LA CORDILLERA CANTABRICA AMB “BOTAS Y CUCHARA” (21 al 28 de juliol) (no queden habitacions individuals).

960,00

La Cornisa Cantàbrica amb “Botas y Cuchara.
Ens anem a una fortalesa natural, on les penyes assemblen torres, i mai millor emprat el terme perquè així se les denomina a Lleó i Palència per a distingir-les dels «pics» asturians i de les «penyes» càntabres; els 2.642m d’altura de la Torre del Llambrión en el Massís Central de Pics d’Europa es dibuixen com la torre més alta de l’homenatge. No es tracta d’un paisatge de muntanyes anònimes perquè totes tenen nom propi, ni a la vall s’assenten pobles entumits per la grandesa circumdant, sinó autèntics emporis d’humanitat en gents apegades a una terra, que es prolonga des de la vall cap amunt, fins a quasi aconseguir un tros de cel.
Allí ens anem, a la part més incògnita i apartada dels Pics d’Europa: el vessant lleonés i palentina d’aqueixa muralla natural que germana a Castella i Lleó amb Astúries i Cantàbria en un “casament” d’altura, ple de vertiginosos miradors i quallat de boscos quasi inaccessibles i bellíssims. Allí ens anem, on encara és comú l’udol salvatge del llop lliure i viu, on campegen els més nombrosos reductes de l’os ibèric, on se senten els últims galls salvatges abocats a l’extinció. Allí ens anem, lluny de la lletjor de les munions si no són d’arbres. JON GOÑI.

Neteja
SKU: N/A Categoria:

Descripció

LA CORDILLERA CANTABRICA AMB “BOTAS Y CUCHARA”

ITINERARI.-

Dia 21 de juliol.- VALENCIA – AGUILAR DE CAMPOO

Eixida des de València des del lloc de costum, direcció Aguilar.
Menjar lliure en ruta.
Després de l’arribada farem un xicotet passeig pels voltants.

Dia 22 de juliol.- Ruta de la Teixida de Tosande:

Desdejuni. Hui, vorem la Vall de Tosande, dins del Parc Natural de Fuentes Carrionas i Fuente Cobre, al cor de la Muntanya Palentina, trobem aquest fantàstic bosc de teixos, algun d’ells mil·lenari. És probable que estiguem davant de la taca de teixos més important de la Península Ibèrica.

Ruta “en llaç” Teixida de Tosande: Distància: 10 Km. anada i tornada – Desnivell: 500 metres – Dificultat: Fàcil

Després del dinar (inclòs) ens desplaçarem a visitar una església, bell exemple de l’arquitectura romànica palentina: Santa Eufemia de Cozuelos (església que actualment és de titularitat privada i que ens ensenyaran els seus propietaris).

Dia 23 de juliol.- Font del Coure, Naixement del Pisuerga

El riu Pisuerga neix d’una cova profunda i misteriosa, anomenada “la Font del Coure”. Per arribar-hi recorrerem boscos de roure i faig, esquitxats de bedolls, grèvols, servals, mostalls i avellaners en una imprescindible ruta de senderisme. Som en els dominis dels últims óssos i galls fers cantàbrics i territori lober per excel·lència.

Ruta “en llaç” Font Coure i Naixement del Pisuerga: Distància: 10 Km. anada i tornada – Desnivell: 500 metres

Després de dinar i de tornada a Cervera ens aturarem a la localitat de Sant Salvador de Cantamuda per conèixer la Col·legiata del mateix nom.

Dia 24 de juliol.- Senda de l’Ós

Desdejuni. Ens espera la Senda de l’Ós, ruta imprescindible de la Muntanya Palentina. La ruta ens acosta a algun dels panormes més impressionants de la Serralada Cantàbrica: la vall del Pisuerga per una banda i les crestes de Penya Labra, el Massís del Curavas i Penya per l’altra. Dinar inclòs.

Ruta Circular “Senda de l’Ós”: Distància: 11 km – Desnivell: 300 mts

Vesprada lliure a Aguilar de Campoo.

Dia 25 de juliol.-  AQUILAR DE CAMPOO – RIAÑO. La Vall de Castilleria

Desdejuni. A terres de Cervera de Pisuerga trobem un dels pocs boscos fòssils que podem trobar a Espanya, en concret a la Vall de Castilleria, exemple palmari de l’Espanya “vaciada”. Des del poble de Verdeña (10 habitants) trobem el “Bosc carbonífer de Verdeña”, joia geològica que ens parla de com eren els boscos de fa 305 milions d’anys. Dinar (inclòs). A més visitarem el Rouló d’Estalaia, un magnífic exemplar de roure de fulla gran (Quercus petraea) al qual es calcula una edat de 500 anys. Aquest roure llegendari, conegut com “l’Avi”, és el de més dimensions i més longeu de la Muntanya Palentina, i és possible que de tota la península ibèrica.

Ruta “en huit” Rouló d’Estalaia + Bosc fòssil: Distància 13.65 km Desnivell: 367 mts.

Després del dinar ens desplaçarem a Riaño. Canvi d’hotel.

Dia 26 de juliol.- Pics d’Europa

Desdejuni. La nostra ruta de hui discorre per una de les belles fagedes que acull el Parc Nacional de Pics d’Europa al seu vessant de Lleó. La ruta que passa pel costat de les Fonts de Frañana, on naix el riu Cares, segueix el conegut com el camí vell de Valdeón. Dinar inclòs. Les característiques de l’entorn, boscos amb rierols i zones de pastures fa que fins i tot sigui fàcil l’oportunitat d’ensopegar amb algun exemplar de la fauna que troba refugi en aquest hàbitat, cabirols, cérvols, gat salvatge, senglars, guineus o aus com el xiulet negre (Dryocopus martius) són alguns dels animals que amb una mica de sort i transitant en silenci es poden arribar a observar.

Ruta lineal P.N. Pics d’Europa: PR-PNPE 11 – Ruta Panderruedas-Posada de Valdeón: Longitud: 13,5 Km. – Desnivell: 511 m. en descens

Dia 27 de juliol.- Vall de Sajambre

Desdejuni. Aquesta ruta de senderisme per la Vall de Sajambre és senzilla, bonica i amb unes vistes espectaculars del sector lleonès dels Picos de Europa. Pujarem suaument travessant un espès bosc de faigs que ens acompanyarà fins a la part més bonica de la ruta: la Majada de Vegabaño. És una gran praderia amb petites cases de pastors de pedra disseminades pel terreny. L’entorn, envoltat dels inconfusibles cims del Parc Nacional, és idíl·lic i es mereix una bona parada per gaudir-ne.

Ruta circular Soto de Sajambre – Refugi de la Majada de Vegabaño; Distància: 10,2 km Desnivell positiu: 516 m.

Per la vesprada visitarem les localitats de la Vall de Sajambre.

Dia 28 de juliol. RIAÑO – VALENCIA

Desdejuni i eixida de tornada a València (dinar lliure en ruta).

 

ACOMPANYATS DE:  JON GOÑI

PREU PERSONA 960 euros

SUPL. IND: 195 euros

ASSEGURANÇA: 20 euros

 

INCLOU:

  • Bus des de Valencia per a tot el recorregut
  • Allotjament en hotels rurals en Aguilar de Campoo i Boca de Huérgano
  • Mitja pensió amb diars
  • Entrades
  • Assegurança de viatge

 

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “LA CORDILLERA CANTABRICA AMB “BOTAS Y CUCHARA” (21 al 28 de juliol) (no queden habitacions individuals).”