Caminant per l’Oest de Badajoz. Sendes, camins i pobles (4 al 9 gener de 2022)

550,00

A la vella Europa hi ha tot un patrimoni cultural i natural en les zones rurals que desconeguem. Aquest patrimoni és material, però també hi ha de immaterial, i resideix a la gent. Per això aquest viatge posarà èmfasi en el territori i en la gent que manté viva Badajoz i els seus pobles allà per la frontera amb Portugal. Solem viatjar a indrets coneguts, publicitats, i en moltes ocasions, massificats. Aquesta proposta pretén gaudir de un territori poc visitat, desconegut per al viatger, però no menys interessant per la seua riquesa en paisatges i paisanatge. Al 1833, Javier de Burgos, organitzà España en 49 províncies, hi ho fa amb la intenció de modernitzar el país i donar entitat territorial a cada província. Badajoz, la província més gran d’Espanya, és la més poblada d’Extremadura, molt activa en el seu sector agrícola, amb un sector terciari potent, i una industria incipient. Però Badajoz és una gran desconeguda. Durant sis dies caminarem per conèixer pobles, gents, boscos, deheses, pastors, ramats i costums. Les rutes mostraran la diversitat del territori fronterer amb Portugal, i visitarem Tierra de Barros, Olivenza i la comarca de Jeréz de los Caballeros a més de Mérida i Badajoz. També parlarem dels reptes ambientals i de la sostenibilitat en una terra rica en paisatges mediterranis en el centre de la península ibèrica. Una terra en transformació.

CAL TINDRE PRESENT QUE DAVANT DE LA SITUACIÓ ACTUAL DE LA COVID19 ELS ITINERARIS PODEN SOFRIR ALGUNA MODIFICACIÓ.

Neteja
SKU: N/A Categoria:

Descripció

ITINERARI:

4 de gener de 2022. La península ibèrica d’Est a Oest i una passejada per Badajoz.

08:00. Partida des de València. Recorregut per tota la Meseta en autobús. amb revisió dels paisatges més rellevants. El viatge en autobús ens donarà la oportunitat de vore la globalitat dels paisatges entre València i Badajoz i de llegir textos que ens inviten a viatjar. A l’arribada (16:00), farem el registre a l’hotel, una ruta lleugera (5 Km) per el centre de Badajoz, i soparem (21:00).

 

5 de gener de 2022. Caminant per Arroyo de San Serván. Entre cabres, pastors i formatges.

8:00 desdejuni. 9:00 partida des d’hotel. 10:00. Inici de la caminada amb els pastors i les seues cabres. La ruta serà de 8 Km dirigits pel caminar del ramat. Dinarem al camp, però no estarem lluny del poble de Arroyo de Serván on parlarem amb els agricultors. Visitarem la fèrtil vega del riu Guadiana i la transformació agrícola tan ràpida dels secans, hui regadius, de Badajoz. Farem un tast de formatges amb els pastors al final de la jornada. 21:00 sopar a Badajoz. La nit de reixos segur ens porta alguna sorpresa.

 

6 de gener de 2022. Rius, terres, embassaments i muntanyes de San Jorge de Alor. Visita a Olivenza.

8:00 desdejuni. 9:00 partida des d’hotel. 9:30. Inici de la caminada a San Jorge de Alor. Es dividirà la ruta en dos etapes de 10 Km. La primera serà la pujada al mirador de la Serra de Alor amb 285 m de desnivell (325 a 610 msnm) per a vore el paisatge des de l’atalaia i preparar la resta de rutes. Després de dinar (13:00) farem una segona ruta molt plana (desnivell de 90 m) per a vore l’embassament de Piedra Aguda. Els que completen la ruta dinaran al camp, mentre que aquells que sols desitgen caminar per el matí o per la vesprada, l’autobús els portarà a visitar Olivenza i dinar allà. Les rutes s’adaptaran al grup en ser dues els guies que ens ajudaran en les rutes i en entendre el paisatge. Després de finalitzada la ruta en San Jorge de Alor visitarem aquest poblet i Olivenza, per parlar amb la gent i fer un refrigeri. Allà, a Olivenza, recollirem als companys que sols caminaren un tram del recorregut, tot abans de sopar a Badajoz (21:00).

 

7 de gener de 2022. Al cor de Tierra de Barros, d’Acebuchal a Torremejía.

8:00 desdejuni. 9:00 partida des d’hotel. 10:00. Inici de la caminada a Acebuchal i fi a Torremejía. Es dividirà la ruta en dos etapes de 10 Km amb sols 150 msnm de desnivell. Els que completen la ruta dinaran al camp, mentre que aquells que sols desitgen caminar per el matí podran anar amb el bus a Almendralejo o algun dels pobles de Tierra de Barros que ens donaran oportunitats de parlar amb la gent. La ruta mostrarà el paisatge agrícola del cor de la província de Badajoz. 17:00. Dedicarem la vesprada a l’oli i al vi de Tierra de Barros a una cooperativa agrícola. 21:00. Sopar.

 

8 de gener de 2022. Per la Serra Sud de Badajoz. De Fuentes de León a Segura de León i més enllà fins a Bodonal de la Sierra i Fregenal de la Sierra.

8:00 desdejuni. 9:00 partida des d’hotel. 10:00. Inici de la caminada de poble a poble. Iniciaré la Ruta a Fuentes de León a 800 msnm i farem 7 Km fins a Segura de León (700 msnm). Amb 5 Km més farem camí fins a Bodonal de la Sierra a 635 msnm i finalment cap a Fregenal de la Sierra (550 msnm i 10 Km). Es pot abandonar la ruta en qualsevol dels quatre pobles o be incorporar-se a ella al llarg del dia des del autobús. Farem parades als pobles per conèixer de primera ma la vida de les persones i caminar pels carrers d’aquests pobles de la muntanya sud. Després del refrigeri diari a la posta del sol en algun dels bars dels pobles farem cap a Badajoz. 21:00. Sopar.

 

9 de gener de 2022. De tornada. Visita ràpida a Mérida.

8:00 desdejuni. 9:00 partida des d’hotel. 10:00. Passejada per Mérida. 12:00 partida cap a València. 20:00 arribada a València.

 

PREU PER PERSONA: 550 EUROS

SUPL. HABITACIÓ INDIVIDUAL: 150

 

ENS ACOMPANYARÀ: ARTEMI CERDA I SASKIA KEESSTRA

 

INCLOU:

  • Bus per a tot el recorregut.
  • Hotels **** amb bona situació
  • MItja pensió a l’hotel
  • Entrades
  • Asegurança de viatge

 

La ruta. Dificultat i planificació

Les rutes seran caminades per a tot el dia, amb un ritme de 2-3 Km per hora, i amb parades per a gaudir de la natura i la cultura dels pobles de Badajoz. Dinar al camp. Sopar i desdejuni a l’hotel. En finalitzar les rutes farem visites curtes per a conèixer els pobles de Badajoz, tastar un cafè, un gelat o el licor local després de la ruta, i gaudir de la conversa assossegada amb els companys i la gent dels pobles. Tornarem cap a les 19:30 a l’hotel per sopar a les 21:00.

Sempre hi haurà opcions per als que caminen menys. Les rutes seran adaptades als participants i per això hi ha dies amb rutes llargues que sempre es podran acurtar. En tot cas son rutes amb poca exigència per anar per camins rurals i tindre poc de desnivell, o fins i tot desnivell negatiu. Aquells que caminen poc iniciaran la ruta i tornaran al bus o bé podran visitar els pobles amb el conductor.

Contacta amb els guies si tens dubtes

 

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada. Recomanem calcer còmode i adient per a les rutes senderistes, gorra, motxilla de tampany menut o mitjà (20-30 L) i bastons (2) per a caminar.

 

Nota.

*Les rutes poden ser alterades a causa de les condicions climàtiques o de les condicions dels participants.
Ruta alternativa (en cas de no poder gaudir de les proposades), ruta circular a Valencia de Monbuey i els seus pinars.

 

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Caminant per l’Oest de Badajoz. Sendes, camins i pobles (4 al 9 gener de 2022)”