LA CORDILLERA CANTABRICA AMB “BOTAS Y CUCHARA” (20 al 27 agost)

980,00

“Nos vamos a una fortaleza natural, donde las peñas semejan torres, y nunca mejor empleado el término porque así se las denomina en León y Palencia para distinguirlas de los «picos» asturianos y de las «peñas» cántabras; los 2.642m de altura de la Torre del Llambrión en el Macizo Central de Picos de Europa se dibujan como la torre más alta del homenaje. No se trata de un paisaje de montañas anónimas porque todas tienen nombre propio, ni en el valle se asientan pueblos entumecidos por la grandeza circundante, sino auténticos emporios de humanidad en gentes apegadas a una tierra, que se prolonga desde el valle hacia arriba, hasta casi alcanzar un pedazo de cielo.
Allí nos vamos, a la parte más incógnita y apartada de los Picos de Europa: la vertiente leonesa y palentina de esa muralla natural que hermana a Castilla y León con Asturias y Cantabria en un “casamiento” de altura, pleno de vertiginosos miradores y cuajado de bosques casi inaccesibles y hermosísimos. Allí nos vamos, dónde aún es común el aullido salvaje del lobo libre y vivo, donde campean los más numerosos reductos del oso ibérico, dónde se oyen los últimos urogallos abocados a la extinción. Allí nos vamos, lejos de la fealdad de las muchedumbres si no son de árboles.”

Jon Goñi

SKU: N/A Categoria:

Descripció

LA CORDILLERA CANTABRICA AMB “BOTAS Y CUCHARA”

ITINERARI.-

Dia 20 d’AGOST.- VALENCIA – RIAÑO

Eixida des de Gandia a les 7:00h desde l’estació de autobusos, farem una segona parada a València des del lloc de costum, Guillem de Castro cantó amb carrer Hospital i anirem direcció Riaño.
Menjar lliure en ruta.
Després de l’arribada farem un xicotet passeig pels voltants.

 

Dia 21 d’AGOST.-   RIAÑO. La Vall de Castilleria

La nostra ruta de hui discorre per un de les belles fagedes que alberga el Parc Nacional de Pics d’Europa en el seu vessant de Lleó. La ruta que passa al costat de les Fuentes de Frañana, on naix el riu Cars, seguix el conegut com el camí vell de Valdeón.

La característiques de l’entorn, boscos amb rierols i zones de pastures fa que fins i tot siga fàcil l’oportunitat d’entropessar-se amb algun exemplar de la fauna que troba refugi en este hàbitat, cabirols, cérvols, gat muntés, senglars, raboses o aus com el xiulet negre (Dryocopus martius) són alguns dels animals que amb un poc de sort i transitant en silenci es poden arribar a observar.

 

Ruta lineal P.N. Pics d’Europa: PR-PNPE 11 – Ruta Panderruedas-Posada de Valdeón:

Longitud: 13,5 Km. – Desnivell: 511 m. en descens

 

 

Dia 22 d’AGOST.- 

Esta ruta de senderisme per la Vall de Sajambre és senzilla, bonica i amb unes vistes espectaculars del sector lleonés dels Pics d’Europa. En esta ruta ascendirem suaument travessant un espés bosc de fajos que ens acompanyarà fins a la part més bonica de la ruta: la Pleta de Vegabaño. Es tracta d’una gran prada amb xicotetes cases de pastors de pedra disseminades pel terreny. L’entorn, envoltat dels inconfusibles pics del Parc Nacional, és idíl·lic i es mereix una bona parada per a gaudir-lo.

Ruta circular Soto de Sajambre – Refugi de la Majada de Vegabaño

Distància: 10,2 km Desnivell positiu: 516 m

 

Després del menjar ens desplaçarem a Aguilar de Campoo, a la província de Palència. Canvi d’Hotel.

 

Dia 23 d’AGOST.

A la Vall de Tosande, dins del Parc  Natural de Fuentes Carrionas i Font Coure, en el cor de la Muntanya Palentina, trobem este fantàstic bosc de teixos, algun d’ells mil·lenari. És probable que estiguem davant la taca de teixos més important de la Península Ibèrica.

Ruta “en llaç” Tejeda de Tosande: Distància: 10 Km. anada i tornada – Desnivell: 500 metres – Dificultat: Fàcil

Després del menjar ens desplaçarem a visitar una església, bell exemple de l’arquitectura romànica palentina: Santa Eufemia de Cozuelos (església que en l’actualitat és de titularitat privada i que ens ensenyaran els seus propietaris).

Dia 24 d’AGOST.

El riu Pisuerga naix d’una profunda i misteriosa cova, anomenada la Font del Coure. Per a arribar fins ella recorrerem boscos de roure i hi haja, esguitats de bedolls, grévols, servales, mostajos i avellaners en una imprescindible ruta de senderisme. Estem en els dominis dels últims ossos i galls salvatges cantàbrics i territori de llops per excel·lència.

Ruta “en llaç” Font Coure i Naixement del Pisuerga: Distància: 10 Km. anada i tornada – Desnivell: 500 metres

Havent dinat i de retorn a Cervera ens detindrem en la localitat de San Salvador de Cantamuda per a conéixer la Col·legiata del mateix nom.

 

Dia 25 d’AGOST.

Ens anem a la zona de Brañosera i Salcedillo, a realitzar una ruta per un espectacular i molt poc conegut bosc: la fageda de Ujapero, a més de 1.200 metres d’altitud, junt a la frontera entre les comunitats autònomes de Castella i Lleó i Cantàbria. El nostre discórrer, per un bosc divers i ben conservat ens acosta al segon roure més robust de tota la muntanya palentina així com a la cabanya de Tonino Cardero, l’últim maqui de les muntanyes cantàbriques.

Ruta Circular Fageda de Ujapero: Distància: 9 km – Desnivell: 450mts

Vesprada lliure a Aguilar de Campoo.

 

Dia 26 d’AGOST.

En terres de Cervera de Pisuerga visitarem el Roblón de Estalaya, un magnífic exemplar de roure albar (Quercus petraea) al qual se li calcula una edat de 500 anys. Este roure llegendari, conegut com “l’Avi”, és el de majors dimensions i més longeu de la Muntanya Palentina, i és posible que de tota la península ibèrica.

Ruta “en huit” Roblón de Estalaya: Distància 5 km Desnivell: 300mts.

 

Dia 27 de juliol. AGUILAR DE CAMPOO – VALENCIA – GANDIA

Desdejuni i eixida de tornada a València (dinar lliure en ruta).

 

ACOMPANYATS DE:  JON GOÑI

PREU PERSONA 980 euros

SUPL. IND: 290 euros

ASSEGURANÇA: 20 euros

 

INCLOU:

  • Bus des de Valencia per a tot el recorregut
  • Allotjament en hotels rurals en Aguilar de Campoo i Riaño
  • Mitja pensió amb dinars
  • Entrades
  • Assegurança de viatge

 

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “LA CORDILLERA CANTABRICA AMB “BOTAS Y CUCHARA” (20 al 27 agost)”