Descripció
NORD DE PORTUGAL, DES D’AVEIRO: LA VENECIA PORTUGUESA
ITINERARI.-
Dia 21 ABRIL: VALENCIA – OPORTO – AVEIRO
Concentració a les 13:00 al aeroport de Manises. Vol directe a Oporto. Arreplegada en l’aeroport de Oporto, trasllat a l’hotel en Aveiro. A la vesprada visita a la ciutat i sopar Allotjament.
Dia 22 ABRIL: AVEIRO – PUENTE 516 AROUCA – PASSAREL·LES PAIVA – PEDRAS PARIDEIRAS
Desdejuni a l’hotel i eixida per a visita Els Passadissos del Paiva (en portugués: Passadiços do Paiva) és una sendera de 8,7 quilòmetres, realitzat en passarel·les de fusta, entre les “freguesias” de Canelas i Espiunca, en el municipi de Arouca (municipi de l’àrea Metropolitana de Oporto i de la Regió Nord de Portugal, integrat en l’extrem nord-est del districte de Aveiro). La sendera discorre al llarg del marge esquerre del riu Paiva, en la conca hidrogràfica del riu Duero, entre el pont de Espiunca i la platja fluvial del Areinho, abastant així l’àrea coneguda com la Gola del Paiva. Constituïx un dels elements del Arouca Geopark, localitzat a una hora de distància de Oporto. Seguidament creuarem el pont 516 Arouca és el pont per als vianants suspés més llarg del món, amb 516 m d’extensió, localitzat en el municipi de Arouca (municipi del Gran Àrea Metropolitana de Porto, de la Regió del Nord, districte de Aveiro), a Portugal. El seu nom fa referència a la seua extensió en metres (516) i al municipi on està localitzat (Arouca). El pont travessa el riu Paiva i per 16 m va superar a l’anomenat Europaweg o pont Charles Kuonen, inaugurat el 29 de juliol de 2017, que té una extensió de 500 m i que connecta les localitats de Grächen i Zermatt, a Suïssa. El pont va obrir el 29 d’abril de 2021 per als residents en el municipi i el 3 de maig de 2021 per al públic en general, sempre mitjançant adquisició prèvia del passatge per internet. Dinar en restaurant. A la vesprada visitarem Les pedres parideiras (roques que donen a llum) són roques granítiques amb nòduls incrustats embolicats per una capa de biotita en forma de disc en elles, causades per l’erosió en soltar-se de la pedra mare els nòduls s’alliberen i acumulen en el sòl; els nòduls són d’1 cm a 12 cm en diàmetre. Durant els estius calorosos estos ixen de la roca de manera espontània, això ha donat a una llegenda de “les pedres que donen a llum” i li ha atribuït un misticisme relacionat amb la fertilitat. Sopar per lliure. Allotjament.
Dia 23 ABRIL: AVEIRO – COÏMBRA
Desdejuni en l’hotel i eixida direcció a Aveiro, també coneguda com la “Venècia de Portugal” pels canals que solquen la ciutat antiga. El Barri de “Beira Mar”, alberga l’essència de la història de la ciutat, velles cases entre carrerons i canals. En ells poden contemplar-se els “Moliceiros”, embarcacions típiques que habiten estos canals des de fa segles. Opcionalment, podem fer una passejada amb vaixell pels canals de Aveiro. Dinar en restaurant. A la vesprada, eixida cap a Coímbra, ciutat de carrers estrets, patis, escales i arcs medievals, que va ser el bressol del naixement de sis reis portuguesos i de la primera dinastia, així com de la primera Universitat de Portugal, una de les més antigues d’Europa. Durant el recorregut podrem admirar els exteriors dels monuments més destacats de Coímbra com la seu antiga de la Universitat de Coímbra, la Biblioteca Joanina, la Capella de San Miguel, la Torre de la Universitat, els Arcs i Porta de la Almedina, la Catedral Nova i la Catedral Antiga, etc.. Retorn a l’hotel. Sopar lliure. Allotjament.
Dia 24 ABRIL: AVEIRO – PASSADISSOS DE MONDEGO
Desdejuni a l’hotel i eixida per a visita de Les Passarel·les de Mondego estan situades en el municipi de Guarda, en un territori reconegut per la UNESCO com Geoparque Estrela. És una ruta d’uns 12 km, al llarg del riu Mondego, i passa per llocs com Videmonte, Trinta, Vila Soeiro i Barragem do Caldeirão. La sendera, de singular bellesa, oferix als caminants paisatges impressionants i inclou creus, passarel·les i ponts penjants. Per als més valents, també existix l’oportunitat de creuar un tobogan. Dinar en restaurant. Sopar lliure.
Dia 25 ABRIL: AVEIRO – CASCATA DE FOJO
Desayuno a l’hotel i eixida per a visita la cascata de fojo. En la “freguesía” de Lara, en Monção, que des de fa aproximadament un any compta, entre els seus atractius, amb uns nous passadiços de fusta que conduïxen fins a una espectacular cascada poc coneguda fins ara. Es tracta de la Cascata do Fojo, a menys d’una hora de la ciutat olívica i a escassos 15 minuts de Valença. Este paratge es troba encara en fase de descobriment i per a potenciar el seu atractiu, al gener de 2022 es van instal·lar els nous Passadiços dona Cascata do Fojo, que faciliten l’arribada fins un dels llocs emblemàtics de la “freguesía”. Dinar en restaurant. A la vesprada ens acostarem fins a Valença do Minho per a poder realitzar compres. Retorn a l’hotel. Sopar lliure.
Dia 26 ABRIL: VISEU
Desdejuni en el hotel. Mati lliure. Dinar a l’hotel. A la vesprada visita a Viseu, visitant primerament Llarg dona Sé, on se situen la Catedral, la bella Església dona Misericòrdia, de portada rococó. Continuem amb la visita al parc d’Aquilí Ribeiro, església barroca dels Terceiros de San Francisco i la capella de Nostra Seora de les Victòries. A l’hora convinguda, retorn a l’hotel, Sopar lliure.
Dia 27 ABRIL: AVEIRO – OPORTO – VALÈNCIA
Desdejuni en el hotel. Demà lliure. Dinar en restaurant “típic Bacalhau” en Gaia. A la vesprada, eixida cap a l’aeroport de Oporto. Arribada a origen i fi dels nostres servicis.
ENS ACOMPANYARA: GUIA ESPLAI + GUIA OFICIAL LOCAL
PREU PER PERSONA: 1255 EUROS + 90 DE TAXES D’AEROPORT
SUPL. INDIVIDUAL.- 290 EUROS
ASSEGURANÇA ANUL·LACIÓ OPCIONAL: 40EUROS
PREU INSCRIPCIÓ: 50 EUR
INCLOU.-
Vol directe des de València
Bus per a tot el recorregut
Guia local oficial
Hotel 6 nits **** amb desdejunis
Mitja pensió: 5 dinars + 1 sopar + 6 desdejunis
Entrades
Assegurança de viatge
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.