ART CONTEMPORANI AL PAÍS DELS BASCOS (DEL 11 al 16 D’ABRIL )

795,00

Nova introspecció a la cultura d’una terra amb gran riquesa artística, històrica i contemporània
Amb tradicions i cultura gastronòmica de referent mundial.

SKU: N/A Categoria:

Descripció

ART CONTEMPORANI AL PAÍS DELS BASCOS

Dia 11. Dimarts – Tudela
Eixida a les 8 del matí des del Carrer Guillem de Castro de València direcció Tudela. Després del menjar gaudirem d’algun dels secrets més ben guardats de la capital de la Ribera. Per exemple un mural de títol ‘La taverna de Plató’ creat pel gallec Wedo Goas i el català Slim Safont, considerat com el sisé millor del món, guardó atorgat per la web especialitzada en art urbà Street Art Cities.
Visita guiada a Tudela i al seu famós mural. Després visitarem la seua preciosa la Catedral.

Dia 12 dimecres – Vitòria / Gasteiz
Al matí visitarem el Museu d’Art Contemporani del País Basc – Artium Museoa i el Museu de Belles arts d’Àlaba – Arabako Art Ederren Museoa. Artium Museoa compta amb una important col·lecció d’art basc i espanyol dels segles XX i XXI, un fons amb prop de 3.000 peces. Es distingeix a més per les seues exposicions temporals, tant col·lectives -amb temes vinculats al temps actual- com a individuals. El Museu de Belles arts d’Àlaba ha patit nombroses transformacions tant referent als edificis que ho componen, com a les col·leccions que ha anat albergant, fins a concretar-se en l’actualitat en un museu dedicat a l’art espanyol dels segles XVIII al XX i de forma més especialitzada, a l’art basc del període 1850-1950.
Menjar en Gasteiz.
Vesprada lliure per a visitar Vitòria/Gasteiz.

Dia 13. Dijous – Donostia /Sant Sebastià
Visita a Chillida-Leku, un gran espai de jardins i boscos i un caseriu (Zabalaga) remodelat, on l’escultor Eduardo Chillida va distribuir una gran mostra de la seua obra. Està situat en els voltants d’Hernani. El 23 d’agost de 2019, el museu va ser seleccionat per la revista estatunidenca Time en la seua llista World’s Greatest Plaus 2019 com un dels millors llocs del món per a visitar, tractant-se de l’única representació espanyola.
Menjar.
Després de la visita ens desplaçarem fins a Donostia: on farem una passejada per la ciutat des de Pakearen Usoa – El Colom de la Pau de Néstor Barrenetxea, fins a la Pinta del Vent (Eduardo Chillida), passant per “Construcció buida” (Jorge Oteiza).

Dia 14. Divendres- Pamplona/Iruña
Ens en anem a Pamplona, i per a ser més exactes, a la xicoteta localitat de Alzuza, on trobem la Fundació Museu Jorge Oteiza, una institució cultural privada de servei públic, finançada pel Govern de Navarra. Es va inaugurar el 8 de maig de 2003 com a espai on albergar l’obra de l’escultor Jorge Oteiza cedida a Navarra en 1992. L’edifici està dissenyat per l’arquitecte navarrés Francisco Javier Sáenz de Oiza.
Menjar
Visita per lliure a Pamplona, se suggereix visitar la seua Catedral en la qual destaquen el claustre, que és considerat una meravella de l’art gòtic europeu i per descomptat el millor claustre del segle XIV; la cuina i el seu refetor, que és un dels tres únics exemples supervivents de cuina gòtica de tota Europa; i la seua sumptuosa capella Barbazana coberta per una espectacular cúpula de huit puntes.
Retorn a Vitòria. Sopar per lliure i descans.

Dia 15. Dissabte. Bilbao
Ens en anem a Bilbao i al seu Museu Guggenheim, un dels majors atractius culturals de tot Euskal Herria, que atrau visitants de tot el món. La silueta de l’edifici, obra del canadenc Frank O. Gehry s’ha convertit en l’emblema de la capital del Nervión i les seues exposicions són referent en el món de l’art contemporani mundial.
Menjar a Bilbao.
Visita al Museu de Belles arts de Bilbao – Bilboko Art Ederren Museoa. La columna vertebral de la col·lecció del museu és l’escola espanyola als exemples antics de la qual i moderns (des d’El Greco, Murillo, Zurbarán, Paret i Goya fins a María Blanchard, Tàpies i Barceló) se sumen les manifestacions d’art basc en l’edat contemporània (Zuloaga, Oteiza, Chillida). L’àmplia representació d’altres escoles com la flamenca i l’holandesa entre els segles XV i XVII (Gossaert, Van Dyck, Ruisdael), obres singulars de l’escola italiana (Gentileschi, Bellotto) així com alguns exemples d’avantguarda impressionista i postimpressionista (Gauguin, Mary Cassatt) ofereixen el necessari context internacional a l’art espanyol i basc.
Retorn a Vitòria, sopar per lliure i descans.

Dia 16 Domingo – Aránzazu / Arantzazu
Ens anem al Santuari de La nostra Senyora de Aránzazu, prop de Oñati, obra mestra de l’art modern basc.
L’atreviment del disseny dels artistes que van intervindre en la seua construcció va portar a la paralització de la mateixa durant quasi 15 anys. L’obertura que el Concili Vaticà II va suposar va permetre que poguera culminar el projecte.
El projecte és dels arquitectes Sáenz de Oiza i Luís Laorga del col·legi d’arquitectes de Madrid. Al costat d’ells intervenen l’escultor Jorge Oteiza per a la façana principal, el pintor Lucio Muñoz per a la decoració de l’absis, l’escultor Eduardo Chillida per a les portes principals d’accés, fra Javier María Álvarez de Eulate encarregat de les vidrieres , el pintor Néstor Basterretxea per a la decoració de les parets de la cripta i Xabier Egaña que signa les pintures murals del cambril de la Verge.
La Basílica d’Arantzazu és sens dubte, el digne colofó al nostre viatge per l’Art Contemporani al País Vasc.
Retorn a València. Menjar lliure en Ruta

 

ACOMPANYATS DE:  JON GOÑI  Y  MAVI MEZQUITA

PREU: 795€

SUPL. IND: 275€

ASSEGURANÇA: 20€

INCLOU:

  • Bus des de Valencia per a tot el recorregut
  • Allotjament en hotel **** a Vitoria
  • Mitja pensió
  • Entrades
  • Assegurança de viatge

 

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “ART CONTEMPORANI AL PAÍS DELS BASCOS (DEL 11 al 16 D’ABRIL )”