Marcador de posició

Balansiya

BALANSIYA: UNA CIUTAT ISLÁMICA. Per a molts valencians tot testimoni de la cultu­ra sol ser “cosa de moros”. I, no obstant, el “mo­ros” desaparegueren de bona part del País al segle XIII. Els que quedaren, després de la Conquesta de Jaume I foren expulsats i els seus descendents són ciutadans del països del nord d’Àfrica. Però, no fo­ren mai “valencians” en un sentit estricte i deixaren pocs rastres en el Regne de València, l’estat sobirà dels valencians fins a 1707.

 

Però, sota terra queda alguna petja, algun record, d’una nació i una civilització trencada, que anem a conèixer i reconèixer, recordar-los vespres de Sant Jordi, que hauria ajudat, segons les llegendes, a construir aquell estat i poble.

Detalls del producte

ITINERARI

 

A les 10 hores del matí ens trobarem al Portal Nou, el punt del Carme on es planta la Falla de Na Jordana. Des d’ací, descobrirem un increïble caner islàmic que te mes de set-cents anys, anirem al lloc on hi ha un molí hidraulic oblidat, baixarem qua­tre metres sota terra per a poder veure un llenç de muralla musulmana o l’espai on es reuneixen, des de l’època romana, costum respectada pels musul­mans, per a judicar assumptes d’aigüa, on ningún s’atreveix a discutir el poder de l’aigua. El líquid sempre té la raó.

 

INCLOU:  esmorzar

 

ENS ACOMPANYARÀ: Alfons LLorenç, escriptor i periodista.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Balansiya”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

678339648

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Consent l'ús de les meues dades personals segons els termes establits en aquesta Política de privacitat