Viatge a l’Astúries indòmita – L’Occident Asturià amb amb “Botas y Cuchara” (del 20 al 27 agost)

1.075,00  (+90,00 taxes d'aeroport)

“Desconocido, muy montañoso y mucho menos explotado por el turismo. Así es el Occidente de Asturias, una comarca extensa que abarca desde la desembocadura del río Nalón hasta los límites con Lugo y León. El interior del Occidente asturiano es sinónimo de aldeas perdidas en la inmensidad de la montaña y concejos que tienen hoy la mitad de habitantes que hace 100 años. O como la comarca de los Oscos y Taramundi, un gran centro de recuperación de las tradiciones rurales astures. En estas fragosas tierras encontraremos bosques interminables en excelente estado de conservación por ejemplo en Somiedo o en Muniellos, donde habitan los últimos osos pardos. O encantadoras rutas marítimas, al pie de recónditas playitas o voladas sobre vertiginosos acantilados. Y no nos olvidemos de la gastronomía asturiana, una de las más reconocidas de España, que cataremos con ganas tras nuestras rutas senderistas.”

Jon Goñi.

SKU: N/A Categoria:

Descripció

Astúries indòmita – L’Occident Asturià amb “Botas y cuchara”

ITINERARI.-

Dia 20 AGOST.- VALENCIA-OVIEDO-LUARCA

Concentració a les 13:00 a l’aeroport de València i vol directe a Oviedo, on arribarem a les 16:30. Continuarem ruta fins a Luarca on ens allotjarem. Sopar per lliure a Luarca.

Dia 21 AGOST.- MUAL

Amagat entre les muntanyes, al fons de la vall del riu Muniellos, a les portes de la Reserva Biològica Integral del mateix nom, es troba Mual (Moal en castellà), al Concello de Cangas de Narcea, premi “Poble exemplar d’Astúries” 2018. Allí ens dirigirem per travessar passejant el seu bosc d’extraordinària qualitat gràcies a una tala responsable que ens permet seguir gaudint de masses forestals on el roure de fulla gran i el melojo, juntament amb el faig, són els reis del lloc. La presència de l’ós ens l’ensenya, a més de les petjades o excrements que podem trobar si anem atents a terra, l’existència de “cortines”, construccions de pedra per protegir els ruscs d’abelles de l’atac d’aquests plantígrads.

“Ruta del Bosque de Mual”: 8.5km i 450 mts. de desnivel.

A la vesprada visitarem el poble de Cangas de Narcea i els seus voltants.

Dia 22 AGOST.- CONCELLO DE VALDÉS, HOCES DE L’ESVA

Hui anirem  a la parròquia de Paredes, al Concello asturià de Valdés. Des d’allà parteix una ruta d’espacial bellesa que recorre el Monument Natural de les Hoces de l’Esva. Considerat per alguns entesos com el millor bosc de ribera de tota la Península Ibèrica, el Riu Esva és un lloc meravellós per gaudir d’aquest tipus de naturalesa i d’unes aigües amb una gran qualitat ambiental, com denota la presència de la llúdriga i de la merla aquàtica. A la llera del riu la vegetació ho ocupa tot: les falgueres reials es fan paleses en grans franges, els verns gairebé no deixen calbes i la frescor del bosc i el riu s’uneixen per convertir aquest tram en una ruta del més recomanable durant els rigors de lestiu.

Ruta de las Hoces del Esva: 9,6 km i 450 mts. de desnivel.

Visita a la localitat de Sant Pedru, premi Poble Exemplar d’Astúries 2001.

Dia 23 AGOST.- COMARCA DELS OSCOS

Visitem a la Comarca dels Oscos, i en concret al Concejo de Santa Eulàlia d’Oscos (en eonaviego Santalla d’Ozcos), un dels municipis on es parla eonaviego (o gallec-asturià). Des del poblet de Pumares parteix una ruta que ens portarà fins a la cascada de Seimeira. En aquesta ruta no només l’aigua és bellesa, també ho és el mateix camí al peu del riu, així com la màgia de l’abandonat poble d’A Ancadeira, per on creuem, o la vall del Desterrat, que amaga una bella història.

Ruta Pumares – A Seimeira: 8 km i 150 mts. de desnivel.

A la vesprada visitarem la localitat de Santa Eulalia de Oscos.

Dia 24 AGOST- SENDA COSTA NAVIEGA

Senda Costa Naviega -1-: Caminar per la Senda de la Costa Naviega és descobrir un dels paisatges més espectaculars i màgics de la costa asturiana. A peu de penya-segats rocosos on les onades trenquen amb força i travessant verdes praderies que contrasten amb el blau del mar, mentre la sorra de les platges es deixa acariciar. El seu perfil litoral, agrest, trencat i permanentment assetjat per les marees, s’obre de tant en tant feia les belles platges de Barayo, La Loera, Frejulfe, Fabal, Coedo, El Moro i Navia, que busquen el seu espai natural entre els sortints que apunten al Nord, algunes de les quals conserven restes arqueològiques de la cultura castrenya: com els castros del Castiel, el Castrillón i el Castro de Vigo.

Ruta Costa Naviega -1-: 10 km i 300 mts. de desnivel.

Vesprada lliure per visitar Luarca: les platges, el nucli històric o els múltiples miradors mereixen una visita tranquil·la.

Dia 25 AGOST.- CONCELLO DE SOMIEDO

Marxem al Concejo de Somiedo, i en concret a la seva parròquia de Valle del Lago (Valle en asturià) per ascendir fins al Lago del Valle. Des del poble de Valle del Lago fins el “Lago del Valle” ens sorprenen uns 6 quilòmetres d’etnografia, flora, fauna, geologia i paisatge que poden eclipsar els nostres cinc sentits. El colorit, la diversitat i la feina de la terra per part de l’ésser humà són la tònica predominant d’aquesta ruta. Als vessants amb arbratge, el faig i algun arraclament són les espècies dominants. La resta són pastures i el sempitern teit, amb què es fan els sostres de les cabanes del mateix nom. Però si hi ha alguna planta que sobresurt són les grans i acolorides flors de les genecianes -grogues o taronges-, que omplen la zona alta de la vall als mesos de juny i juliol. Si tenim la sort de veure óssos des de la ruta, als vessants, hem de procedir amb sigil per no pertorbar la tranquil·litat… Estem a un Parc Natural que és a més Reserva de la Biosfera. Ruta Valle

Estem a un Parc Natural que és a més Reserva de la Biosfera.

Ruta del Lago del Valle: 12 km i 350 mts. de desnivel.

Visita a Pola de Somiedo.

Dia 26 AGOST.- TARAMUNDI

Anem a la localitat de Taramundi, limitant ja amb la província de Lugo. No és estrany que aquí sentim l’eonaviego, el domini territorial del qual s’estén, com el seu nom indica, per la comarca asturiana compresa entre els rius Eo i Navia. Des de Taramundo realitzarem la Ruta de l’Aigua: “màgia” és la paraula que pot descriure aquesta ruta, on els nostres passos ens porten a un bosc galeria per camins i petites carreteres que ens van descobrint la seva etnografia a O Mazonovo i Os Teixóis, la artesania de les navalles a Os Esquíos, la Cascada Salgueira, l’encant i l’harmonia del poble d’As Veigas.

Ruta del Agua de Taramundi: 10 km i 200 mts. de desnivel. Visita Taramundi i el seu entorn.

Dia 27 AGOST.- LUARCA-OVIEDO-VALENCIA

Visitarem el Bosc Jardí de La Fonte Baxa, el jardí botànic privat més gran d’Espanya. Temps lliure a Luarca fins a l’hora de dinar. Després del dinar, viatge a l’Aeroport d’Astúries i tornada a València.

 

PRECIO POR PERSONA: 1075 euros +90 taxes d’aeroport

SUPL. HAB INDIVIDUAL.- 300 euros

 

ENS ACOMPANYARÀ: JON GOÑI

 

INCLOU.-

  • Vol directe Valencia-Oviedo-Valencia
  • Bus per a tot el recorregut
  • Hotel *** en Luarca
  • MItja pensió amb dinars
  • Entrades
  • Assegurança de viatge

Informació addicional

Pes90 kg
Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Taxes aeroport (obligatòries)

Taxes aeroport

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Viatge a l’Astúries indòmita – L’Occident Asturià amb amb “Botas y Cuchara” (del 20 al 27 agost)”