de A Corunya i vol directe de retorn a València.

 

PREU PER PERSONA: 1190 eur +90 taxes d’aeroport

SUPL. HAB INDIVIDUAL: 295 eur

ENS ACOMPANYARÀ: JON GOÑI

 

INCLOU:

  • Vols directes València-Santiago- València amb la companyia Vueling
  • Bus per a tot el recorregut
  • Hotels ***/****
  • Mitja pensió amb dinars
  • Entrades
  • Assegurança de viatge

Informació addicional

Pes90 kg
Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Taxes aeroport (obligatòries)

Taxes aeroport

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “De Compostel•la a Fisterra: buscant la Fi de la Terra. Ultreia! (del 3 al 10 de setembre )”