Praga

PRAGA, LA CIUTAT MÉS BELLA DEL MÓN.  Una vella llegenda ens conta la màgica creació de Praga. Com sempre, la protagonitza una bella princesa i un somni seu. Un cavaller, bell com un príncep, fort i ufanós, construiria una porta en la vora esquerra del riu Moldava i més enllà brollaria una ciutat l’esplendor de la qual eclipsaria la lluentor de les estrelles. I, així, hauria nascut la “ciutat de les cent torres”, ola “ciutat daurada”, la “ciutat d’or”. Bressol i habitatge de mags, alquimistes, filòsof, matemàtics, escriptors, músics…on els misteris i el prodigi, l’al·legoria i el pragmatisme recorre els seus carrers, assentats sobre uns enigmàtics fonaments de cultures, arquitectures i religions. Una de les ciutats europees universals, on el temps i la història han dissenyat un monument viu, que bull d’activitats i de vides. Praga va nàixer dins d’una llegenda i segueix sent una ciutat de llegenda, l’encisador “Cor d’Europa”, “la mare de totes les ciutats”. A.Ll.

Descripció

ITINERARI

 

14 març València-Praga
Concentració a l’aeroport de Manises a les 07:30 per volar, via Madrid fins a Praga (eixida del vol a les 09:30, i arribada a les 14:15. Trasllat a l’hotel i repartiment d’habitacions. Passeig de contacte pels llocs més característics de Praga: Des del Pont de Carles pel Carrer Reial fins a la Plaça de la Ciutat Vella. Comentarem el naixement medieval de Praga amb els dos castells Hradcany y Vysehrad, les rebelions husites, l’Imperi Austrohongarès, la Primera República, els nazis i els soviètics, el període democràtic fins els escriptors i músics que marquen l’ànima de la ciutat: Jan Neruda, Franz Kafka, Bohumil Hrabal, Milan Kundera, Smetana, Dvorak…. Sopar de benvinguda en un restaurant típic “U Flecu”, on tastarem plats tipics xecs i la famosa cervesa bohemia (INCLÓS).

 

15 març: Praga: La Ciutat Vella Staré Mesto – Teatre Negre

Passeig per l’eix històric de la Ciutat Vella (Staré Mesto). Visitarem el mític Call Jueu (Josefov), el més important d’Europa, i ens introduirem a la tràgica Cultura Jueva amb el seu espectacular cementeri, la sinagoga sefardita o el Museu Jueu. Pel famós carrer Paritska anirem a la Plaça de la Ciutat Vella, epicentre de la rebelió husita, veurem l’església de Týn, l’Ajuntament Vell, la casa de Kafka, el rellotge astronòmic, la barroca església de Sant Nicolau, i la Torre de la Pólvora fins la Casa Municipal de Cultura. Després de sopar (INCLÒS) anirem al famós Teatre Negre de Praga (tiquet inclòs), una representació muda, escenificada amb una il·luminació estratègica que crea un fantàstic joc de llum i ombres.

 

16 març Praga: La Ciutat Nova (Nové Město)

Visita a la Ciutat Nova (Nové Mesto) amb els seus extraordinaris exemples d’arquitectura modernista i contemporània com la Casa Dansant, el famós edifici deconstructivista, l’Ajuntament de la Ciutat Nova, la Plaça de Wenceslau, escenari de la Primavera de Praga, la sala de concerts Smetana, el Museo Nacional i l’Òpera Estatal, testimonis arquitectonics del nacionalisme xec, l’Hotel Europa, exemple de l’art Nouveau i tota una gran quantitat d’edificis d’estil Sezession. Dinarem en un restaurant típic del centre (INCLOS).

 

17 març Praga: El Barri Menut (Malá Strana) i el castell de Praga (Hradcany)

Visitarem el barri de Malá Strana (“Barri Menut”), situat a la vora del Castell amb esplendorosos palaus i esglésies que construí la noblesa de l’imperi com l’extraordinària església barroca de sant Nicolau (1710), on Mozart tocava l’orgue, els palaus Bretfeld, Thun-Hohenstein, Moržin, Lichtenstein Smiricky, Schönborn… i el Castell (TIQUET INCLÓS) (s. IX), la major fortalesa medieval del món amb la Catedral (s. XIV), el Carreró de l’Or i l’Alquímia, l’antic Palau Reial (s. XII), els jardins… (DINAR INCLÓS) Per la vesprada entrada a l’Opera (INCLOSA) amb La Traviata de Giuseppe Verdi a l’Òpera Estatal.

 

18 març. Visita a la ciutat de Karlovy Vary
Excursió a Karlovy Vary o Karlsbad (Balneari de Carles), ubicada en la confluència del riu Ohře amb l’afluent Teplá. És la ciutat de les termes amb un balneari en ús des de 1358 amb 80 fonts d’aigua calenta i temperada. Inicialment, les fonts eren usades només per a banyar-se, però ja al s. XVI l’aigua va ser utilitzada com a teràpia curativa, essent visitada per les personalitats més destacades del món ( Bach,Beethoven, Freud, Goethe, Marx…). Dinar inclós Passejarem els seus carrers plens de records de la “belle èpoque” amb l’església de la Magdalena, la Columnata del Molí, el Gran Hotel Pupp… Sopar lliure.

 

19 març Praga-València
Temps lliure per fer les últimes visites i compres. A les 12h. Trasllat a l’aeroport per a volar cap a València (via Madrid), arribada a les 21:30 aprox

 

Ens acompanyarà: Albert Forment (historiador de l’art i escriptor)

INCLOU: vols València-Praga-València via Madrid,ENTRADES A L’OPERA (LA TRAVIATA), CASTELL DE PRAGA I TEATRE NEGRE

trasllats, hotel**** cèntric, mitja pensió i assegurança de viatge.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Praga”